8 May 2010

It has always belonged to us...!

BATTLE MISSIONS
PRE-EMTIVE STRIKE 2000p
Andre (Eldar) vs Ørnulv (Hive Fleet Grendel)

En øde planet. Tidligere holdt av Imperiet. Forlatt etter gjentatte konflikter med Eldar, en gang tilhørte den dem......

DEPLOYMENT

Hive Fleet Grendel deployer 9” fra senterlinje, i syd. Innen en radius av 6” av senter i deploymentsonen, i en gammel fabrikk (Manufactorum), tar en Hive Tyrant og en Tervigon stilling. Foran dem en unit Gaunts. I senter-øst, i en lukket bygning (Auditorium), går 3 Hive Guard i stilling. Bak bygget, i øst en Tervigon og en Zoanthrope, i vest bak samme bygg, en Carnifex og to Zoanthropes. Bak dem i senter, en unit Gargoyles. 2 Trygon Prime og 2 units Genestealers er i reserve.

Eldar Deployer først, 9” fra senterlinje, i nord. I nord-øst gjemmer en Wave Serpent med Wraithguard seg bak Sanctum. I ruinen foran dem, en unit Guardians. I senter bak en tankkonstruksjon (Tankum), en Waveserpant med Dire Avengers og en Waveserpant til med Wraithguard. Fremskutt i nord går en unit Harlequins i stilling i tankanlegget. I senter nord-vest, ved siden av en liten skog, tårner 3 Wraithlords med deres Farseer. Nord-vest, bak skogen, en unit Jetbikes.

RUNDE 1

I nord-vest turbobuster Jetbikes over slagmarken i retning syd-vest og går i stilling bak en skog. I nord-senter går Wraithlordene i retning syd-vest for å få skuddlinje til monstrene i Manifactorum. De gir samtidig rom for de to Waveserpantene som går opp ved siden av dem. Harlequins forlater Tankum og går i retning av Sanctum i øst for å støtte Guardians. I øst har Tyranidene gjemt seg så godt at hverken Guardians eller Waveserpanten ser sine fiender. Eldar har etablert sin linje fra nord-øst via senter-nord til syd-vest. I vest åpner alt som ser ild mot Gauntene og de to monstrene i Manifactorum. Tervigonen skriker i smerte når 3 skudd trenger igjennom det steinharde skallet. 2 Gaunts faller. Det kunne gått verre – mye verre!

Hive Fleet Grendel vet de ikke kan out shoote en Eldar arme. Eneste utvei er å samle armeen til en massiv linje som kan counter assaulte. Hive Tyranten og Tervigonen i Manifactorum slår seg gjennom fabrikkens vegger og går rett øst. Gauntene går i samme retning, men kommer ikke ut av anlegget. I senter går Carnifexen rundt hjørnet i syd senter og tar stilling mot Guardians. I syd-øst rykker Gargoylene rett nord og nærmer seg Sanctum. Tervigonen der følger etter dem. Zoanthropene lurer bak bygget. Hive Guarden, Carnifexen og Hivetyranten feller flere Guardians, som bryter, og faller tilbake. Hive Fleet Grendel har nesten lyktes samle seg i en bølge fra senter-syd til senter-nord-øst.

RUNDE 2

Guardians gjenvinner sin ro, og blir stående i Nord bak Sanctum. Waveserpanten der trekker litt i retning senter-nord. Wraithlordene ønsker ikke at Heavy Venom Cannon til Hive Tyranten skal få et lett mål kommende runde, og går inn i skogen i nord-vest-senter. Harliquins unngikk så vidt splintregnet fra Stranglerthorn Cannons, og velger trekke inn mot senter i ly av Tankum. Jetbikes rykker nærmere skogen i senter-syd og forsøker holde seg i skjul fra de tunge våpnene til Tyranidene. Waveserpantene med Dire Avengers og Wraithguard går i stilling rett nord av dem. Eldars linje har flyttet seg, og strekker seg fra senter-nord-øst til senter-syd-vest. Wraithlordene åpner ild mot Hive Tyranten, men er ikke effektiv i det kupperte terrenget. Den mister ett liv. Gauntene i Manifactorum går i dekning bak ruinene som best de kan, men mister 2.

En unit med Genestealers ankommer i nord-øst og tar stiling midt imot Guardians (feeding time!). Redselen står å lese Eldars ansikter. Med Harliquins tilbake i senter av slagfeltet, rykker Gargoylene rett nord for å støtte Genestealerne der. Tervigonen i syd-øst og Zoanthropen følger dem tett bak. Carnifexen i syd senter går sammen med Zoanthropene i retning vest og tar stilling bak Manifactorum sammen med Hivet Tyranten der. Gauntene i Manifactorum lyktes presse seg gjennom ruinene av Manifactorum i retning øst. Tervigonen som har mistet liv går retning syd-øst og gjemmer seg bak Auditorium. Gargoylene åpner ild, men lykkes ikke felle noen av Guardians! Det gjør til gjengjeld Genestealerne – nærmere bestemt alle sammen! Men, de greier ikke kommer seg i Cover og står i åpent lende i nord.... (Damn...). Monstrene i senter forsøker se / nå både Harliquins og Wraithguard, men lykkes ikke. Tyranidene har nå linje fra syd-senter via syd-øst til nord-øst.

RUNDE 3

Jetbikene kjører over skogen i retning senter-øst og går i stilling rett utenfor den gamle fabrikken. De to Waveserpantene i syd-vest rykker forsiktig inn bak dem for å kunne gi støtteild om Tyranidene skulle velge å komme tilbake i fabrikken.

Wraithlordene i senter-nord går rett øst og tar opp skyttelinje mot Genestealerne. Waveserpanten justerer egen stilling mot de samme. Harliquins juster sin stilling i senter. Genestealerne i nord er sjanseløse, og utslettes i mangel på cover (Damn Damn....). I syd er ildgivningen ikke effektiv. Eldar har nå linje fra nord-øst via senter-nord til senter-syd. Selv om de har lyktes å etablere en frontlinje er det tildels store terrengenheter imellom dem og Hive Fleet Grendel. Eldar generalen grunner over hvor han skal gjøre fremstøt uten å få et massivt counter assault. Det ser best ut i nord-øst.

The will of the Hive Mind manifisterer 2 Trygon Prime i øst, mellom Sanctum og Auditorium. De truer både nord og syd senter. Gargoylene gjemmer seg bak Sanctum i nord-øst, tett fulgt av en nyankommen unit Genestealers, en Zoanthrope og Tervigonen. Den skadede Tervigonen hjemmer seg bak Auditorium i syd-øst. Det går en skjelving gjennom Hive Tyranten - han har regenerert tapt wound. Sammern med Carnifexen og de 2 Zoanthropne finner han skyteskår i Manifactorum, og tar stilling mot Jetbikene og de to Waveserpantene. Jetbike uniten reduseres til 3 bikes etter en imponerende coversave rulling fra Eldar generalen. Trygon Primene har ikke range til noen av Eldar enhetene i nord og senter. Og de glemmer ”runne”, og en av dem blir stående relativt åpent (Damn Damn Damn...). Tyranidene har nå en relativt tett linje linje fra senter-syd via syd-øst til nord-øst-senter.RUNDE 4

Wraithlordene i nord går litt i retning øst, sammen med Waveserpanten, og åpner ild mot den ene Trygon Primen i øst. Med en så konsentrert ildgivning greier ikke det mektige beistet seg, og faller. I syd-vest er igjen ikke Eldars ildgivning effektiv. Generalen kvier seg for å gå inn mot Tyranidelinjen, vel vitende et utfall mot linjen vil medføre en massiv knipetang manøver på det som måtte stikke seg frem. Eldars linje er nå nord-senter til syd-senter.

Tyranidene justerer sin stilling over hele linjen for å utnytte cover best mulig, samtidig som de posisjonerer seg for raskt å kunne rykke frem i et counter assault skulle Eldar velge rykke frem. I Nord har Tyranidene ikke range til Eldar. Hive Tyranten avgir ild mot Wraithlordene, men bommer. I senter syd felles ytterligere noen Jetbikes (som velger go to ground for å overleve), og Zoanthropenes Lance destroyer Waveserpanten til Dire Avengers som går ut bak vraket. Tyranidene holder en relativt tett linje fra senter-syd via syd-øst til senter-øst.

RUNDE 5

Eldar generalen innser han ikke vil kunne skyte i stykker Tyranide armeen på avstand, men ønsker heller ikke gå til angrep i en mulig siste runde, vel vitende om at Hive Fleet Grendel ikke ønsker annet enn at han skal gjøre det.... Waveserpanten i syd-senter går bak en skog for ikke å komme i skuddlinjen til Hive Tyranten sin Heavy Venom Cannon, eller Warp Lancene til Zoanthropene, i senter-syd, som lurer bak Manifactorum. Jetbikene må stå i ro. I Nord konsoliderer Wraithlordene mot senter for å unngå Tyranidenes Heavy Weapons, men med det, gir de fra seg muligheten til effektiv ildgivning. Jetbikene greier ikke trenge igjennom det massive panseret til beistene som lurer bak Manifactorum. Og til tross for ildgivning mot Gargoyler og Trygon Prime lyktes Tyranidene unngå stor skade. Eldars linje er godt dekket bak cover.

Carnifexen slår seg igjennom veggene til Manifactorum, tett fulgt at de 2 Zoanthropene, og åpner ild mot Jetbikene. Zoanthropene blir distrahert av fluktuasjoner i Warpen og får ikke løsnet skudd (Dubble Damn...)! Carnifexen åpner ild, en Jetbike står tilbake.

Eldar generalen ruller en D6 – 1 - det er over.

RESULTAT:

Tyranids 4 - Eldar 3

Kommentar: Det som først så ut til å bli et stort ”senter krasj” av mektige units, ble et skyte og lure/lurke spill. Hive Fleet Grendel lyktes redeploye i løpet av runde 2 – 3 slik at long range Eldar våpnene ikke fikk full effekt. Tyranidene har få long range våpen, men har en betydelig ildgivning på middel range, noe som gjorde Eldar generalen tilbakeholden, og som gav Tyranidene muligheten til å posisjonere seg. Vi ble enige om at det hadde vært mer spennende om det store krasjet hadde kommet – noe vi gjør neste gang Andre! Velkommen tilbake!


5 comments:

 1. Linus / Jørn! Lite innspill; Jeg ser det er lenge siden linken til Battle Reports i høyre del av blogg-bildet er ajourført. Synes det hadde vært bra om oppstillingen ble ajourført (er jo flere battle reports skrevet etter november). Kanskje korte ned listen der også, de ligger jo under "Spill rapporter"?

  Ørnulv

  ReplyDelete
 2. Bra battle rapport! Ser at det er flere enn meg som sliter med å få has på Tyranidene;)

  ReplyDelete
 3. Flott battle report Ørnulv. I ettertid ser vi vel at nogen mange Cuba Libre på oss begge vel påvirket konsentrasjonen i spillet, og det ble en lang kveld. Men det var en særdeles hyggelig aften og det gjentas gjerne i løpet av kort tid. Når det gjelder selve spillet er det riktig som du sa, det ble en form for stillingskrig hvor Eldar av naturlige grunner ikke ville komme inn i "knipetangen" Tyranids satte opp. Dette dels grunnet noe få modeller, men også mangel på nærkamp - spesialister som kunne motstått en assualt fra Tyranids. Tyranid generalen gjorde flere lure manøver gjennom rundene for å holde en konsentret linje samtidig som armeen beholdt dekning og ekspanderte inn i de rom Eldar etterlot seg i bordet sør-vestre hjørne. I håp om å gjøre Eldar armeen mer morsom å spille med - og mot, tror jeg det kommer til å bli et større fokus på aspect warriors og oppgradering av armeens mobilitet utover. Tyranids har blitt utrolig flotte med Dark Shade lakken fra army painter, akkurat passe slimete og glinsende. det eneste som manglet på bordet må ha vært Raveners - min personlige favoritt i det rikholdige Tyranid utvalget. men det er selvfølgelig opp til Ørnulv om han ønsker å bruke de og ikke minst om de passer inn i hans master - plan:)

  ReplyDelete
 4. Du skriver om Cuba Libre og lange spillkvelder som om det skulle kunne være noe negativt assosiert ved det, Andre... ;)

  Jeg må se å få ferdig de to Vindicatorene mine denne uken, og så sette sammen to tusen poeng med RAID. Nå som tyranidene åpenbart danser på bordet er jeg spent på om ryktene stemmer, og de virkelig smaker som kylling.

  ReplyDelete
 5. Ondsinnet ;) Etter min oppfatnng er IKKE Nidsene bedre enn før. Før kunne de gjøre skade på range fra runde 1, det er det ikke tale om lengre. Og at de har mistet "flesh hooks" som frag gjør det ikke noe bedre i assault. Men, de er morsomme. Skal ta fatt på nye 12 gaunts i helgen, jeg har jo som første mål å ha 100 av dem + 20 Spinagaunts.

  Trygonene er mer skremmende enn dødelige. Nok "dakka" og de går i bakken.... Men det var det da...

  Ørnulv

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)