31 May 2010

Battle Missions - Pillage

André
1500 points
Craftworld Eldar

HQ
Farseer

Elite
Harlequin Troupé

Troops
Dire Avengers
- Wavesepent (Bright Lance)
Defender Guardians (Starcannon)
- Wavesepent(Starcannon)

Fast Attack

Heavy Support
Dark Reapers
Wraithlord (Bright Lance/Starcannon)
Wraithlord (Bright Lance/Starcannon)
Jørn
1500 points
CSM Word Bearers

HQ
Huntsmaster Kol Kharon

Elite

Troops
Tactical Squad (CSMs)
- Rhino
Tactical Squad (CSMs)
- Rhino
Assault Squad (Berzerkers)

Fast Attack
Raptors Squad

Heavy Support
Obliterators
Land Raider

Jørn vinner første terningkast, og får rulle opp et av Chaos sine scenarier. I Pillage plasseres først D3+2 objektiver på bordet, minst 12 tommer fra hverandre og bordkanten. Deretter rulles det for Deployment Zone før Chaos Space Marines setter opp først. Minst en HQ og to Troops må settes opp.

Vi plasserer fire objektiver på bordet, før Jørn får velge DZ. Han setter opp Land Raideren med Berzerkerne åtte-ni tommer fra det midterste objektivet. Rett bakenfor står Kor Kharon og Raptorene klar til å følge på når Berzerkernes transport rykker frem. Rhinoene med de vanlige squadene stod litt lenger nord, klar til å rykke mot to andre objektiver. Oppe i ruinen mellom disse tok Obliterators sikte mot Eldars oppmarsjområde.

André plasserte Harlequinene bak stenformasjonen ved det sørligste objektivet. Bak de utbrente vinduene til et ruinert Ørnens Tempel krøp Dark Reapers, to Wraithlords of en Farseer i posisjon. Umiddelbart bak ruinen, ute av syne for Word Bearers, landet to Wave Serpents med Guardians og Dire Avengers.


Runde 1
Jørn gjorde seg klar til å rykke frem, men først måtte en D6 trilles. "Ikke en ener nå..." ...og der fikk André initiativet.

Harlequins løper lett på foten frem og tar kontroll over sitt nærmeste objektiv, mens Waveserpenten med Guardians flyr opp i stillingen akrobatene nettopp forlot. Wraithlordene sprenger seg gjennom tempelveggen mens aspektkrigernes Waveserpent svinger opp på vestsiden av tempelet. Alle Bright Lances åpner ild mot Landraideren på andre siden av bordet - Stunned.

Med Land Raideren midlertidig satt ut av spill, flyr Raptorene opp og over for å ta for seg av forsyningene ved hushjørnet. Kor Kharon ruser motoren på motorsykkelen sin og kjører inn i ruinene av raffineriet. Rhinoene dundrer frem og tar kontroll over hvert sitt objektiv. Obliteratorene skyter mot den ene Wraitlorden, uten å gjøre noen skade. Harlequins scorer ett poeng for objektivet de kontrollerer.

Eldar 1
Chaos 0

Runde 2
Wraith Lordene sprer seg litt, og Wave Serpentene glir litt lenger frem på hver sin flanke. Igjen synger lansene Land Raiderens dødssang, og denne gangen stikkes kolossen i brann. Den har hverken fått flyttet seg eller skutt. Berzerkerne trekker ut sidedøren og inn i ruinen for å kunne komme Kor Kharon til unnsetning neste runde. Dark Reapers kutter ned fem av seks Raptors. Den som står igjen er modellen som holder objektivet. Harlequinene forlater objektivet de sitter på for å slå ihjel Chaos Lorden på motorsykkelen, og med et solid kast for å løpe når de lett frem. Når de bare gjør ett wound (T5 FTW)og selv mister tre modeller, svikter nervene og de faller tilbake til objektivet de nettopp forlot. Kor Kharon konsoliderer ut av ruinen. Chaos kontrollerer tre objektiver.

Berzerkerne trekker ut av ruinen igjen når de ser at Lorden jager Harlequinene tilbake til sine egne rekker, og satser heller på å overta kontrollen over Raptorens objektiv. Raptoren selv flyr tvers overslagmarken og i skjul bak en liten ruin rett foran Dire Avengers Wave Sepent og en Wraith Lord. Den forrerste Rhinoen rykker ut av ruinen den stod i og kjører opp ved siden av Raptoren der den legger røyk. Squaden i den bakerste Rhinoen forlater den for å overta objektivet førstnevnte Rhino forlot. De snubler i spurten og når ikke helt frem. Obliteratorene skyter ned Wave Serpenten til Dire Avengers på vestre flanke før Kor Kharon skyter og assaulter Harlequinene. Kun tre Eldar slipper unna.

Eldar 1
Chaos 3

Runde 3
André innser at han har vært for passiv innledningsvis, og at kampen allerede kan være tapt med mindre han går kraftig på offensiven. Waveserpenten med Guardians kjører derfor frem mot Kor Kharon. Guardians treffer dårlig, og tar bare ett wound, men Starcannonen på Waveserpenten fullfører. Resterende skyting er igjen lite effektiv, og Chaos holder to av objektivene når Eldars runde er over.

den fremste Rhinoen kjører opp mellom Dire Avengers som holder seg i dekning bak vraket av Wave Serpenten sin og en Wraith Lord. Farseeren bak gjør en kompleks håndbevegelse, og meltaskuddene fra takluken når ham aldri. Bak dem er Raptoren på vei mot egne linjer igjen, mens CSM squaden sprer seg i ruinen med objektivet de ikke helt nådde forrige runde. Obliteratorene tar to wounds av Wraith Lorden nærmest Berzerkerne. De igjen klarer ikke å holde seg i ro på objektivet sitt, og styrter fram mot Guardian squaden. En runde med nærkamp senere kontrollerer Berzerkerne et nytt objektiv, mens Eldar ikke kontrollerer noen.

Eldar 1
Chaos 5

Runde 4
Wraith Lorden nærmest Berzerkerne skritter målbevisst rund knausen der de har gått i stilling. Den hever armene og lar et flammehav skylle over Khorne-tilbederne idet plasmamissilene fra Dark Reapers slår inn blandt dem. Når flammene dør ned er det bare tre av Berzerkerne som fortsatt puster der de har kastet seg ned i dekning. De stålsetter seg mot tunge fottrinn som aldri kommer. Farseeren og den andre Wraith Lorden prøver å ta ut Rhinoen rett foran seg, men den gamle armeringen holder stand. Chaos kontrollerer tre objektiver

Berzerkene karrer seg på bena igjen og gjør seg klar til å assaulte Wraith Lorden rett foran seg. De hyler i frustrasjon når to laserpulser slår inn i flanken på den, og den segner om foran dem. På den andre siden av slagmarken ser de en Tactical squad stige ut av sin Rhino, skyte og assaulte den andre Wraith Lorden. Meltagunene der borte smelter to dype furer i kroppen den, men ingen slag lander i nærkampen som følger.

Eldar 1
Chaos 8

Runde 5
Vi spiller en runde til, selv om slaget i realiteten er over. Der skjer lite annet enn at den siste Wraith Lorden dør og en Rhino stikkes i brann.

Eldar 1
Chaos 11

Konklusjon: André har sagt at han selv har en og annen kommentar om terningrullingen sin denne kvelden. Jeg skal derfor nøye meg med en strategisk kommentar om plassering av objektiver. I denne kampen havnet to  av dem i den ene Table Quarten og ett umidelbart utenfor, som illustrert i bildet av Chaos sin utgangsposisjon. (Sistnevnte objektiv er til venstre i ruinen nede i midten av bildet.) Dette ga den spilleren som fikk velge DZ umiddelbar kontroll over mer enn halvparten av objektivene. Siden jeg fikk velge posisjon, trengte jeg strengt tatt bare å kontrollere disse tidlig for å tvinge frem en mer agressiv respons enn André kanskje ønsket.

Med større spredning på objektivene hadde Eldar kunnet utnytte sin fordel i mobilitet, og jeg hadde måttet spre min armé tynnere over bordet for å oppnå det taktiske overtaket det er å holde såpass mange av objektivene tidlig i kampen.

Uansett var det en hyggelig aften - i alle fall for undertegnede.
Du må bare si fra så snart du er klar for hevn André, så skal jeg stille meg <i>lagelig til for hogg</i>.

2 comments:

  1. Bra rapport Jørn, beskrivende og "levende", og fine bilder. Ser ikke ut som Andre har så mye igjen å male nå - stå på Andre :)

    Jørn - du summerer vel det hele i din "konklusjon". Med så mange objekter på en begrenset del av bordet kreves det en rask og hardtslående hær, og ikke minst, en agresiv spillestil. Slagkraftig og mobil er utvilsomt Eldar listen til Andre, men her hadde man vel strengt tatt trengt en assault kostruert liste for å kunne tvinge CM av objektene. Andre - jeg tror standard listen du har brukt mot meg de siste gangene ville gjort det verre for Jørn. To Waveserpants som kjører rett inn i linjen og slipper ut WraithGuard units backet av Wraithlords, bikes og Avangers, er nok til å sette ut enhver Tactical Squad ;)

    Og når terningene atpåtil er imot en, ja da er det bare å la agresjonen bygge seg opp til ny kamp :) Gleder meg til å lese om fortsettingen!

    Ørnulv

    ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)