14 March 2010

Aquilupus Quartus - en hyggelig aften!

Det nærmer seg trettende mars, og nok en spillaften hos Ørnulv. Jeg fikk i oppgave å lage et sett med scenarier vi kunne spille, med 1250 poeng på 4x4 fots bord. Etter å ha drodlet med en hådfull variasjoner av scenarier fra 4th edition slo det meg: Hvorfor ikke kjøre skikkelig Old School?

Jeg fant fort frem til en online versjon av WH40K 2nd ed Battle Bible og der sto de beskrevet: Alle Battle Mission kortene jeg husket fra hine hårde dage i Øvre Voll gate 11 og under Skippergata 15.
Etter litt testing og justering presenterer jeg derfor følgende seks Missions til Aquilupus Quartus:

Engage and Destroy
+1 pts for each enemy squad wiped out
+1 pts for each enemy vehicle destroyed
+1 pts for each enemy character killed
Take and Hold
+5 pts for holding centre of tableDawn Raid
+5 pts for a scoring unit in enemy DZ


Guerilla War
+1 pts for every 5 wounds caused in CC


Witch Hunt
+1 pts for wounding primay enemy Psyker
+1 pts for killing primay enemy Psyker
Assassin
+1 pts for wounding enemy Commander
+1 pts for killing enemy Commander

Jeg skal lage kort - eller i hvert fall noen lapper - til alle sammen. Idéen er at man selv skal kunne velge hvilken Mission man vil spille, rett før spilleren med initaitativet begynner Deployment. Kortet med Mission plasseres med tekstsiden ned på bordet og ikke røres igjen før man skal telle opp poeng.

I tillegg til Mission-spesifikke poeng, får man poeng for skaden man har påført motstanderens styrker. I 2nd ed hadde vi en mellomting mellom Victory Points fra 3rd/4th ed og Kill Points fra nåværende. Man får poeng for følgende i alle kampene - uavhengig av og i tillegg til poeng fra sin valgte Mission:

Each Independant Character Killed
1 pts for 0-100
2 pts for 101-200
3 pts for 201-300
pts for 301+

og

Squad/Squadron under 50%
Vehicle Damage
Monstrous Creature Wounded

1 pts for 101-300
2 pts for 301+

eller

Squad/Squadron Wiped Out
Vehicle Destroyed
Monstrous Creature Killed

1 pts for 0-100
2 pts for 101-200
3 pts for 201-300
4 pts for 301-400
5 pts for 401+

Deployment Zone i alle tilfeller er 12" inn fra motstående sider på bordet. (Spilleren med initiativet kan velge blant alle fire sidene!) Kampene har variabel lengde, i henhold til reglene for dette i nåværende regelbok.

- + - + -

Der har dere det altså. Jeg regner med at det kommer til å bli akkurat like hyggelig som alltid hos Ørnulv, og ser frem til å (knu)se dere alle igjen. ;)
Kommentarer og spørsmål til alt ovenstående er velkomne. Er det uklarheter (eller noe ubalansert) i regelsettet jeg har satt kompilert er det jo best å få det avklart/justert før det er tid for å rulle terninger...

Jørn

- + - + -

Noen stemningsbilder fra gårsdagens spilltreff! Jørn - håper du tilgir jeg skriver rett inn i ditt innlegg(?).
[Det går bra! Jeg bare flytter det ned for å synkronisere tids- og tekstflyt... eller.no]

Ørnulv´s Ultramarines var tulet for medium range fire fights (anti - Orks ble nevnt....), men får her grisebank av Andre sine Dark Eldar. Dark Lance, Dark Lance, Dark Lance, Fast Open Topped, Fast Open Topped, Fast Open Topped, Incubi, Wyches, Incubi, Wyches - get the picture?


Gustav sine Ultramarines er Linus første "offer" for kvelden. "Ost med vinger" + "umulig å drepe" unitene til Linus feide først Gustav, senere Jørn sin Chaos arme, av bordet! PS! Bra spill Linus, men - Linus drakk ikke denne kvelden... Håper vi ser mer til Gustav fremover, og at vi ser en ferdig bygd Imperial Guard arme på bordet neste gang :)


IIIHHAAAAS WHAAGH - fungerte; Såvidt minor loss mot Jørn sin Chaos Armee, og draw mot Andre sine Dark Eldar, er i alle fall langt bedre enn verten sin innsats - og Inger Helene skrubbet ikke.... :)


Så søtt - alle sammen smiler (under tvang) :)


Litt mindre oomhp denne gangen. Vi får trøkke litt mer til neste gang, undertegnede spesielt.

Velkommen igjen,

Ørnulv

6 comments:

 1. Tusen takk for scenarie Jørn! Tanken er å få til flest mulig småspill og ha et morsomt scenarie.

  Jeg kom tilbake fra Østeriket i går, skal lese igjennom i løpet av uken, men ser ved første øyekast morsomt ut.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 2. Jeg har endelig fått lest igjennom. Kult opplegg Jørn, og masse random factors - som gjør det hele spennende. Tror det er lurt du tar oss igjennom en gang før vi starter. Kunne kanskje vært en tanke å avgrense til et bestemt antall runder for at vi alle skal få spille mot hverandre. På den annen side, jeg er alene hele helgen, og vi kan holde på så lenge vi ønsker....

  Jeg antar at TSB medlemmene er seg sitt ansvar bevist, tar med god drikke (jeg lager mat), og som vanlig er det plenty med sove muligheter (Marius sitt rom er nyoppusset)! Dørene åpner 13:00 - Velkommen!

  Ørnulv

  ReplyDelete
 3. Må si dette var morsomme missions. Jeg kjente ikke til denne formen fra før, men synes den ga spillet en ny og litt spennende twist.

  Når det gjelder kampene, så kan jeg vel konkludere med at to kamper der jeg til slutt feier alle motstanders modeller av bordet ikke er så veldig gøy. Ikke for meg og sikkert ikke for motstanderen heller. Første kamp mot Gustav var morsom og ble spilt med en veldig avslappet og fin tone. Gustav gjorde noen strategiske feil, som nok ble avgjørende. Andre kamp mot Jørn var også hyggelig, men spesielt her var terningene på min side mer og mer jo lenger utover i kampen vi kom. Samtidig så jeg vel ganske klart at åtte terminators og to demonprinser kan være ganske stygt mot power armour, spesielt når vi bare har 1250 poeng å boltre oss med. Ved neste korsvei skal jeg rett og slett prøve noe nytt. Både for min egen del, og ikke minst mine motstanderes.

  Håper uansett vi får prøvd denne spillformen igjen om ikke alt for lenge :)

  ReplyDelete
 4. Sa seierherren ;)

  Neida Linus, du spiller meget bra og har den "hardeste" armeen av oss alle, og så lenge winged princes koster så lite som de gjør.....

  Vi andre burde kanskje se hva vi selv stiller med. Vi vet jo death guard kommer. Meg selv f.eks. - stiller opp med en mer "anti orc arme" uten long range hard hitting for så og møte - Dark Eldar - ikke veldig smart nei :) Men kult at du tenker nytt, for vi har jo opplevd før at nye komboer kan være vel så gøy å spille enn de mer vante listene. Hyggelig du kom, håper å høre og se mer til deg når du er kommet på plass i ny bolig. Og jeg skal prøve å få avgårde ett spill treff igjen på forsommeren.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 5. Nånå mister JegSkalEieDereMedToTrygonPrimes... ;)

  Jeg stilte en - etter egen mening - balansert armé med både ildkraft og punch, og hadde terningene rullet min vei i en to-tre helt spesifikke situasjoner så kunne resultatet der ha blitt langt jevnere.

  Inger Helene var kanskje littegrann for ivrig etter å styrte fram i runde én, slik at jeg fikk inn en avgjørende Assault og tok ut en hel flanke i runde to. Resten av kampen brukte hun mobilitetsfordelen hun hadde skaffet seg til å unngå at jeg kom innenfor "arms rekkevidde" igjen, og cruiset inn sine egen mission-spesifikke fem poeng.

  Hadde så absolutt en koselig aften, selv om jeg gjerne skulle ha skålet litt mer samt spilt en kamp til.

  Noen som er keene på å prøve noe litt 'stort' snart forresten?

  ReplyDelete
 6. Du mener vel "Devoure" ;)

  Jeg er klar for storspill med oohhmp!

  Ørnulv

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)