8 September 2009

The return to Ultramar!

Etter nylig å ha kjempet to slag etterhverandre på "Mesa Minos", mot hhv Chaos Death Guard og Word Bearers, fikk Chaplain Desticado melding om at en større Eldar styrke truet en av de mindre planeter tilhørende Ultramar!

Ørnulv - Ultramarines
Andre - Eldar
2000p
Capture and Control
Pitched Battle

DEPLOYMENT
Ultramar gikk først og valgte bordside. Ett objekt ble plassert senter i en skog i deploymentsonen til Ultramarines. Eldar plasserte sitt objekt på egen halvside bak en skog på Ultramarines høyre flanke.

Ultramarines; Det så ut som om slaget skulle stå i senter og mot høyre flanke. 2 Predators, 1 Vindicator, 1 Rhino og 2 Razorbacks stilte opp delvis i cover bak skoger med ildretning mot senter og mot Eldar objektet. Tactical units i Razorbacks ble splittet, og de 2 "heavy unitene" tok opp stilling i senter skogen backet opp av 2 Dreadnoughts. Spredd i to units tok 3 Landspeedere stilling bak panzeret med 10 Assaultmarines i senter bak skogen med objektet. Det var bare å vente!

Eldar; I senter bak en skog tok begge Wraith Lordene med Farseer stilling. På Eldars venstre flanke, overfor eget objektiv bak en skog, tok en enhet Guardians stilling. På Eldars høyre flanke, på den andre siden av slagmarken, tok 2 enheter med Jetbikes, 2 Wave Serpents med 2 units Wraithguard, 1 unit med Harliquins og 1 unit Dire Avengers stilling bak skog og åser. Det lyktes dem ikke å overraske Ultramarines!

RUNDE 1 OG 2

Siden Eldar satt mesteparten av styrkene sine diagonalt på den andre siden av bordet fra Ultramarines, måtte Ultramarines redeploye raskt. Ultramarines lyktes i å skyte i stykker en Wave Serpent i runde 1 (1 unit Wraith Guard fikk lang vei frem til senter) og ta 1 liv hver av Wraith Lordene. Noen Guards og Bikes ble også drept. Perils of The Warp woundet Farseern. Eldars ildgivning var ikke effektiv, enten traff man ikke, Marines savet cover eller man greide ikke penetrere. Ultramarines rykket fram på høyre flanke med Speeders, en Razorback og en Predator. Resten rykket inn mot senter objektet i Cover av skog og ruiner. Eldar rykket forsiktig frem på sin høyre flanke og inn mot Pompum i senter (overfor skogen med Ultramarines objektet).

RUNDE 3 OG 4

Ultramarines lyktes å stunne, og senere ødelegge, Wave serpent nr 2. Unit 2 av Wraith Guard måtte deretter også rykke frem til fots. Begge de to Wraith Lordene ble felt av konsentrert Lascannon ild. Speederne tok ut det meste av Guardians, og støttet deretter senter. En Razorback med en Combat Squad nådde Eldar Objektivet. I senter rygget 2 Combat Squads inn over eget Ultramarines objekt for å komme på avstand fra de fremrykkende Harliquins som var backet opp av Dire Avengers. Harliquins sprengte en Dreadnought som hadde tatt stilling foran Ultramars senter objekt. På Eldar sin høyre flanke lyktes det å skyte i stykker en Razorback, men Combat Squaden holdt stand mot skyting fra Wraith Guard, 2 Bike Squads og deretter Assault fra de to sistnevnte! Vindicatoren ankom senter men skadet ikke Dire Avengers som hadde tatt dekning bak Pompum i senter.

RUNDE 5

Ildgivning fra en Razorback og Predator drepte de siste medlemmer av Guardians, og objektet utplassert av Eldar var under kontroll av Combat Uniten inni Razorbacken. Harliquin uniten i senter, som hadde cover fra Pompum sammen med Dire Avengers, ble kraftig redusert etter ildgivning fra en full Tactical Squad som ankom via en Rhino. Vindicatoren woundet flere Dire Avengers, men Pompum-ruinene reddet de fleste av dem. Predatoren på Ultramarines venstre flanke og gjenværende Dreadnougt med Lascannon og Missile Laucher tok ut flere av Wrathguard uniten som var ankommet i senter. Harliquins assaultet Tactical Squaden i senter, men ble overmannet og drept. Jetbike squadene på Eldars høyre flanke ble til slutt beseiret av Combat Squaden som til slutt kun besto av en Sgt med Power Sword.

Med bare 2 units Wraithguard og en unit Dire Avengers tilbake, forsøkte Eldar å fremtvinge en ny runde. Det ble 1 på D6, og slaget var over! Eldar forlot planeten - men sverget revansj! Desticado korset seg ved tanken....

RESULTAT
Ultramarines 2 - Eldar 0

Takk for en hyggelig kamp Andre - jeg ser allerede frem til neste spill! Måtte terningene være deg mer trofast neste gang - velkommen igjen!

3 comments:

 1. Fin rapport, virker som en artig kamp. Ekstra hyggelig å se André tilbake i manesjen. Ørnulv er ikke lett å spille mot om dagen. Den nye kongen på haugen som alle higer etter å nedkjempe. Men er det ikke bare sånn det er å være Roboute Guillimans soldater?

  ReplyDelete
 2. "Kongen på haugen" - hadde det bare vært tilfelle.. he he... - men akk, Guillimans soldater vet så altfor godt at det snart kommer hardere tider....

  Men - jeg må medgi at etter at jeg sluttet å bruke så mange Tactical Units (i Drop Pods), og spisset hæren med bruk av mer Elite, så opplever jeg 2. Company mye farligere enn før. Og jeg har vel lært litt underveis også.

  Dette var en artig kamp, og Andre fortalte han er få modeller fra å ha hele Eldar Armeen sin ferdig malt :)

  Gleder meg til flere spill fremover :)

  ReplyDelete
 3. André: To tusen poeng nesten ferdig malt, og så har du holdt det hemmelig for oss?!? ;)

  Vi må definitivt finne rom for en runde eller fem en kveld etter Invasion, om ikke annet så for at jeg også får tittet på dem.

  Apropos Invasion forresten, så er det fortsatt ikke for sent å kaste seg på. :D

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)