21 September 2009

IIHAAAS WHAAAAAG!

For de som ikke kjenner henne så godt, kalles Inger Helene - i særlig støyende og lystige lag - IIHAAA!

(85 modeller! Hmmm..... Ja, ja, hvilket scenarie spiller vi da? Priority Target, ok - la oss se - armeene kan stille opp - midt på bordet.... Men det betyr jo at Orkene vil kunne nå meg alt runde 1! Uff da! Ja, ja, en runde med god skyting tynner dem nok ut. D6 for å gå først -og den gikk til Iihaaaa!......, anm. Ørnulv).

Ørnulv - Ultramarines
Inger Helene - Orks
1.750
Mesa Minos, Strategic - Priority Target
Ørnulv attacker - velger Bikes som target unit

DEPLOYMENT

Den ene delen av lanskapet var preget av ett større høydedrag, den andre av to mindre i hver sin utkat (hjørne). I senter, en vid slette med 2 hus og 2 skoger tilnærmet diagonalt, men noen hauger skrap her og der.

Orks; På venstre flanke, på det store høydedraget, gikk 2 Killa Kans i stilling blandt gamle vrakrester. Inn mot senter, delvis bak skog, kjørte en truck frem, flankert av Bikes, en større mob med Warboss og Wierdboy, og en Truck til. I en skog på høyre flanke senter dukket 10 Lootas opp, flankert av enda en Truck og Deffkoptas. Storm Boyz ville ankomme senere. Armeen hadde tatt stilling midt på slagfeltet!

Ultramarines; Etter å ha områdd seg var det bare en ting å gjøre. Forsøke stagge orkenes ene flanke, og forsøke konsentere seg om resten. På Ultramarines venstre flanke, valgte Desticado å utplassere 2 Razorbacks med Combat Squads som skjold med 2 Heavy Combat Squads bak (mot senter). I senter tok en Devestator Squad stilling, flankert av Assault Marines og Desticado. På høyre flanke en Predator, en Whirlwind og en Dreadnought. En Assault Terminator Squad og en Terminator Squad tok stilling bak en skog i senter.

Deff Koptaenes rotorer våknet til liv og de landet bak ett hus på høyre flanke, godt inne på bordsiden til Ultramarines (Scout move).

RUNDE 1

Orks; Til tross for ett desperat forsøk fra Ultramarines var det Orkene som fikk igang sine kjøretøy først! Killa Kans på venstre flanke gikk taktfast i retning stidsvognene. Røyken fra Bikene spredde seg over slagmarken og gav dem 4+ save mens de raste frem ved siden av skogen i senter i retning Assault Marines og Desticado. Ved siden av dem tordnet en Truck frem. I senter kjørte Trucken i midten opp bak skogen på motsatt side av Terminatorene, flankert av Warbossen og hans Mob. På høyre flanke rykket Deff Koptaene frem og tok opp stilling langs bordkantet med retning mot Heavy Combat Squaden bak Razorbacken.

(Takk gud for at Orkene ikke er særlig bra til å skyte - eller.....? anm. Ørnulv) Lootas - D6 - 3 skudd per lota styrke 7! Razorbacken på venstre flanke senter går i luften! Deff Koptaenes Big Shoota er twinn linked. 2 Heavy Combat Squad marines dør. Truckenes og Bikenes ymse Shootas tar ut 2 Terminators og en Bolter Devistator. Killa Kans blåser rakettrampen av Whirwinden. Oj! Au! (det er bare ikke lov å rulle så vannvittig mange 5 og 6 på "to hitt" med så stor styrke i skuddene....., anm Ørnulv). Ingen units var i charge range (takk gud...anm Ørnulv).

Ultramarines; På høyre flanke rykket Dreadnoughten frem og skjøt mot Killa Kans, men greide ikke annet enn å Stunne dem. Predatoren sprengte Trucken ved siden av Bikene i senter. Ramshakk table D6 - 5, ingen Orker dør. Devistator Squadens 4 Heavyboltere tar ut 3 av 5 Bikes. Kombinert ild fra en fremrykkende styrke i senter fra Assault Marines (og Desticado) og Terminators dreper en Bike til. Røyken fra Bikene som gir dem 4+ save (samt at at de har T 5) gjør dem vanskelig å ta ut. Combat Squaden i Razorbacken på venstre flanke går ut og avgir ild mot Deff Koptaene. Ilden støttes fra Heavy Combat Squadene og Combat Squaden som har karret seg ut av vraket til den sprengte Razorbacken. 3 Deffkomtas står tilbake. Det er 3 for mange! Assault Marines og Desticado assaulter og dreper Bike Nobben.

RUNDE 2

Orks; På venstre flanke arbeider Gretchen i Killa Kans iherdig med å komme seg til hektene. Orkene som har forlatt sin sprengte Trukk i senter feller noen Assault Marines i skytefasen og assaulter dem. I combat fasen tar Assault Marines og Desticado ut mesteparten av Boyzene, mens kun en av de selv faller. Noben står alene tilbake, for så å falle tilbake. Trucken bak skogen justerer sin stilling i cover, og ut hopper en unit Nobs som assaulter Assault Terminators. Til tross for desperat motstand står kun 2 Assault Terminators tilbake mot 4 Nobs. Big Choppa, Boss Pole og Whaagh Banner er dødelig i nærkamp. Warboss og hans Mob rykker varsomt frem på høyre side av skogen. Lootane åpner ild på Devestator Uniten, men klarer kun drepe Marines med boltere. Truchen og Orkene på høyre flanke tar stilling foran Combat Squaden som har gått ut av Razorbacken og dreper en av dem. Det er nytteløst å flykte fordi de vil bli Trapped mellom Razorbacken og Deff Koptaene som har drept 2 og assaultet gjenlevende i Heavy Combat Squaden mot borkanten. Selv om Combat Squaden dreper flere blir de selv utslettet som følge av at de er trapped etter å ha feilet Ld i nærkamp. Au. Deff Koptaen dreper siste Marine i den ene av de to Heavy Combat Squadene.

Ultramarines; Situasjonen er prekær. Forsøket på å blokkere venstre flanke hvor Deff Koptaene har rykket frem har ikke lyktes. Razorbacken snur og tar opp stilling ved siden av restene etter den andre for å gi Devistator Squaden dekning fra Lootane. Combat Squaden fra Razorback en går i stilling for å ta ut orkene på venstre flanke sammen med den gjenværende Heavy Combat Squaden. Det lyktes unitene og drepe flertallet av orkene med pistoler og flamer. Begge units assaulter Orkene. Når kampen er over er hver av de to Combat Squadene redusert til 2 mann. Nobben står tilbake. Marines tar imidlertid selv mange wounds, taper Close Combat. Begge units feiler Ld test, og er så nære bordet at de forlater kampen! Au. Au. Assault Terminatorene i senter fortsetter kampen mot Nobbene i skogen.Terminatorene i senter assaulter Trucken ved siden av skogen og river den i filler. Devistator Squaden snur seg og feller sammen med Heavy Bolteren til gjenværende Razorback de siste Deff Koptaene. Predatoren immobiliserer en Killa Kan, og Dreadnougten stunner den andre. Dette holder ikke!

RUNDE 3

Orks; Med ett brak dundrer Boss Zagstruck og hans Storm Boyz ned rett foran Devisiator Squaden. De skyter ned noen Marines, mister noen i nærkamp, men utsletter Devistator Squaden totalt sett, og konsoliderer mot Predatoren. På høyre flanke arbeider Gretchen inne i Killa Kans frebrilsk med å få orden på seg selv og sine maskiner. Nobbene i Skogen dreper siste Assault Terminator. Lootane ruller ny D6 - 6, ruller igjen godt over snitt, og blåser siste Razorback til himmels.

Ultramarines; Gjenlevende Terminators angriper Nobbene i skogen, og unitene utraderer hverandre. Predatoren innser den vil komme under angrep neste runde, velger Killa Kans som mål og avgir ild, men bommer. Dreadnougten tar også sikte på Killa Kans og treffer, penetrerer men ruller D6 - 1 på å skade. Assault Marines og Desticado hopper over skogen for å angripe Warboss uniten bak skogen. De glemmer både og skyte og assaulte før første kamp denne runde har startet, men Orke generalen, som jo eksisterer for blod og gørr i nærkamp, lar dem assaulte (takk, anm Ørnulv). Desticado og hans menn feller flere orker men blir selv tynnet ut til kun å bestå av Desticado, Sgt og 2 Assault Marines.

RUNDE 4

Orks; Bozz Zagstruck, som alltid regnes for å ha Power Fist i nærkamp når han assaulter, river Predatoren i filler. Eksplosjonen dreper flere av hans Boyz, but the "big bang" is da worth it! Warboss mobben omringer og dreper siste Assault Marines og Desticado.

Ultramarines; Dreadnought prøver igjen å ta ut Killa Kans. Dette resulterer i at begge blir stunned.

RUNDE 5

Orks; Bozz Zagstruck angriper Dreadnoughten og den eksploderer. Et par av stormboyzene dør i eksplosjonen. Da walking mashine is gone!

Ultramarines; En modell igjen, Whirlwind forsøkte tankshokke Killa Kans. Killa Kansene overlever, men er stunned.

RUNDE 6

Orks; Bozz Zagstruck og hans boyz gjør et siste forsøk på å ta ut Virvelvinden, men klarer ikke ødelegge den.

RESULTAT

Orks: 1.664 Wictory points
Ultramarines: 1.124 Wictory Points

Det ble servert mye, og god, vin. Og godt er det, for dette var en selsom opplevelse for Ultramarines. Forrige gang vi møttes utslettet 2. Company Orke armeen til Inger Helene i runde 5. Nå var det omvendt. Inger Helene er en liten tander og søt pike - IIIHAAAS WHAAAGH er det ikke! I want revenge (og ett annet scenarie). Takk for en hyggelig kveld!

3 comments:

 1. The Beast Awakens.

  Betyr dette at IH nå er i ferd med å finne fotfeste med sin grønne horde? Ørnulv har jo vært the one to beat så langt i høst, men hva vil vinteren nå vise?

  Kampanjetabellen ble oppdatert tidligere i dag. (En liten fugl kvitret.)

  ReplyDelete
 2. Tror nok aldri jeg og mine Marines som team noen gang kommer til å bli annet enn en "gjennomsnittelig" motstander - over tid. Setter min lit til Dark Eldar for å få et frisk pust i måte å bygge, male og spille på.

  IIHAAAS WHAAAGH! synes nå å oppfyle Tronds prediksjoner til Inger Helene hos meg for ett år siden. De er så mange. De kommer så fort. Ogs slår så mye og så hardt (jada Inger Helene - Hu sa så brura å!). Og når hun overfører sin vel utviklede taktikk for Spider Queens og Goblins horde blir hun en formidabel motstander fremover (Scenariene blir viktig). Kult at du Inger Helene, etter en lang periode med bygging, maling og læring, virkelig nå melder din ankomst på spillbordet.

  Ørn

  ReplyDelete
 3. Ja brura har sagt så mangt...;)

  Må jo også si at jeg har hatt en veldig god læremester både når det gjelder regler, taktikk og maling. Så takk for all hjelp Ørnulv:).

  Gleder meg til å spille mer!

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)