22 September 2009

Chance Encounters

'Cover and Hold!'
The vox message from the Coryphaus as short as it was sudden, but the two Word Bearers Rhinos reacted immediately. Before the transmission light on the vox reciever had fully dimmed, both vehicles was stationary with their engines turned off. Nemeses just hoped it had been quick enough, because he could hear more than a half dozen Ultramarine vehicles approaching.


Ørnulv hadde igjen tatt turen opp i De Dype Skoger. Siden hverdagen er hektisk og vi ikke hadde hatt tid til å planlegge noe, så tok vi like godt bare miniatyrene vi hadde for hånden og rullet opp et scenario.

Mission: Capture and Control
Deployment: Dawn of War
Army size: 2000 points

Ørnulv vant initiativet, og valgte å sette opp to Tactical squads (delt i to combat squads hver). De to fem-mann lagene passet objektivet bak ved en ruin og noen krater, mens lagene i Razorbacks presset Jørns deployment sone bakover mot bordkanten.
Jørn satte opp sine to CSM squads i hver sin Rhino i dekning, men klar til å rykke frem under dekning av mørket, og Chaos Lorden 18 tommer fra Ørnulvs ene Razorback.

Allerede i første runde begynner vi å rote litt. I stedet for at alt som ikke spesifikt er holdt i reserve flyttet inn fra her armé sin bordkant, så innbilder vi oss at vi skal rulle for alt sammen fra runde to.
Det fører i det minste til at de første rundene går relativt raskt, for i runde én er det Night Fight og i runde to var det mye som flyttet alt for raskt til å kunne skyte. Det eneste som må bøte er min ene Rhino, som immobiliseres før den i det hele tatt får satt motoren i gir.

De neste par rundene brukes hovedsaklig til å prøve å utmanøvrere hverandre. Ingen er villige til å 'storme inn' uten tilstrekkelig støtte, så det blir mye posisjonering og lange skudd. Et lite høydepunkt for Jørn var en Twin-linked Lascannon som viste seg å være et par tommer over 48 unna målet sitt diagonalt over på den andre siden av bordet, etter at Ørnulv hadde både truffet og penetrert.

Idet det gikk mot slutten av kampen var det tydelig at det skulle godt gjøres å få tatt objektivet på andre siden av bordet, men hva om motstanderen ikke kunen holde objektivet selv?

Ørnulv snek først en Razorback med en Combat Squad inn i nærheten av Jørns objektiven, sannsynligvis for å trekke noen av forsvarerne vekk for å stoppe dem. Jørn svarte med å assaulte dem med Raptors mens en Defiler tok ut Razorbacken. Runden etter dundrer en Land Raider med fem Assault Terminators og Chaplain Desticado inn og tok ut CSM squaden som vokter den veien inn mot objektivet, slik at Defileren må prøve å holde dem igjen. Raptorene var allerede halveis over bordet på vei mot Ørnulvs objektiv. Defileren overlevde ikke, men Terminatorene holdt seg i alle fall unna Word Bearers objektivet.

Jørn kastet så mye pai som mulig - dvs en Vindicator og den andre Defileren - opp mot Combat squadene ved Ørnulvs objektiv. Den ene feilet til og med en Morale Check og falt tilbake av objektivet, men den andre var ikke til å rokke. En runde til hadde kanskje gjort susen, men så hadde Ørnulv fortsatt en Rhino full av Marines han holdt klar til å sendes inn for å sikre objektivet igjen.

Resultat: 1 - 1
Konklusjon: Ørnulv biter ikke på finter slik han pleide å gjøre...

The push had been thwarted, and by the one enemy action he'd failed to anticipate: Another push along the exact same axis.
At least the maneuver now spoke volumes about the Imperial's auspex nework, and that was information which could be put to use planning the next move. The Apostle had signaled that he was underway, and the Coryphaus knew he'd better have progress to report.

1 comment:

  1. He he, greide vi a gjore feil! Ja ja, vi behandlet hverandre likt om ikke annet! :)

    Neste gang onsker jeg mer drikke og sengebrisk :)

    Hyggelig spill, ser frem til neste!

    Hilsen fra Spania!

    ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)