Pages

23 January 2009

Hive Fleet - regenerated

Til tross for det sviende nederlaget på Lunax mot Chaos Plague Marines kom det noe godt ut av konflikten for "Hive Fleet Edvardo". Det som ble ødelagt av fiendens styrker og materiell ble fortært og sugd opp i skipene som kretset rundt månen. Biomassen gav "The Hive Fleet" ny informasjon og nytt materiale som dannet grunnlag for en revitalisert "Hive Fleet" - "Hive Fleet Grendel"! Den gikk straks til angrep på en avsiddesliggende verden hvor en annen Chaos styrke var samlet. En styrke ledet av "Kharn the Betrayer"!

"Seize Ground", 3 objekter, Piched Battle, 2000p per side, Ørnulv NIDS og Dag Chaos.

DEPLOYMENT

Landskapet var goldt og kaldt. Jord, grus og spredte hauger av sne dekket overflaten. Her og der var golde fjell- og åsformasjoner samt noe få klynger utpint vinterkledd skog. De 3 strategiske områder slaget ville stå om var ca midt på slagfeltet hhv øst (i en skog), midt (i en skog) og vest (på en høyde). 

"Kharn" ble kjent med det forestående angrepet og gav ordre om at styrkene skulle gjøre seg klare. På østflanken tok en Havoc enhet opp stilling på toppen av en lav høyde, flankert av en unit med Chaos Chosen. Mot midt en Rhino med Plague Marines, og i dekning bak denne, Kharn og hans Kohrn Beserkers. I midten tok en Defiler stilling flankert i vest av 2 Rhinos med Thousend Sons og en unit med Raptors

"The Hive Mind" gav ordre om at enhetene skulle bruke det kupperte terrenget så godt som mulig. I øst bak en skog overfor Havocene tok Gargoyler, en Zoanthrope, Gaunts og en Barbed-Devourfex stilling. I senter: Genestealers, Hive Tyrant, 2 Barbed-Venomfexer og Gaunts. Vestre flanke: en Barbed-Devourfex, 2 Zoanthropes, Warriors, Genestealers og Gaunts. "The Hive Mind" lyktes ikke i å ta initiativet. "Kharn" sine styrker skulle starte!
RUNDE 1 - 2

Battle Cannon og Havocs tok ut ca halvparten av Gargoylene som rykket frem på østre flanke inn i, og senere gjennom, skogen der. Noen Gaunts falt også. Samtlige av Chaos styrkene rykket frem, mest mulig i dekning. Kharn og hans Khorn i senter bak Rhinoen til Plague Marines. Defileren utnyttet terrenget og stod delvis dekket fra alle kanter. Raptors tordnet frem mot objektet i vest. 

Tyranidene konsenterte ildgivningen mot Havoc uniten. Barbed Stranglerne i senter og øst utslettet nesten uniten i runde 1, og ingen var tilbake etter runde 2. En Rhino ble stunnet, men det lyktes ikke Venom Cannons å stanse Defileren. Raptors ble utslettet av Warp Blast fra de 2 Zoanthropes i vest med god hjelp fra Barbed-Devourfexen  som holdt flanken der. Med ett sprutet det jord og stein til alle kanter! 5 Raveners hadde boret seg frem og opp gjennom bakken mot Chosen enheten i øst. Når ildgivningen var over sto 3 Chosen tilbake. 

RUNDE 3 - 4

Chaos styrkene fortsetter fremrykningen i senter. Plague Marines tar dekning bak sin Rhino etterfulgt av Kharn og hans Kohrn. Defileren går rett imot senterobjektet og utgjør en ruvende trussel i landskapet, hele tiden delvis dekket av skog og høyder. På vestre flanke stiger de to Thousand Sons enhetene ut av hver sin Rhino og tar oppstilling midt imot objektet i vest. Ildgivningen fra Battle Cannon sammen med Plague Marines utsletter nesten en Gaunt enhet i senter, og skader Barbed-Devourfexen i øst. Noen flere Gargoyler faller i skogen på østre flanke. Barbed-Devourfexen i vest blir felt av konsentert ildgivning fra de to unitene med Thousand Sons og deres speial amo. 

Tyranidenes Carnifexer og Zoanthropes rykker fremover og avgir ild. I nesten to hele runder konsentreres ilden fra 3 Barbed Stranglers, 3 Vennom Cannons, og 2 Warp Blast mot Plague Marines og Khorn beserkers i senter. Enhetene halveres! Til tross for desparat ildgivning greier dog ikke Carnifexene  å stanse eller skade Defileren, som til slutt braker inn i en Barbed-Venomfex bare 4-5" fra senterobjektet. Den tar 3 liv av Canifexen som på sin side ikke greier å komme igjennom panzeret til utysket! I øst feller Ravener uniten de siste Chosen Sons, og tar retning mot senter sammen med noen få igjenlevende Gargoyler. Sistnevnte faller for ildgivning fra Kharn og hans Khorn.  Raveners og en Gargoyle angriper Kharn og hans Khorn og feller i løpet av runde 3 - 4 alle Khorn Beserkers. Kharn og hans Champion viser seg fra sin beste side og utrydder de 5 Raveners og en Gargoyle i løpet av samme periode. Gjenlevende Plague Marines charger inn i Hive Tyranten i senter men greier ikke å skade ham før flere av dem faller. Og når de påfølgende runde blir angrepet av en frisk fulltallig styrke av Genestealere faller den siste Plague Marinen (hør det du Ebolus - store leder av Plague!!!). I vest har Genestealere charget den ene enheten med Thousand Sons og nesten utryddet den. Den andre Thousand Sons enheten feller nesten alle Warriors i Øst og rykker sakte, men sikkert, frem mot objektet i vest.

RUNDE 5 

Thousand Sons i vest går inn til objektet dekket av en Rhino som også står 3" fra objektet. De tar nesten livet av Zoanthropen i vest. I senter rykker Kharn mot objektet der, men kommer ikke frem. Defileren lykkes i å ta ett nytt liv av Barbed-Venomfexen, men greier ikke å drepe den å komme seg videre inn til senterobjektet. Den andre Thosand Sons uniten fortsetter tappert kampen mot Genestealerne, men blir utryddet!

I øst flommer det inn over objektet med Gaunts. I senter rykker gjenlevende Gaunts inn på senter objektet. I vest rykker den siste Gaunt enheten innenfor 3" av objektet sammen med siste Warrior. For 2. gang gyver Barbed-Devourfexen i senter løs på Plague Rhinoen som går i luften med ett brak! Deler spres over alt, men ingen tar skade. Genestealerne som har utslettet Plague Marines angriper nå Kharn, men greier ikke felle ham. Kharn på sin side treffer 5 ganger og dreper 5 Genestealere i en sveip! Snakk om kampmaskin!!! I vest forsøker Gaunts med Fleshboers, en Zoanhtrope og den siste Warrior å skyte i stykker de  5 gjenlevende Thosand Sons som bestrider objekt vest. De lyktes ikke. 

Grand finale! Hive Tyranten kaster "Brood-Catalyst" på Barbed-Venomfexen som er i kamp med Defileren. Den andre Barbed-Venomfexen hjelper til. Defileren tar siste liv av den skadede Carnifexen, som i det han treffer bakken, langer ut et siste angrep sammen med den friske og sist tilkomne artsfrenden. Den sist ankomne flenger opp panzeret til Defileren, løfter den opp og kaster den i bakken så det spruter deler over et så stort område at nesten alle Gauntene som holder senterobjektet dør.... 

OPPSUMMERING


Det rulles en terming: 3, slaget er over. 

Resultat NIDS 2 - Chaos 0.

Tidvis mye rar termingkasting, men som alltid når man spiller mot Dag, veldig god atmosfære og lærerikt for oss begge. Jeg ser frem til flere spill fremover og er glad over at det er bare 500m oss to imellom :)

Epilog:

Etter å ha konsummert fienden, egne falne, alt av planetens biomasse og atmosfæren,  fortsetter "Hive Fleet Grendel" med å regererere sin arme mens den svever i rommet på jakt etter neste offer...3 comments:

  1. Det var et morsomt og veldig lærerikt spill. Må nok skaffe meg noe tyngre skyts som kan "rydde" litt blandt NIDS eller flere "billige" modeller. Må nok også studere de andre rapportene for å lære mere om hvordan man skal sette sammen en effektiv arme.

    ReplyDelete
  2. Synes armeen din er svært slagkraftig og kult malt, men ja - du skal nok ha en heavy unit nr 3. Du har jo både Predator, Oblits og Vindicator, så du får bare prøve oss frem :)

    ReplyDelete
  3. Med berserkere, plague marines og et par squads med TS har du i alle fall muligheten til å målrette unitene ekstremt mye. Med nazikontroll på strategi og taktikk underveis har du alle muligheter til å drepe lommer og enkeltsegmenter hos motstanderen - fort. Det viktige blir selvsagt å holde fokus på objektiver, alltid være støttet opp og aldri ende opp all by our selves, for eksempel med en gørrsiklende genestjelerunit hengende faretruende bak et skogholt etter at du smilende har feid unna en unit gaunts. Da vet du hvem som taper neste combat - uansett ;-)

    ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)