Pages

19 January 2009

Feel no pain

-The tyranids are here!
-So what? We've got promethium, land raiders, T5, Feel No Pain, green armour and black dice.
-Sounds like cheaty Eldar to me...
-No, we are the Death Guard!

Skal ikke male ut i det vide og brede her, Ørnulv og undertegnede brukte lang nok tid som det var fra vi startet i 14-tiden søndag og var ferdige seks timer senere etter runde 4...

2000 poeng som vanlig. 5 objektiver. En del skog, et par ruiner og generelt mye terreng.

Tøffe i trynet
Ørnulv med noen modifiseringer på flere av de store eklingene som alle kunne skyte langt og hardt. Men selvfølgelig ikke hardt nok mot kjøretøyer. Tre gaunt squads, to genesteeler squads, winged warriors, 14 winged gaunts (? - og de knakk ganske lett), 3 zoanthropes, ravenors???, 3-4 fexer med venom cannon og barbed strangler (?) og en hive tyrant. Uggh.

Linus med kraftig fokusert armé denne gangen: 5 7-mannssquads med Plague Marines. 3 med flamers, to med melta. To av flamersquadene hadde også en fist, begge i Land Raiders, resten i rhinos. Det var også plass til to demonprinser, og såvidt en Vindicator.

76 (inkl. 5 Monstrous creatures) mot 37 (inkl. 2 Monstrous creatures +6 kjøretøy) modeller.

Flambering og assault
Tyranidene setter opp først i en jevn linje over de midterste 4 fotene 12 tommer inn. Ganske tett, men likevel spredt bredt. Linus velger også å spre seg med en land raider på hver flanke, demonprinsene og en rhino på den ene flanken og to rhinoer og vindicatoren mot midten, men nærmere den andre flanken.

Første runde fosset tyranidene fram. Bredt. Raideren på venstre flanke ventet til runde to med å gå fram, etter at genestjelerne var kommet nærme nok. 12 tommer fram, storm ut og flamber og resten borte i nærkamp. Perfekt, men resten av kampen skulle vise seg vanskelig for bare sju mann mot to carnifexer og to zoanthropes. Men disse ble til gjengjeld stående i smørja inne i ruinen i to runder og vips var jo kampen ferdig. Men til neste gang: Her skulle vi hatt en prins i bakhånd...

Enda en nærkamp i denne bygningen. Bøttevis med tyranidangrep prellet av Plague Marinene, som presterte 11 av 11 armour saves bare for å vise at T5 er mer enn godt nok. Tror dessuten jeg kan telle antall feilede Feel No Pain-ruller på en hånd denne kvelden. Plague Marines-uniten gjorde dermed det den skulle. Utslettet en gaunt-squad og oppholdt og tynnet deretter ut warriors og ravenors. En av sju grønnarmerte hadde falt etter runde fire...

Objektivet i bygningen var contested.

Tre objektiver på én rundeI midten ble to rhinoer raskt immobilisert. Den ene uniten ble sittende en runde inne i kjøretøyet før de som nevnt over løp ut og flamberte og assaultet gauntene i bygningen. En meltaunit fokuserte på midtobjektivet og klarte kunststykket i runde fire å gå ut av bussen og legge beslag på to objektiver som lå 12 tommer fra hverandre.

På høyre flanke ble tidlig en rhino med en meltasquad ødelagt. Squaden ble til slutt offer for en fex og en zoanthrope, men uten at disse kunne holde objektivet de til slutt satt på.

På denne flanken kjørte etter hvert land raideren fram, med to demonprinser like bak. Den ene sørget tidlig for å fjerne gauntene på midtobjektivet, slik at meltasquaden kunne rykke fram mot slutten. Flameruniten i land raideren stormet ut og overøste en genestjelersquad i skjul ved et objektiv med promethium, men var ikke like dyktige som kollegene på den andre siden. Bare 3 falt. Var det nok? Uten en eneste 6-er på terningen var det små problemer for Plague Marinene å holde ut. Den ene demonprinsen hoppet inn og ryddet i skogen. Objektivet var sikret. 3-0.

Terningtull
Slett ikke like taktisk overlegent som det høres ut, dette. Ørnulv rullet helt eventyrlig dårlig på en del tung skyting de første par rundene. Når du trenger 4 og ikke får høyere enn 3 på sju terninger, så er det lov å felle et par tårer.

Når undertegnede rullet enten i henhold eller litt bedre på armoursavene, så ble det vanskelig for krapylene. Etter en misset 3+-save skal jo Plague Marines i snitt klare en 4+ på den neste. Noe de stort sett gjorde. Det Plague Marines ikke klarte i dag var difficult terrain og run. Stort sett 1 eller 2.

Tror ikke terningrullingen skulle vært mye bedre for Ørnulv før dette hadde blitt en helt jevn affære til slutt. Håper du vil ha muligheten til revansj.

Lærdom
Lærdom 1: Sett av tilmålt tid til rundene.
Lærdom 2: Kast ikke terninger. De lever ikke og får ufortjent mye skyld. Ikke er de dumme heller.
Lærdom 3: Ta Warp time-testen før starten på en hver runde.

6 comments:

 1. Jeg må medgi at jeg var meget frustrert over terningene denne gangen. Og når man også spiller mot noe av det verste Tyranider møter, hevy armoured panzer units, måtte det gå som det gikk. Men for all del, det betyr ikke at du Linus spilte dårlig, tvert imot!

  Alltid hyggelig å spille hos deg, og jeg kommer gjerne igjen for revansj. Jeg må bare drøfte endringer i NIDS hæren min ferdig først med The Hive Mind......

  Takk for meg, og takk for hjelpen til Linus og Trond med å grave ut bilen av snøkavet og dytte beistet i gang... :)

  ReplyDelete
 2. Du hadde god grunn til å være frustrert i går. Mye hårreisende rulling.

  Men når det gjaldt frustrasjonen på bordet, så takket og bukket vi, og smilte litt og led litt sympatisk med deg. Valgte å hjelpe deg mer med den tyske kjerra utpå kvelden!

  Tre nye carnifexer høres jo drastisk ut, og intimidating!

  ReplyDelete
 3. Tre nye Carnifexer?

  Høres ut som Ørnulv gjør seg klar til en av oss runder 3000 poeng og vil spille Apocalypse one-on-one. :P

  Har du ikke fire-fem allerede da?

  ReplyDelete
 4. Jeg har pt 2 Hive Tyranter og 5 Fexer. Med nåværende regler er ikke Venom Cannons hva de engang var, så jeg vurderer å tune armeen og lage noen helt nye (jeg har ikke hjerte til å "ødelegge" de jeg har). Går jeg for nye er de klare om ca 14 dager. Jeg må gjøre noen andre justeringer også. De er også klare om ca 14 dager.

  Poeng, jeg tror jeg kan lage en ganske stor hær allerede. 2000p jeg spiller nå med tiilegg for: en Winged Warrior, 7 ripper swarms, siste Ravener, siste Fex, siste 2 Gargoyler, siste 2 Stealers, 16 Hormogaunts, Winged Hive Tyrant, Broodlord, 12 Warriors og endel miner tror jeg blir over 3000p (om noen ønsker storkamp mot NIDS). En ting er klart, jeg har fått blod på tann med NIDS (Guard kommer ikke før i mai), så før jeg vet orde av det så maler jeg vel opp litt mere NIDS...

  ReplyDelete
 5. 18-19 dager, alt etter hvordan du ser det, til 7. februar, så tre fexer må du jo rekke ;-) Jeg skal slite nok med å få malt to raidere, de to prinsene og malt opp/fikset på 10-12 plague marines. En ganske stor jobb i seg selv... Håper selvdisiplinen snart kommer...

  ReplyDelete
 6. Fokus - og gleden av å fielde en ferdig malt arme kommer :)

  Var bra å male figurer igjen (etter terreng). Begynte å male på en Tactical Squad før helgen, håper jeg blir ferdig snart så jeg kan komme i gang med NIDS (om da ikke Mr Eldar og Hr Hallbing kommer frem til behov for mere bygging / maling til 07.02 først da... ;)

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)