Pages

30 September 2008

Secure the secret entrances!

Seize Ground og Pitched Battle. Totalt fem hemmelige innganger til det underjordiske nettverket av tunneler (objektiver) plasseres rundt omkring på the battlefield. Etter at begge har rullet seks, seks og fem, er det til slutt Linus som får velge om han vil begynne eller avslutte i kveld. Plague Marines velger å begynne og får dermed velge bordside. Chaoskrigerne starter på den sørvestlige langsiden, mest fordi det her er tre objektiver, men også fordi det ville vært mest dekning for Dark Eldars mange og farlige kjøretøyer.

Deployment:
Uten å vite annet enn at det venter en dødelig fiende på den andre siden, plasserer Linus alle de tre Plague Marines-unitene med kort vei til hvert sitt objektiv - de hemmelige inngangene. Klarer vi å holde disse er seieren vår og fienden - uansett hvem det måtte være - vil lide et smertefullt nederlag. På vestflanken velter Predator Mordeo fram før det hyler i tannhjul og rustne belter og den stopper helt opp i posisjon i et krater med utsikt mot to viktige korridorer. Like foran Predatoren har Draconculos og hans sju Plague Marines funnet dekning, med Ebolus truende i front. Obliteratorene Vomitus og Syphos beveger seg bestemt og så langt fram de kan opp i nærmeste ruin i det nordvestlige hjørnet. Også de med god oversikt over slagmarken.
På bakketoppen stiller Rhabdos og hans Plague Marines seg så langt fram som mulig og så nærme objektivet de kan. I det sørvestlige hjørnet buldrer Vindicator Caedis fram ved foten av bakken og like ved det tredje objektivet der Morbillus og hans Plague Marines har posisjonert seg. Chaos er i føringen allerede før motstanderen har kommet til syne.

Dark Eldar vet de er på etterskudd og plasserer seg så trygt de kan langs den nordøstlige langsiden slik at chaoskrigerne vil gjøre minst mulig skade når de får øye på de sadistiske og høyteknologiske Eldar-brødrene. Sju Raiders settes opp utenfor 24 tommers rekkevidde, bare en av dem helt ute av syne sammen med Incubiene og en HQ (Archon?) bak ruinen i nordøst. Fem Jetbikes i sørøst, foran en unit warriors helt i hjørnet, men med utsikt til både eget og motstanderens objektiv. Fire andre Warriors-units starter også på bordet, langt bak.

Runde 1
Linus: Draconculos går målbevisst mot det midterste objektivet, men nærmer seg faretruende klippekanten da de får øye på Dark Eldar i det fjerne. Rhabdos, menn kreker seg østover i retning et krater. Alle rhinoene beveger seg framover, det samme gjør Ebolus. Obliteratorene Vomitus og Syphos dundrer løs med to plasmakanoner mot wych (eller warriors) i senter. De når akkurat fram og begge treffer blink, den siste med en liten porsjon flaks takket være nye regler. Til sammen 16 treff, men Dark Eldars smarte soldater står i dekning og mister bare tre. Vindicator Caedis står nå ved det sørligste objektivet og er akkurat innenfor rekkevidde av jetbikene med sine livsfarlige våpen. Den store kanonen fjerner tre av fem flyvesykler i skogkanten som totalt feilvurderte krateres mulighet til å gi dem dekning. Predator Mordeo immobiliserer og sørger for at en raider ikke får skyte neste runde.
Andre: Flere raiders rykker framover og klarer å smadre Mordeos største laserkanon, mens de to jetbikene knerter Caedis' kanon. Ebolus og de to stridsvognene vrir seg i sinne, selv om bare en stakkars Plague Marine forlater denne verdenen.
Stillingen: CSM - DE: 1-0

Runde 2Linus: Lite bevegelse, bortsett fra Vindicator Caedis og rhinoen på sørvestkanten som nå er full av illsinte Plague Marines. Begge stridsvognene beveger seg framover i halv fart og stopper opp like i forkant av det sørvestlige objektivet. Rhinoen i nordvest buldrer framover i halv fart og stopper like ved ruinen, men ganske nærme de tre raiderne som står klare til å velte fram mot Ebolus' rekker. I sørvest velter to plasmagunskyttere opp av luka på Mortuus. Sammen med et par twinlinked boltere på de to stridsvognene fyrer de løs mot de to siste jetbikene. Når støvet er borte og røyken har lettet er det ingen jetbikes igjen. En laserkanon på Predator Mordeo og en enslig bolter på rhinoen Morbus lengst framme stiller inn siktene og skyter mot raiderne ved ruinen i nordvest og en i senter av bordet. På noen få sekunder er den fremste fullstendig tilintetgjort, rhinoen treffer perfekt med bolteren og immobiliserer en annen. Den i senter mister den ubehagelig farlige kanonen sin. Obliteratorene stiller inn plasmasiktene igjen mot senter av bordet og treffer akkurat så godt at fire Dark Eldar er utradert når plasmarøyken har lagt seg. Resten rømmer planeten for godt (?).
Andre: Dark Eldar lister seg fram, men kanskje ikke raskt nok. Fortsatt utenfor nærkamprekkevidde. Rhinoen i sørvest blir immobilisert og får ikke skyte neste runde.
Stillingen: CSM - DE: 3-1

Runde 3Linus: Obliteratorene tråkker seg ut av ruinen og sikter seg inn på flere Dark Eldars i en ruin midt på bordet. Bare en plasmakanon treffer, men det er nok til at uniten tynnes ut med tre mann. Også Rhabdos' to plasmagunsoldater hamrer løs på denne squaden og dreper et par. Draconculos og hans menn velter fram fra dekning og mot objektivet. Daemon Prince Ebolus merker at det er større fare på den sørøstlige flanken og glir gjennom luften og opp på bakketoppen. Mordeos enslige laserkanon klarer ikke å trenge gjennom den immobiliserte Raideren som fortsatt har et velfungerende våpen på den andre siden av slagmarken. Plasmagunnerne i rhinoen Mortuus sender den nærmeste Raideren i bakken. Når røyken har lagt seg ligger passasjerende forvirret rundt vraket, pinned.
Andre: Incubiene og HQ durer inn i ruinen i nordøst, men uten egentlig å være til mye nytte, ettersom de ikke er i stand til å holde objektivet de nå nærmer seg. Det er på den sørøstlige flanken det nå blir interessant, med tre fullastede Raiders flygende framover.Stillingen: CSM - DE: 3-1

Runde 4Linus: Alle de tre Plague Marines-unitene står og sikrer sine tre objektiver, Morbillus' menn i sørvest fortsatt inne i rhinoen Mortuus. Obliteratorene tråkker seg framover og dundrer enda en gang løs med plasmakanonene mot uniten som nå er på vei ut av et krater i senter. Alle blir tilintetgjort og Vomitus og Syphos grynter tilfreds i de blodige og virusinfiserte hudfoldene. Ebolus flyr i retning de tre Raiderne mens Vindicator Caedis nå står bare få meter fra de nærmeste av fienden. Flere bolterskudd og plasmaguns fra luka på Mortuus sender enda en Raider dundrende i bakken, og enda en gang er eksplosjonen så kraftig at passasjerene blir pinnet.
Andre: Et lite øyeblikks glede får Incubiene når den offensive rhinoen Morbus ved ruinen i nordøst blir fullstendig utslettet med noen treffsikre kanonskudd. Eksplosjonen er imidlertid så voldsom at to incubier dras med, mens HQ-en faktisk tar ett wound. Rhinoen Mortuus er nå både immobilisert og har mistet våpenet sitt, men hva gjør vel det når to Plague Marines med plasmaguns fortsatt sitter trygt inni.Stillingen: CSM - DE: 3-1

Runde 5
Obliteratorene velter enda lenger fram og sender i vei to plasmakanonskudd på sørsiden som dreper to warriors. Her har Ebolus nå fløyet fram og slipper løs Nurgles Rot mot de stakkars Dark Eldar-ene som står nærmest. Den nærmeste uniten har ikke mulighet til å stå imot demonprinsens sky av forråtnelse og død og går raskt i oppløsning. Også neste unit får lide, men blir stående. Nok en gang er plasmagunnerne i Mortuus nesten like treffsikre som snikskyttere og sender også den tredje Raideren til imaterien. Og for tredje gang på rad er eksplosjonen så voldsom at passasjerene blir pinnet. Ebolus går i nærkamp og sender warriorene hjem med halen mellom beina.
Vi ruller en ener (etter at vi har bestemt oss for å avslutte) og det blir med fem runder. Resultat: CSM - DE: 3-0
Stats:
Dato:28.09.2008
Mission:
Seize Ground
Deployment:Annihilation

1500 poeng

6 comments:

 1. Er helt sikker på at dette kunne gått Dark Eldars vei dersom:
  1. To Troops-units hadde konsentrert seg om å holde hvert sitt objektiv på egen halvdel.
  2. Dersom resten (nesten) hadde konsentrert seg om å true ett av Plague Marines objektiver. Det kunne blitt skummelt.
  3. Dersom du hadde våget å flytte alle Raiderne fram - jeg ville jo ikke kunnet tatt ut alle i første runde...

  Ellers hadde Dark Eldar med litt flaks kunnet holdt både sitt ene på sørøstflanken denne kvelden, samt truet Plague Marines' objektiv like ved - dersom ikke alle de tre unitene hadde blitt pinned på rekke og rad. Med Incubier, HQ og mye større slagkraft kunne det blitt riktig ekkelt for Plague Marines her oppe. Incubiene var nok kraftig feilplassert. Deres eneste mål burde jo vært å gjøre skade og true motstanderens objektiv(er), mener jeg.

  ReplyDelete
 2. "Obliteratorene Vomitus og Syphos" Hehe... Navnet skjemmer ingen sies det. Karakterfullt, sier jeg!

  Ser ut for at spilleren med mest veldefinerte planen vant her. Håper du fortsatt revurderer Dark Eldar til neste fredag, André. Det hadde komplementert Linus sitt gørrete kompani på en måte Necrons ikke kan.

  ReplyDelete
 3. Ja, etter å ha tenkt meg om og skrevet spillrapporten er jeg sikker på at i hvert fall incubiene og HQ burde veltet fram i mine rekker for å gjøre ugang.

  Tror nok at Dark Eldar kan bite bra fra seg også neste fredag, men spørsmålet - Andre? - er om Dark Eldar er en armé som nesten uansett hvor truende motstanderen er - og selv om du ikke får starte - burde deploye så langt fram og så nærme motstanderens nærmeste - og minst bevegelige units, som mulig. Selvfølgelig med objektiver i bakhodet.

  Hva tror du Andre?

  ReplyDelete
 4. Andre - haaper da endelig du stiller DE fredagen hos meg, ikke minst fordi jentene faar muligheten til aa se litt flere armeer, og det er flotte modeller :)

  Utfra de spill vi har hatt sammen tror jeg du har endel aa vinne paa aa gaa mer frem - faa dem i kamp :)

  Solbrent hilsen fra Spania :)

  ReplyDelete
 5. Synes uansett at dette er noe krigsherren bør få bestemme selv. Vi andre kan jo være niege om at DE har et stort potensial og er sjeldne på spillbordene rundt omkring. Men André - hva du stiller med bestemmer du selv! Necrons, orker eller hva det måtte være - jeg spiller på lag! ;-)

  ReplyDelete
 6. Andre - synes du skal ta det bade Jorn og jeg skrev som kompliment til dine DE - og ingenting annet!

  Spill kvelden 10.10 skal vare invitasjon til noe hyggelig hvor Jorn og jeg har provd a lage en litt fluff setting. Derfor kom arme forlsgane pa banen.

  Onsker du spille med noe annet er det egentlig unodvendig a si det er ditt valg - selvfolgelig er det det!

  Gleder meg til spill aftenen!

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)