Pages

28 September 2008

The Lunax Interception

When the long-range scannar arrays had detected the tank coloumn, Shas'el D'yanoi Shi'va immediately redirected his forces to the bombed-out ruins to the south-east of the reported landing zone. The information his forces had recovered was either incorrect, or his scout had been allowed to take deliberately misleading data.
With the coloumn already within earshot, the Tau forces hurriedly headed for concealed positions. They were a fraction too late, however, and the lead vehicle spotted the devilfishes and haltet the coloumn in cover behind a small hill.
As the Shas'el and the devilfishes reached their designated positions, an energy emission nearly overloaded the battlesuit sensors. When the system recovered, it showed three unidentified entities. Another few moments and the Shas'el knew he'd been mistaken. These were not the forces of the Imperium of Man, but the dread Vash'aun'an warriors!


Deployment:
Tau Empire posisjonerer seg med Sniper-droner og Pathfinders i en ruin i det nordre hjørnet. Hammerheads vest for ruinen, tre devilfisher og Shas'el på østsiden. Krootene og Crisis-suitene i senter bak bakkeskrenten. Prince Ebolus stormer fram så langt han kan bak en søyle av kampestein, obliteratorene står også ganske langt framme litt lenger øst, mens 30 Plague Marines posisjonerer seg tett i senter og så langt vest som mulig for å kunne rykke fram på vestflanken, mens vindicator og predator truer korridoren i senter.
Begge Stealth-suitene infiltrerer farlig nær senter av krigssonen, der Ebolus' krigere og fem kjøretøyer allerede er i posisjon.

Turn 1
Jørn: Stealth-suitene har en ting å gjøre - rykke fram for å få øye på Chaos-krigerne. Den ene Hammerheaden flyr vestover og øyner en grønn og chaotisk rhino. Alle Devilfishene flyr sørøstover. Bom, bang - omtrent alt av Taus skudd treffer med helt usannsynlig bra rulling. Predatoren immobiliseres og store kanon går opp i røyk. En obliterator tar ett wound. De begynner å skjønne at offensiv tankegang har sin pris...
Linus: Alle rhinoene og vindicatoren rykker fram, røyklegger nærområdene. Ebolus flyr mot vestflanken og posisjonerer seg bak den krøplede predatoren. To units med plague marines hopper ut av kjøretøyene og i dekning. Både obliteratorene og predatoren skyter med laserkanoner, men de tre skuddene som treffer ruller alle enere på terningene for å penetrere.

Turn 2
Jørn: Crisis-suitene flyr lett opp på bakketoppen og skuler olmt ned på den levende vindicatoren. Bang og Caedis, store kanon er tilintetgjort. Nok en gang er treffsikkereten fantastisk. Hammerheadene posisjonerer seg smart til nordvest for nurgleflanken. Rhinoen lengst vekk blir både immobilisert og mister bolteren. Obliteratorene blir offer for ekstremt konsentrert ildgivning, T4 er langt fra nok og de forsvinner tilbake til imaterien. Ebolus er sint, hva kan han mane fram etter denne grusomme starten?
Linus: Både smådemonene og terminatorene kommer. Det var vel i tidligste laget? Demonene styres ned på toppen av bakketoppen. Terminatorene vurderer lenge om de skal suse inn i ruinen der Pathfinderne står, men velger det trygge og havner inn bak egne rekker (noe de kanskje angrer på i ettertid...). Ebolus nærmer seg Tau-blod, men eneste skade denne runden er tre Stealth-suits som blir offer for hard dakkadakka og noen plasmaguns. Demonen i rhinoen i sørvest klarer på mirakuløst vis å reparere de ødelagte beltene og kan flytte videre.

Turn 3
Jørn: Hammerheadene rykker enda nærmere rhinoene og treffer på alt, men gjør ikke annen skade enn å immobilisere den bakerste rhinoen. Demonene i både predatoren og vindicatoren sørger for at alle skudd som treffer flyr tvers gjennom skrogene, men uten å ødelegge vitale deler. Smådemonene på bakketoppen reduseres til det halve.
Linus: Plague Marinene hopper inn i rhinoene sine og drundrer framover i retning Hammerheadene. Ebolus flyr inn i nærkamp med en stealth-stuit-unit. Den ene laserkanonen som kan se en Devilfish, bommer, som seg hør og bør med ett enslig skudd. Dette er kanskje den beste runden for Ebolus' styrker i kveld. Demonene utsletter Crisis-suitene i nærkamp på hjørnet av bakketoppen. Ebolus selv utsletter Stealth suit-teamet, mens to plasmaguns sørger for at den ene Hammerheaden ikke får skyte eller flytte neste runde.

Turn 4
Jørn: Krootene dundrer inn i nærkamp med Ebolus(!) som fortsatt tørster etter blod og speider etter verter for virus, pest og gørr. Hammerheadene feiger ut og trekker seg tilbake. På den andre flanken jobber Devilfishene videre, men uten å skade Predatoren ytterligere. Alle skudd preller nærmest av eller absorberes av skroget. Ebolus står fjellstøtt og lar seg ikke påvirke av verken massiv ildgivning eller en liten nærkamp mot krootfislene. Krotene taper nærkampen og trekker seg tilbake.
Linus: Rhinoene på nordflanken dundrer fram, 20 Plague Marines velter ut så gørra flyter. Det er så mye blod og gørr at de ikke ser den enslige Stealth-suiten som sniker seg ubemerket bak den ene Hammerheaden. Isteden uskadeliggjør de kjøretøyet for en runde. Ebolus skal til å velte over krootene når han innser at demonene allerede har skremt dem nok til at kyllingene tilintetgjøres.

Turn 5:
Jørn: Markerlights og alt Tau Empire har forsket fram av ballistisk kunnskap og teknologi brukes på demonprinsen, som til slutt velger å oppløses i denne dimensjonen for å komme sterkere tilbake ved neste korsvei. Det samme gjelder smådemonene, som om ikke går opp i røyk, kanskje heller smelter ned i gresset. Fortsatt lar ikke Predatoren seg knekke, men det gjør endelig en av rhinoene ved foten av gressbakken. Stealth-stuiten lister seg tilbake og i trygghet.
Linus: Plague Marines dundrer fram for å ta den nærmeste Hammerheaden, men blir overrasket over treffsikkerheten til plasmaguns fra uniten bak, som allerede har ødelagt den avanserte flyvende stridsvognen. Siste Plague Marines-unit i sør stiller seg opp for å gi rhinoen deres mulig cover mot en velposisjonert Devilfish, men nær sagt alle kjøretøyenes cover saves har vært fiasko i kveld. Terminatorene bommer grovt på Shas'el, som nettopp har blitt rystet av Vindicatorens combibolter.

Stillingen er 4-4, men vi ruller for enda en runde. Noe Jørn ser ut til å være tilfreds med (og med god grunn, skal det vise seg, så lenge Tau Empire har bevegelighet nok til å trekke seg unna umiddelbar fare fra chaoskrigerne, men samtidig ha evnen til å gjør stor skade selv...)
Turn 6
Jørn: Laserkanon nummer to forsvinner fra Predatoren, men fortsatt gir den ikke Jørn noe Kill Point. Men Kill Point blir det når den andre rhinoen på den nordvestlige flanken med kreperer med et voldsomt drønn, og deretter sykt stønn.
Linus: Kun meningsløs posisjonering og flytting. Ingen skade er lenger mulig å påføre de gule lynvingene.

Og vi ruller høyt og dermed en siste og sjuende runde...
Turn 7
Jørn: I siste forsøk faller også Predator Mordeo, som selv om den ble nesten uskadeliggjort umiddelbart, kanskje var kveldens helt.
Linus: Hva kan vi gjøre. Et par-tre plasmaguns bommer og det var det. Daemons Prince Ebolus trekker sine styrker tilbake, men lover å komme styrket ut av dette feilskjæret.

Resultat: CSM: 4 Tau Empire: 6.

Stats:
Dato:26.09.2008
Mission:Annihilation
Deployment:Spearhead - Table Quarters

2000 poeng
Chaos Space MarinesDaemon Prince Ebolus (MoN, W, NR - 165)

Terminator Squad (#5, HF, 2xC-M, AC w/F - 225)
Plague Marines (#10, 2xPG, Icon, PC w/F, Rhino - 340)
Plague Marines (#10, 2xPG, Icon, PC w/F, Rhino - 340)
Plague Marines (#10, 2xPG, Icon, PC w/F, Rhino - 340)
Lesser Daemons (#10 - 130)
Vindicator (DP - 145)
Predator (TL-LC, LC-Ss - 165)
Tau EmpireShas'el Fusion Blaster, Plasma Rifle

Crisis Suit Team (2) Twin-linked Missile Pod, Plasma Rifle
Stealth Suit Team (5)
Stealth Suit Team (5)
Fire Warrior Team (12) Devilfish SMS
Fire Warrior Team (12) Devilfish SMS
Kroot (15) & Kroot Hounds (5)
Pathfinders (8) Devilfish SMS, Seeker Missile x2
Sniper Drone Team (4x2)
Hammerhead Railgun, SMS
Hammerhead Railgun, SMS


Prince Ebolus' fury knew no bounds. Thwarted and waylayed mere kilometers from his goal. With nearly all his force's transports damaged beyond immediate repair he would be unable to snatch the idol before his deceitful allies arrived, but would have to withdraw and allow them to support his attack on the then reinforced and ever hated Ultramarine force guarding place of the the ancient shrine.

2 comments:

 1. Linus får det til å høres ut som om jeg hadde dette i boks fra runde én, men sannheten er at det var nære på at det raknet totalt i runde tre da jeg slapp Ebolus og demonene for nært inn på styrkene på høyden.

  Det kostet meg Krootene, Crisis Suit teamet og en Hammerhead, men siden Rhinoene til Linus da endelig begynte å gå i lufta fikk han ikke fulgt opp presset seg inn i ildbasen min.

  Scenen er uansett satt: Det er klart for UM/Tau mot Nurgle/Eldar hos Ørnulv om snaut to uker.


  ...med mindre det blander seg flere faksjoner i kampene på Lunax da! O_o

  ReplyDelete
 2. Hehe, ja runde fire var i alle fall et høydepunkt. Bra fluff, så får vi bare fortsette storyen fram mot 10. oktober. I kveld tok Ebolus og Co seg av Dark Eldar. Så får vi (hvem?) se når vi (hvem?) får spilt igjen. ;-)

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)