Pages

27 August 2008

Terrengprosjekt - the green moon of something... Part I

Ble helt ut av det polysterene-blå besatt av terengguden her om dagen. Hentet inn inspirasjon fra den nye regelboka, fra terrengboka, fra youtube og vips var ideen sådd. Bordplatene står jo klare til å dekkes med noe, jeg har veldig lyst på noe frodig og gressete, samtidig som det litt døde skal skinne gjennom. Hva er vel da bedre enn å kombinere - gresssletter og åser med hullete månesteinaktige fjellformasjoner. Hvordan det i all verden kom til å vokse gress på denne planeten, er utenfor min forstand.

Blå hardisopor er altså utgangspunktet. Kutt løs, glem de gamle etasjevariantene, her skal det være slake oppoverbakker som gir alle (forhåpentligvis) modeller muligheten til å stå. Under det frodige gresset skal altså ujordiske steinformasjoner tyte og titte fram.

Etter at den verste skjæringen, kappingen og tilpassingen er gjort unna (takk og pris for at ørene mine ikke hører de verste gnissete tonene) og det som skal limes sammen er limt sammen, er det fram med lighter, fyrstikk og alle redskaper en pyroman kan drømme om. Vips så har de rette og kantete og ikke veldig imponerende steinene fått bølger, huller og et ganske så fascinerende uttrykk.

Jeg hadde egentlig ikke trengt base, men 3,2 mm MDF ser ut til å fungere så perfekt som jeg nesten ikke hadde turt å håpe. Terrengbitene står fjellstøtt, enn så lenge. Nå er neste mål å få grunnet alt sammen med en blanding av lim, sand og sement, så dette holder lenge. Deretter handler det naturligvis om noen smådetaljer her og der, kanskje noe kaotifisert og til slutt drar vi fram den obligatoriske tørrbørstepenselen.

Ellers må jeg bare innrømme at det kommer til å høre med minst et par mindre ruiner, men ikke minst et par-tre hele bygninger vi skal kunne bruke spesialhusregler for å bruke ordentlig. Planen er å ha både geværluker (heter det det?) og noen gamle autocannons/heavy bolters som vi i visse scenarier skal kunne få lov til å bruke, hvis vi først kommer oss inn... Og så skal det høre med en større forskningsstasjon, godt inspirert av terrengbiten i BBB...

2 comments:

  1. Wow... Det må jeg si, Linus, at blir dette like bra som det ligger an til nå, så må du skrive artikler hver gang du lager noe!

    Når kommer del to?

    ReplyDelete
  2. Takk, det er bare en start og ser jo egentlig ikke så veldig imponerende ut. Forhåpentligvis blir det bra. Det er svart nå. Kommer med oppdatering i morgen fredag håper jeg, etter pålimt gress og tørrbørsting...

    ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)