Pages

15 September 2008

WAAAAGH!!! Ere we go Ere we go

Da var det duket for en skikkelig klassiker i 40K sammenheng. Ørnulf, Grandmaster of The Ultramarines Chapter, mot Trond, Warboss WAAAGH Grishnak! 2000 pts.

Trond og Inger Helene vinner deployment og velger å sette opp først. Det blir raskt klart at vi ikke har best plass i vår egen deployment sone med 100 orker ++ men med litt tenking og noen Deathkoptas på flanken får vi satt opp. Ørnulf svarer med en Skikkelig disiplinert ild linje flankert av terminators på begge sider.

Runde 1 Da orks!!!
Run fer it.... vel i dag var dagen for de lave difficult terrain rullene i allefall til å begynne med. to av mobbene kommer seg 2 og 3 tomemr av gårde, mens kommandoene ikke gjør det særlig bedre trass i move through cover. Skyting - gone wild. med 5 for å treffe og det meste ute av rekkevidde blir det opptil Da loota wagon med Boomgun å gjøre vei i vellinga. 1 skudd, hit front armour predator, samt ta med seg 3 stk i commandsqd. Klarer bare å stunne predatoren, men dreper 3 marines. First blood! Så kampens overraskelse og litt cocky satsing fra orkene, weirdboyen lukker øynene håper på det beste, og woooops, 20 boyz + weirdboy teleporterer av gårde rett foran 1 tactical sqd - les hele linja til ørnulf. De skyter jo som helter og dreper 1 marine.... ja ja. ingen assaults.

Runde 1 Space Marines... ouch Time!!

Uten nevneverdig bevegelse, annet enn å flytte på vindicatoren... som ble kilden til en liten disputt... så er space marines klare til å gi ild. Ørnulf hadde flyttet vindicatoren i moving fasen og var overbevist om at han kunne pivotere i shooting fasen. Sorry, not allowed... men resten av de blå inkl en innmari kjip whirlwind fyrer - ja, helt riktig, alle på de som står 5 tommer unna linja til ørnulf. Resultat... når stort sett hele armeen til ørnulf er ferdig, så står nobben igjen, han blir felt av noen dyktige snipere i byggningen. ja ja. men resten armeen er stort sett ikke berørt, så mye i allefall.

Runde 2

Posisjonering, avansering og skyting, ingen assaults nå heller... mumle. orkene klarer med sin looted wagon å blåse tårnet av predtoren og ta 2 til fra command sqd, kunn commanderen igjen. rokkits når ikke frem til dreadnoughten fra warbuggiesene, og da koptas er fortsatt ute på klanken. Noen spacemarines dør, men ikke nok til å skape for mye bekymring. Svar. Demolisher cannon, whirlwind, lascannons, plasmacannons, stormboltere, assault cannons, heavy flamer... ja og det tynnes ut.... litt for mye mener nå jeg da... :)looted wagon får blåst tårnet av seg - ingen mer booomgun... :( Ingen assaults.

Runde 3..... WAAAAAAAAAAAGH

Trukk boyz og rest av kommandos opp og frem mot terminatoerer og scouts på min høyre flanke. Meganobz og warlord opp og fram mot tactical sqd. ca 20 boyz... når ikke frem midt på bordet...pokker, men 20 boyz når frem til terminatorer på venstre flanke... Skyting. 3 x twin rokkits fra buggies og bye bye dreadie :)
Assault. kommandos og trukkboyz gjør short work av scouts, men må til slutt gi tapt for terminators, selv om de klarer å rive ned to av de. kommandosene stikker og trukkboyza står lagelig til for hogg. Warboss og meganobz pløyer gjennom 5 tac marines og viser ingen tegn til å stoppe. på den andre flanken, gjør 45 choppa attacks inntrykk på treminatorene, samt 4 powerfist angrep fra nobben reduserer The emperors finest til bare 1. til gjengeld dør 5 orker.... Og til min lykke. Terminatoren står!!! Ørnulf svarer med å fortsette å redusere mobben i midten, men ikke helt heldig med scatter rullinga, og to velpalsserte laserkanoner gjør slutt på da wagon. De 3 gjennlevende terminatorene på flanken som ikke er i cc, forbereder assaultcannons, og heavy flamere på gjennværedne trukkboyz og kommando nob. Det ender med at min venstre flanke knekker sammen og stikker.... Så counter charge fra tactical marines og space marine commander for å hjelpe terminatoren. Det ender med en del døde orker, 1 space marine, og terminatoren måtte gi tapt for powerclawen til nobben. Locked. ingen vil gi seg.

Runde 4. `Nuff said.

Warbossen bestemmer seg for å ta affære med terminatorene som har sendt boyza hjemover. Sender Meganobzene etter tactical marines i senter for å støtte opp boyza som nå skal klare å komme inn i assault. Counter charge av siste trukkboyz mob, ser at sine kamerater som akkurat har fått inn commanderen og 10 space marines trenger litt oppbakking. kjør på, ut og klar til assault. Warbuggies possisjonerer seg og sender en salve med rakketter i siden på predatoren og bang!!! ferdig med den. Death koptas!! endelig kom de. 3 stk, fra min venstre og klart skudd i siden på whirlwind. resultat? BOOOOOOM ingen mer whirlwind
Assault, gutta i senter støttet av 3 mega nobz løper på 2 reduserte tac sqds og en librarian. resultatet er at orkene river ned noen, nobbene slår ned 2... og orkene taper cc. Mega nobz står! mens gutta, tydelig redde etter all oppmerksomheten fra ildgivningen, blir tatt i en sweeping advance.
på andre flanken blir det en liten stallmate. alle tar noen, men det er helt klart at orkene får the upper hand når den ene nobben tar ett godt tak rundt halsen på Spacemarine commanderen og klemmer til. Snipp... Snipers i bygning, har blitt beskutt av en trukk, og velger å go to ground. Ørnulf svarer med å posijonere vindicatoren og resterende senter for å møte trusselen fra Mega Nobzene. O store kanon skyter, og bommer... mens tactical marines og librarianen dreper 1 og tar ett wound fra en annen av nozene som ser ut til å ha fått momentumet gåede.

Runde 5.. mopping up!

ikke mye skyting nå. 2 trukkes og resterende kommandos/trukkboyz gjør seg ferdig med skytingen og tar ut en razorback. kombinert ildgivning fra deathkoptas og warbuggies sørger for at vindicatoren blir stille. I senter assault, 2 meganobz mot 5 marines og en librarian. Resultat, 1 nob død, 4 marines døde. De stikker. på flanken vekten av trukkboyz gjør sitt til at spacemarines til slutt finner ut at det er bedre å foreta en kontrollert retrett enn å møte powerclawen til nobben. Men det viser seg å være for nærme bordkanten og vips, borte. Runde 6 blir litt skyting og resternede marines blir ryddet ubenhørlig av veien, unntak - snipere i byggning.

Det ble tett, blodig og jeg tror til og med at Khorne satte pris på all slaktingen :)
Vi ser at vi må lese litt regler på forskjellige ting, men alt i alt så var det gøy!.
Takk for kampen og en morsom kveld, jeg var hjemme kl 0100 og det er ikke ille når vi begynte deployment kl 1915!

3 comments:

 1. Flott rapport, Trond, og gratulerer med din første post!

  ReplyDelete
 2. Slenger meg på den. Faktisk veldig artig skrevet rapport, Trond. Men må jo bli gøy når da greenskinz er på farta?

  ReplyDelete
 3. Ørnulf - hvem er det? ;)

  Bra rapport! Godt skrevet.

  Ørnulv

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)