Pages

17 September 2008

The Stench of Decay and Rotting Death (Part II)


Noen intense kvelder, en halvtime før 7-vakt om morgenen og vips er elitesoldatene klare. Champion Tuberculos og hans fire steintøffe nurglifiserte Terminators. Uniten er ganske enkel. To combimeltas, en heavy flamer og en powerfist. Ikonet koster skjorta, men er verdt det. T5(4) og Sv2+ er solid, men ikke verre enn at en virvelvind av en harlequins-unit eller en orkemobb eller to vil gjøre vei i vellinga.

Jag har brukt en del lag med grønnfarger, washes, hvitfarger og har nok ikke malt helt effektivt, som er vanlig når jeg setter meg ned. Jeg har alltid en plan, finner fram fargene og hvilken rekkefølge de skal påføres. Så dukker det opp nye ideer og sleivkosting må fikses og en ny runde drybrush må på plass. Til slutt blir det stort sett greit, men hadde vært ønskelig å brukt langt kortere tid...

Og en ting: Her har jeg i alle år brukt klarlakk, men blank og ikke matt (Clear Varnish som ikke lenger er å få kjøpt hos GW), helt uten å tenke over det. Jeg synes jo det har funka på både Iron Warriors og nå på Nurgle-gjengen som får en ekstra syk piff av det bittelille våte skjæret. Men jeg akter å gå til innkjøp av matt klarlakk også. Neste arme må nok forsegles på den måten. Hva mener dere om matt og blank lakk? Når bruker dere hva og hvordan synes dere den blanke funker på armeen min?

Dermed er 1230 poeng fiks ferdig. Neste mann ut er Demonprins Ebolus...

6 comments:

 1. Ser veldig bra ut Linus!

  Min erfaring med warnish er:

  Jeg har eksperimentert med ulike Warnish gjennom årene. Jeg var før en tilhenger av "Matt" (og kjøpte opp restlageret av spray på GW i Oslo...), men ettersom jeg har sett litt undt og lest litt må jeg medgi det mange har hevdet - "helt matte modeller" er "døde modeller".

  Jeg bruker gloss warnish (påføres med pensel) der jeg vil ha en glass effekt, så som linsene på mine marines eller gem stones på high elfs. Til slutt sprayer jeg modellene med "satin Warnish". Den gir et svakt skinn (liv), blender og skaper ytterligere dybde, og beskytter.

  Når man bruker sprayen pass på først og teste mot en litt mørk flate så man ser man har en godt blandet fin dusj. Ikke la modellene stå i "nedfall", spray og fjern dem (sett dem på en plate som roteres så man får en spray forfra og bakfra).

  Problemet med sprayen er at den ikke gir et tykt og godt beskyttende lag som påpenslet gloss warnish. Man kann kjøpe "maleri warnish" fra kunst forretninger. Er det stor sannsynlighet for at modellene vil kunne skalle av maling ville jeg vurdert å tynne gloss warnish i vann og pensle på, for så å spraye etterpå (satin Warnish). Gloss effekten vil bli dempet ganske mye.

  Som sagt holder jeg en knapp på to tynne lag "satin warnish" som også binner gress osv til basen.

  Lykke til!

  ReplyDelete
 2. Takk for tilbakemeldingen, Ørnulv. Da jeg var for å handle lakk på GW i Oslo for et par dager siden, ble jeg faktisk frarådet å kjøpe sprayboksen de hadde. Er man litt uforsiktig gir den visst et tynt hvitt lag på modellene. Kjøp heller Zappon klar matt lakk fra Biltema var rådet...

  Er Satin Varnish det samme som matt klarlakk?

  ReplyDelete
 3. At sprayen hadde en tendens til å bli "hvit" var et kjent problem for den gamle "Matt Warnish". "satine Warnish" har jeg brukt på 100 High Elves og over 60 Space Marines uten problem! Men utfra erafringen med "Matt Warnish" tester jeg som sagt mot en mørk bakgrunn for å se om lakken er "blandet" og det ikke er noen missfarging.

  Det er ikke alle nede på GW som egentlig har peiling eller erafring med, det er svært mange av dem som faktisk ikke bruker Warnish i det hele tatt! Typiske feil er 1) at man sprayer som man gjør med farge (man skal gi en "fly by" bevegelse", snu platen ta den andre siden og fjern så ikke det som er hvirvlet opp "snør over modellen" (kan oppfattes som støv - hvit). Husk også på å gjøre dette i rom temp med rom tem boks.

  Mine første 10 Space marines er ferdig til uken, da skal jeg spraye dem med "Satin Warnish", du er hjertlig velkommen til å teste :)

  "Satin warnish" er "Silkematt".

  Ørnulv

  ReplyDelete
 4. Strålende. Ta det på slutten av uka, så kommer jeg og ser - og tar kanskje en battle samtidig ;-)

  ReplyDelete
 5. Den er grei! Så får vi håpe jeg ikke har fått en dårlig boks.....

  ReplyDelete
 6. Det er bra, håper du har hell med boksen. Skal spille med Andre neste uke tror jeg, men vi kan evt kombinere. Snakkes nærmere om det!

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)