5 October 2010

Strategicon test 1

Som jørn etterlyste i forrige innlegg - vi må jo fatte terninger, målebånd og regelbøker, og komme oss tilbake til bordene for å spille!! Så sant som det er sagt. Undertegnede tok Jørn på ordet og det ble avtalt prøvespill 1850 pts i Lommedalen, mandag kveld.

Har vel egentlig funnet ut at jeg ikke rekker å male så veldig mye til Strategicon, så vi baserer listen på Invasion lista. Dog med noen forandringer. ut med prismer og inn med wraithlords. Jeg vet at de ikke går så fort som en prisme og har ikke samme range, men JEG liker de :)
Forøverig ut med Falcon også og inn med 3 warwalkers... flere terninger å rulle.
Så da var det duket for en klassiker mellom Eldar og Chaos.

Det blir rullet opp Dawn of war deploymeng mission er Kill points. Jørn tenker nok at han skulle droppet 3 sqds a 5 lesser Deamons...

jeg deployer alt utenom Warpspiderne og warwalkeren, henholdsvis Deep Strik og Outflank.
Jørn Deployer 1 landraider med berserkere, 1 rhino med tilhørende melta sqd, 2 obliteratorer og infiltrerer 6 Chosen marines med 4 flamerer og Iconbærer 13 tommer fra linjene mine. I eteren sitter 1 greater Deamon, 15! Lesser deamons, terminatorer og terminator lord. I øverig reserve er en rhono med med tilhørende meltasqd.

Jeg får lov til å åpne ballet... Fortune på Wavserpent til Firedragons og fullfart fremover, doom på chosen i ruiner. ellers posisjonering av lanser og fremad marsj på Warithlordene.
Med null tiltro til egne langtrekkende antitank våpen tar den ene wraithlorden sikte på landraideren som er kommt klart til syne gjennom ruinene. Clear line of sight. Wraithlorden treffer front armour uten problemer og den fokuserte lancestrålen brenner seg gjennom ceramitt panseret uten problemer (alt ved det normale altså) Men hva skjer så? med Invasion klart i minne og 7 treere på damage roll i en kamp tar jeg opp 1 terning og kaster..... 6!!! Ka-bam1!!! Å blir det en sånn fight sier Jørn :) i eksplosjonen er det bare 5 berserkere som kommer ut av restene, 3 av kameratene er ofret til den korrupte guden deres.

Chosen får smake flamere fra den andre wraithlorden, og en marine forsøker febrilsk å slokke flammene mens kameratene hans står og ler av han.

Chaos turn 1.Chosen avanserer gjennom ruinen fast bestemt på å ta farseer og jetbike sqd i cc.
Rhino med melta sqd setter vogna i gir og kjører opp mot wavserpent til firedragons. pop smoke og ut med sqd - 2 meltaguns up front and center. Berskeren kommer seg ut av krateret etter landraideren og avanserer mot Eldar linjen. Oblitiratorene morpher om til Lascannons og sender i vei 2 skudd mot den ene wraithlorden. Ett skudd treffer den store wraithbone constructet og tar ett wound av det. Meltaguns mot waveserpent - NO EFFECT!! sqd er nå ute av vogna tett samlet i ly av rhinoen... perfekt.
Chosen assaluter farseer og jetbikes, og mister 2 stk deriblant iconbærer - viktig. til gjengjeld blir en jetbike rider dratt av sykkelen og gjort kort prosess med. Chaos taper cc, men blir stående.

Eldar turn 2. Warpspiders kommer. Deepstrike... HIT! og innenfor skuddhold med alle på oblitiratorene... ja de med 2 + save..
Waveserpent med stormguardians og wavserpent med firedragons posisjonerer seg og slipper ut hver sin sqd. Firedragons foran 10 chaos marines med 2 meltaguns og icon, og stormguardians skrått bak. 1 heavy flamer, 2 flamere og 8 shuriken pistoler... Wraithlordene posisjonerer seg og sender i vei det de kan mot oblitiratorene, men de står i for god dekning og ingenting skjer. Så 22 S 6 skudd, treffer på 3 og 2 wounder på 2+ Totalt 16 wounds når vi er ferdig med å telle. Jørn tar opp 16 terninger og kaster 16 2+!!!!!!!! INGEN 1ere!!! arrrrg!
Stormguardians flamer chaos spacemarines med det de har og når de er ferdige står det 5 mann igjen, men ikke for lenge. 6 Firedragons har fri sikt og senker sine meltaguns. Ingen chaos spacemarines blir stående igjen.
CC. Chosen vs Farseer. Støttet av doom og fortune så blir det en jevn kamp, eldar klarer ikke å gjøre stor ei heller chosen. Stand off.

Chaos Runde 2.... Auda. Merk. Det er INGEN Iconer på bordet, meltasqd - borte, iconbærer hos Chosen - borte. Ingen iconer hos berserkerne. Jørn liker ikke situasjonen når han plukker opp ternigene. Greater Deamon - kommer IKKE. Terminators kommer ikke. melta sqd 2 med rhino kommer! og 3 x 5 deamons kommer..... eller nei. Det gjør de ikke. Ingen Iconer å komme ned på - lost in space. 3 Killpoints! jeg oppdager tabben ved å ikke angripe chosen med wraithlorden da greater Deamon kan komme opp i championen til chosen.

Jørn marsjerer inn melta sqd og rhinoen kjører inn og posisjonerer seg bak en sky av røyk. Berserker sqd bevger seg inn i ruinen mot firedragonene som akkurat har smeltet vegg rest av 1 melta sqd. De åpner ild med sine boltpistoler og kombinert med kombibolterne på en rhino må 3 firedragons gi tapt. Men fast bestemt på å ta ut et pansret mål, blir de stående og gjøre klar til neste runde.... Berskerne får ikke assaulte... Oblitiratorene posisjonerer seg mot den nye trusselen av warp spiders, og morpher om lascannons til twinlinked flamers. Burn!! 3 fryktløse spidere må gi tapt for flammene, og exarchen trekker sqd tilbake mot egne linjer.
Melta sqd 2 assaluter stormguardians og det ender som det må.. Selvom stormguardians har 2 cc weapons holder det ikke mål og når støvet legger seg står warlocken igjen med 3 guardians. på den andre siden ligger 2 chaos marines med shurikens i halsen og vrir seg. Warlocken ser at overmakten er for stor og beordrer retrett. De smidige eldar krigerne kommer seg unna og løper mot sikkerhet i egne linjer.

Chosen og jetibkes spiller nok en gang uavgjort i stein saks papir og og fjerner igjen en spiller hver :)

Eldar tur 3. Warpspiderne syntes at dette var langt nok og regruperer. Guardians løper litt viderer, og er plutselig innefor range av berserkerne.... Ingen warwalkers denne gangen heller.
Doom på chosen, fortune på farseer med sqd. Nok får være nok og wraitholrden med wraithsword gjør seg klar for å avslutte det jetbikene og farsseren ikke klarer. Wraihtlord 2 gjør seg klar til å legge ytterligere ild på resternede berserkere. Warpspiderne konsolidrere posisjonen sin og finner at de ikke har rekkevidde til noe som helst... Destructor og 2 flamere gjør livet surt for berserker sqden og til slutt står bare championen igjen.... 3 meltaguns short range bs 4 vs chaos rhino in the open. mmmmmmmmmmm Pling. Ferdig - borte!

Waveserpenten til guardiansqd som er på vei et helt annet sted benytter anledningen til å svinge seg vekk fra kraftneve hos chaos og kommer seg i sikkerhet 24 tommer lenger bort. Wavserepnt til Dire avengers legger ett skudd på oblitiratorer og nei.... 4+ cover

Assault. Wraithlord med wraithsword ws chosen som er doomet u powerfist.... Farsser og jetbike sqd ruller 5 for sweping advance og wraithlord ruller 6 for sweeping.....

Chaos runde 3
Terminatorer kommer, Greater Deamon kommer. Farseeren kjenner at ghosthelmen må jobbe hardt for å motstå the warp når Greater Deamon klorer seg vei ut i realspace og championen til melta sqd 2 eksploderer og blir erstatt med Demonen, klar for å slakte alt i sin vei.... ja 3 firedragons er jo ett greit sted å varme opp. Den demonen må dø! Ingen iconer der hvor de bør være så terminatorene tar sjansen og deepstriker i nærheten av warpspiderne. HIT og heavyflamer klar. Melta sqd beveger seg inn i rhinoen sin som har kommet opp for å hjelpe til.

Greater Deamon + berserker champion vs 3 firedragons... sweeping advance demon og berserker... Terminatorene skyter og heavyflameren dekker store deler av de resterende aspect krigerne. Takket være deres kraftige rustning er det ingen som kjenner effekten av chaos sine våpen og unisont klartgjør spiderene seg for motangrep. Oblitiratorene tar oppstilling og skyter mot wavserpenten til firedragonene... ingen effekt.

Eldar turn 4. Warwalkers.... Fortune på farseer og jetbikes, Doom - Greater Deamon.
Warwalkeren kommer inn fra min venstre side og blir øyeblikkelig klar over hva som er prioritert mål. Wavserpent til stormguardians tar sikte med sin tl brightlance mot rhino med meltasqd og treffer, og en ny 6... 1 marine dør og resten blir stående i krateret.... Waveserpent til Dire avnegers tar sikte mot Greator Deamon, treffer ikke den store demonen og må bare innse at beistet kan være på vei mot Farseeren og wraithlordene. 3 stk warwalkers - 2 scatterlasers hver. 24 skudd range 36 s 6 mot 1 stk greater deamon. T 6 4 wounds 4+ inv. save. Men med Doom :) 14 treff og 7 wounds. 3 stk failer og demonen har bare ett fattig wound igjen, før den forsvinner ut av synet for walkerne.... Warpspiderne posisjonerer seg utenfor charge range av terminatorene og gir ild. Det ender med at 3! terminatorer feiler og det blir stående igjen 2 stk + lord. Wraithlord med starcannon og brighlance har kommet seg rundt hjørnet på ruinen og 2 s6 ap 2 skudd treffer terminatorene og så står bare lorden igjen.

Ingen CC denne runde.

Chaos runde 4.

Greater demon assaulter wraithlord med wraithsword etter at oblitiratorene igjen har morphet vånenen sine og sender avgårde 2 lascannon skudd. 1 wound igjen. I påfølgende kamp klarer ikke wraithlorden å gjøre kort prosess og med all sin styrke klarer demonen til slutt å ta det siste woundet til wraithlorden... berserker championen ser at dette går ikke og løper å gjemmer seg. Melta sqd beverger seg fremover ut av vraket og forsøker å sette to melta skudd i wavserpenten til dire avengers, uten hell. Chaos generalen ser ingen anne mulighet enn å forsøke å assaulte de flykige spiderne, men kommer ikke frem. Oblitiratorene klarer endelig å imobiliserer waveserpenten til firedragons, så den blir stående lagelig til for hogg.
Greater Deamon avanserer mot eldar sin linje og den andre wraithlorden. Uten å tenke på konsekvenser, kaster den seg inn i nærkamp med wraithlorden og når de to kjempene har slått fra seg, står wraithlorden med ett wound mindre! han klarer ld testen sin og kampen fortsetter. Chaos lorden står helt alene for seg selv og lurer egentlig på hvorfor han ikke ble hjemme i dag.

Eldar runde 5. Doom på greater deamon. Warwalkers posisjonerer seg og tar sikte på chaos marines. Warpspiders gjør klar og dekker chaoslorden med monofilament, bevegelse, bevegelse, kollaps... Den massive chaoslorden må til slutt gi tapt for monofilamentet og blir kvalt av tusner på tusner av wire som klemmer livet ut av han. Warwalkers gir ild og når røyken legger seg står det bare 1 marine igjen ... han som bærer flagget.
CC Wraithlord vs Deamon. U.... Warpspiders posisjonerer seg for å gå på oblitiratorene en gang til.

Chaos runde 5. Hjemme seg , slå i filler wavserpent med kraftneve fra berserker champion og fra oblitiratorer. Greater Deamon vs Wraithlord B. Demon borte!

Eldar og Chaos runde 6 og 7. berskerer champion blir utslettet av en 24 scatterlaser skudd. Siste flaggbærer blir offer for twinlinked brightlance, og warpspiderne klarer i kobminasjon av deathspinnere, + starcannon fra wraithlord å ta ut en oblitirator og ta den andre ned til 1 wound. 1 model fra å table chaos... Fornøyd nå...

Totalt..
Eldar: 13 pts
Chaos: 5 pts

Jørn sa: Quote" Trond is back"

2 comments:

 1. Rapporten utstråler spillglede i kombinasjon med fluff. Trond is back? - absolutt!

  God flyt i rapporten, ikke minst fordi du følger unitene gjennom hver runde, fremfor å beskrive hver fase. Det blir mer liv og flyt, fremfor den mer tradisjonelle analytiske tilnærming. Skal prøve den stilen selv neste gang!

  Strategicon; hyggelig du kommer på maledag torsdag og/eller søndag. Klart vi skal få klargjort armeen din i tide :) Og det er jo, som du selv sier, ekstra moro å spille med ferdig malt hær, i tillegg til at det virker som du har funnet en mer slagkraftig variant av den du brukte under Invasion.

  Velkommen (tilbake)!

  Ørnulv

  ReplyDelete
 2. Ja... Du snakker om å få maks uttelling for å få fjernet de riktige modellene fra bordet!

  Tre minimale demon-squads var neppe noe optimalt valg i utgangspunktet, og spesielt ikke når Kill Points bestemmer vinneren. Nå hadde jeg sannsynligvis mistet de demonene før kampen var over uansett, men hadde jeg hatt Chosen-ikonet (eller et Personal Icon hos Berzerkerne) så er det godt mulig jeg kunne ha klart å dra heksene av syklene sine og kanskje også poppe den store demonen nærmere midten av bordet.

  Jeg har en ny liste på skissestadiet. 1800 poeng med godsaker, og 50 poeng jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med...

  (Drar til Leirskogen igjen i helgen, men er så absolutt spillbar en kveld eller to til uka igjen.)

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)