16 October 2010

Strategicon 4

Ja dere, da var vi igang. Dag 1 fullført, 1 tap, 2 seiere.. vel egentlig bare 1, fordi kamp 2 ble en walkover... Spilte en friendly game, og etter 6 runder var necrons på vei ut, så jeg har vel gjort meg fortjent til poengene uansett.

Det begynte vel egentlig i går natt dette her. ut på byen med jobben, siste toget hjem og rett å gjøre ferdig 2 stk warwalkers, 1 wraithlord og 1 waveserpent... var ferdig kl 0330 lørdag morgen.

Litt trøtt noen timer senere og klar til innsats.

1 ut - imperial guard, pithced battle - anhaliation. Friskt i minne sist kamp mot Jørn, med klokketro på egne terninger. Så feil kan man ta!! Fordømt!!! Igjen så ruller jeg lagt under par på penetration rolls og det blir en gjennganger gjennom hele spillet. Det er dog jevnt, og i runde 5 drar jeg i fra med en 8-6 ledelse. Kortvarig, for etter hans runde, er det 9-8. Det blir 6 runder. 1 waveserpent med stormguardians igjen. forsiktig frem rundt hjørnet, og der. Chimera med side armour in the open. Twin linked brightlance - TREFF! og 2 eller mer. 1!!!!!!!! og takk for meg. Knepent tap 9-8. Hyggelig motstander, spennende kamp, men irriterende!

Kamp 2 ble ikke for min del, fikk walk over seier, og som tidligere skrevet, ble det spilt mot necrons.

Kamp 3 - Eldar Biel Tan mot Eldar greyish. Igjen, hyggelig motstander, litt uerfaren, og jøss.. nå fungerte terningene, ihvertall unntaksvis, og det holdt. Deployment Dawn of war, anhaliation igjen. Jeg deployer først og han holder alt i reserve. Jeg får på resten av mitt ila runde 1 og i runde 2 kommer warwalkerne, litt for tidlig da han ikke har fått mer enn 1 kjøretøy på bordet. Runde 1 og 2 går unna i en fei. Runde 3. Falcon med Eldrad og dire avengers kommer på. Uten mulighet til å kaste guide eller fortune eller noe annet, så kommer falconen inn sakte for å gi ild. Uten effekt. Jeg ser muligheten å legger alt jeg har innen rekkevidde på den, og den ene wraithlorden, treffer med sin brighlance, ooooog, jadda!!! penetrating hit!! få en 5 i allefall, har vært snill gutt nå... 6!!!!! Ka-bam! Dire avengers tåler ikke smellen og 4 av de må takke for seg. Eldrad klare sin save, men... så klarer de pinningtesten, men failer break testen. Når du bare står 4 tomme fra bordet... HA DET BRA! 3 killpoints til meg. Nå må han gjøre utfallet. Jeg legger om min taktikk litt, passiv/aggresiv, og holder meg mobil og sørger for at jeg får 4+ saves stort sett hele tiden. Han får inn noen treff her og der, men klarer ikke å gjøre annet enn å ta ett og annet wound av wraithlorden eller en eller 2 warpspiders. Igjen er han litt uforsiktig med ett kjøretøy som blir stående stille. Har 6 firedragons i seg, og er definitivt en trussel. 2 waveserpents med twin brightlance manøvrer seg i posisjon, og igjen treff, igjen penetrating, og denne gangen en 5. Nok til at dragene nå er til fots, og jeg 4 pts foran. Det blir ikke mer enn 5 runder til slutt, jeg mistet ingenting, og tok 4 av han. Seier.

På quizen, klarte jeg 10 av 17, det var en skikkelig fluff quiz og ganske vanskelig. Så da er det bare å vente på dag 2.

Dag 2.

Starter med kaos... for å komme seg til turneringen, Oslofjord tunnelen var stengt, så jeg måtte kjøre rundt. Kom akkurat tidsnok.

To kamper i dag. Men hva skjer - jo det er noen som har trukket seg, og jeg blir igjen stuck å spille friendly mot necrons... surt. walkover seier igjen.

Kamp 2 -dag 2. Chaos. Denne gangen mot to lash prinser, 6 oblitiratores, 1 sqd berserkere i rhino, 2 sqds plague marines i hver sin rhino, 3 terminatorer, og 9 lesser deamons. Deployment. dawn of war. Jeg deployer først. 1 objekt i min sone og ett i hans....

Når han førts kommer seg på bordet er det bare å sette i gang. Ikke veldig lyst på to lash prinser i nærheten av linja mi, så de må dø. Doom, warpspiders og tiiiimber!!! 1 ned, 1 igjen. Starcannon, brightlance x 2 og bare 1 wound igjen. Pokker. Må i assault med farseer og jetbikes. Prinsen slår ihjel 1 sykkel og klarer 4 3+ saves mot whichblades. pokker pokker pokker. Jeg blir stående, men det var ikke planen. Det blir etter noen runder klart at jeg har overtaket, warpspiderne terroriserer 2 oblitiratorer, og sammen med litt long range høy styrke, lav ap, så ble 4 av oblitiratorene borte. Den siste lashprinsen, ja han som sloss med farseer og sykler, får hjelp av en plague marine sqd, litt etter litt så blir alle syklene borte, men farseeren fortsetter, og til slutt, så klarer ikke prinsen 3+ saven sin og blir borte. Farseeren holder det gående til runde 5 ved hjelp av fortune, men blir til slutt dratt av svevebrettet sitt og drept.. Men plaguemarine sqd står nå i egen deployment sone - uten rhinoe sin, og langt unna eget objekt. berserkerne ser at her må det gjøres noe, så de RYGGER... ja de må hjem til eget objekt i en forøverig veldig kul Rhino. Det vil si at Dire avengers får en grei jobb med å holde eget objekt. Wraithlords som til nå har holdt tilbake og gitt ild støtte, assaluter nå den siste plaguemarine sqd og deepstriking terminatorer..... terminatorer u powerfist/chainfist... borte. Plaguemarine sqd gjør det heller ikke bedre og jeg sikrer at mitt objekt forblir mitt. Problemet mitt er at han har igjen 2 oblitiratorer og 9 lesser deamons. Demonene gjøre ingenting annet enn å ta ut resten av stormguardianene og holde seg unna dire avengers og 2 wraithlords. Men oblitiratorene gjør det de skal... pokker ta dem. De klarer å senke den waveserpenten jeg hadde igjen i nærheten av hans objektiv, og med en rhino som blir skutt i filler av warwalkerne min, så er det til slutt en uavgjort. da jeg ikke klarer å jage berserkene av han sitt objekt. Draw!!

Så Ja det ble syvende plass til slutt. Tie brakers.. fikk like mange poeng spillmessig som nr 3, men grunnet at jeg ikke hadde sendt inn listen tidlig nok, ikke fikk nok best opponent etc så fikk jeg ikke nok tie braker pts til å komme høyere. Skulle gjerne sett en litt bedre måte å rangere listen på. Men alt i alt. Strategicon var en meget hyggelig turnering. Høyt nivå på terreng og bord, mye bra malte hærer og hyggelige motsandere. Det ble spacepuppies som vant

5 comments:

 1. Døde terninger er det lite å gjøre med, men det var surt du ikke klare det siste killpointet i kamp én.
  Walkover smaker aldri helt fair. I det minste ikke gående en runde helt uten å spille!
  Får håpe det blir opp til deg - og ikke terningene - i morgen da, så skal du nok se du har med deg noe a vise fram i morgen ettermiddag.

  ...og så tar jeg gjerne en kopi av den quizen. ;)

  ReplyDelete
 2. Ser forresten at resultatlisten allerede er lagt ut på 2D6-forumet...

  ReplyDelete
 3. 7 plass, slett ikke verst.

  Turneringsmaler - helt klart. delta på noen til og hele armeen din blir ferdig ;)

  Virker som du hadde en hyggelig turnering. Får vi update for dag 2?

  Ørnulv

  ReplyDelete
 4. Kunne også tenkt meg en update, Trond. Gratulerer med maling, gjennomføring og finfin plassering, selv om jeg tipper du hadde pallen som mål.

  Din entusiasme er imponerende. Håper den smitter...

  Linus

  ReplyDelete
 5. Se der var 'dag to rapporten' på plass også...

  Hyggelig å se at 40K-spillerne rundt om i Norge generelt sett har blitt mer reisevillige. Vi burde kanskje prøve å sette av en helg til i februar/mars, så snart bergenserne kommer så langt som til å annonsere neste års WinterWar turnering?

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)