9 October 2010

Ultramarines 2. - regrupperer (Del 9 - ferdig)

Det har vært en "bussy" periode for "The Armoury"!

Ca. èn måned etter ideen om 4 nye kombi-Rihonoes/Razorbacks ble til, er de endelig ferdig (ventet på Maelstrom i 14d....)!

Simultant med produksjonen bestemte jeg meg for å "oppgradere" designet mitt, og bestilte en rekke sprues med seals, skulls etc fra Forgeworld. "Schripts" ble også besluttet påmalt. 2 Tactical Rhinoes og 2 Devistator Rhonoes står ferdig. Og så var de 4....
..... nei, 8 stk:
Også de 4 gamle Rhinoes ble oppgradert med Seals, Skulls og Scripts. De siste 4 kan omgjøres til Razorbacks med Twin Linked Lascannons (Stormboltern kan fjernes og erstattes med radar),
og de kan konfigureres med turret for Lascannon med Twin Linked Plasmagun. Som følge av at det er ulike Lascannons som følger Razorback settet og Landraider settet, måtte jeg bygge to versjoner av tårnene som tilnærmingsvis ble så like som mulig.
Nå gjenstår det å legge på Seals, Skulls etc samt male Scripts på samtlige andre kjøretøyer.....

****************

Etter endel frem/tilbake, inkludert flere dypdykk i bitboksen, og etter at flere plater plasticard har havnet i søpla, ser dere under de 2 varianter mine siste 4 Rhinoes kan endres til.
Siste versjon av scratch built turret med Lascannon og Twin Linked Plasmagun, nedsenket med Panther steel-rim-wheel som mount og med en "tightere" konstruksjon enn foregående, er jeg ganske fornøyd med. Nå starter malejobben.....

Som kjent har jeg hatt som målsetting å påse at samtlige av mine 6 Tactical Squads og 2 Devistator Squads skulle ha hver sin Rhino. Etter å ha bygget (og malt) 4 Rhinoes med Tactical Markings, gikk det opp for meg at jeg burde bygge dem med avtagbare luker slik at de kunne tranformeres til Razorbacks etter behov. Razorback variantene skulle få Twin Linked Lascannons, all den tid jeg hadde 2 med Twin Linked Heavy Bolters fra før. Hvorfor ikke lage 4 av dem, slik at jeg kan fielde totalt 8 Rhinoes eller 4 + 4 Razorbacs med ulike våpen?

***************

Under Invasion kom jeg over en våpenkombinasjon som vekket min interesse. Det er bare det at jeg ønsker å benytte Twin Linked Lascannons turrets som følger settet! Dette medfører at jeg må bygge tårn selv (om ikke kostnaden skal bli for høy). Etter dypdykk i bitboksen følger under bilde av mitt første forsøk på selv å lage ett slikt tårn.
Våpenkomboen består av Lascannon og Twin Linked Plasmagun.
For å fullføre vil jeg i så tilfelle trenge:
* 1 en ekstra bakluke med turret ring
* 4 Plasmaguns
samt at jeg må bestille Lascannon spruen til Landraider settet (4 X Lascannon versjonen). Skulle noen ha noen deler til overs, og prosjektet vurderes gjennomførbart, kjøper jeg dem gjerne.

Har noen synspunkter om hvorledes de synes dette ser ut, håper jeg på innspill eller tilbakemelding.

13 comments:

 1. Dette så interessant ut.... Veldig kult å kunne bytte ut etter ønske. Tydelig at det er flere enn meg som har tatt med seg ideer fra invasion. Veldig kul konvertering!

  ReplyDelete
 2. Det er et kurant forsøk, men jeg synes kostruksjonen blir for... skranglete.

  Se på de andre Razorback-turretene. Se på sponsons til Land Raideren og Predatoren. De er økonomiske i form og funksjon. De er tighte!

  Den opprinnelige LasPlas Razorback'en hadde Plasmagun'ene montert coaxialt på hver sin side av Lascannon'en. Jeg skulle ønske flere som konverterte sine egne nå kunne bruke det mønsteret.

  Jeg har ingen Lascannons (annet enn tuppene) eller Plasma guns til overs, men jeg har to (kanskje fire) av dekslene til Land Raider Lascannon sponsonene du kan få, samt ditto takplater.

  ReplyDelete
 3. Det er det man kaller tilbakeldinger i ulike ender av skalaen ;) Uansett, takk for tilbakemeldinger!

  Jeg er enig i at det blir mye "luft" mellom turret platen og topp platen. Faktisk enda mer enn det kan se ut som på bildet - bak. Jeg jobber videre.

  Om det blir montering av Plasma Guns på siden eller på hver side kommer i stor grad til å avhenge av plassen.

  Jørn; gidder du se om du har 4 extra deksler til Land Raider Lascannons sponsonene, og gi meg en tilbakelding? Uansett tar jeg gjerne imot en takplate.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 4. Så den live i går når vi hadde hobbykveld og jeg syns den ble kul jeg :O)

  ReplyDelete
 5. Er litt usikker selv Ørnulv. Problemet er jo selvsagt at de er umalt - uferdige. Ideen er knakende god og dette kan virkelig bli genialt.

  Vet ikke om det er skranglete, men kanskje litt store og for glatte flater? Når noe skal være så stort, med så store flater, burde de kanskje inneholde inskripsjoner, ikoner osv...? Kanskje litt av problemet er løst når "luften" minimeres ;)
  Veldig usikker her...

  Mal opp en og se da vel.

  Spent!

  ReplyDelete
 6. Kult! Mye bedre en forrige versjon :)

  ReplyDelete
 7. Takk for hyggelig tilbakemelding Inger Helene :)

  Ref tidligere samtaler;

  Jeg skal legge inn noen "bolter" på topp platen og skjørtet til tårnet, og jobber med å få til en eller annen form for "siktegreie". Dykker ned i bitnoksen. Problemet er at jeg må ha alt X 4..... Men jeg regner med at det ordner seg (har forøvrig med hjelp fra GW gutta fått tak i nok plamsa guns osv).

  Armour plates har samme størrelse som standard Razor Back Turreten. Største forskjell er at min "mount" er litt lavere for å få tårnet til å se "tyngre ut", at overgangen er "sylindrisk", og at kantovergangen til tårnskjørtet er i vinkel, noe jeg tror er OK når det blir malt. Men vi får se.

  Alternativet er å kjøpe Forge World Laser Turrets, eller handle Razor Back Turrets på e-bay, og det koster litt mye.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 8. Oj! Oppdatering jo...

  Ja nå er den tight og fin, uten "unødvendige ekstremiteter"!

  Har du testet med Plasmagun'ene på hver sin side av Lascannon'en, slik som den opprinnelige 2nd ed modellen hadde?

  Trenger du fortsatt bitz'ene jeg møysommelig har gravd frem?

  ReplyDelete
 9. Takk Jørn!

  Syntes dette ble langt tightere og mer i tråd med øvrige turrets enn forrige utkast. Jeg syntes også det forrige tårnet ble for "luftig", og dermed mistet sin "potens".

  Lascannons jeg har bestilt fra GW tilhører Landraider oppgrade spruen. Problemet med dem er at sidene på dem er ulike og at det blir "vanskelig" å få det tight og pent med en Plasmagun skal på hver side (høvler jeg av blir det ulike detaljer borte/ulikt).

  Som du skjønner har jeg sett på slik montering, men må si jeg syntes det ser ok ut å ha dem ved siden av slik jeg så de hadde gjort det på en gammel Forgeworld utgave (er ute nå). Dessuten sliter jeg med "høyden" på tårnet, og senterplasseringen tar bort bits jeg har plassert i senter under våpnene for å "lukke" og knytte dem sammen. Vet dette ikke er helt etter boken, men jeg tror det kan funke, så du får tilgi meg ;)

  Jeg har fått tak i Plasmaguns, takplater trengs alltid :)

  Ørnulv

  ReplyDelete
 10. Vet nå ikke om det er så mye å tilgi... Det er tross alt dine modeller.

  Se bare å få litt maling på dem nå da!!! ;)

  ReplyDelete
 11. PS! Under nedpakkingen opptaket jeg at ved justering av plassering så har jeg plass til alle de 3 påtenkte Landspeedere og en Dradnought (eller 2) :)

  Ørnulv

  ReplyDelete
 12. Ser veldig bra ut! Kan knapt vente på muligheten til å blåse de av bordet. ;)

  Apropos LandSpeedere, foresten... Hvor mange er det du mangler (eller har du kanskje vært og handlet)?

  ReplyDelete
 13. Mangler 3 Speedere, har ikke kjøpt noen enda (heller ingen Dreadnoughts).

  Ørnulv

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)