13 April 2010

Jørns Aprilprosjekt - Word Bearers Chaos Lord Kol Kharon on Jetbike (Architecture of Aggression XV)

April er her, og vinteren har omsider sluppet taket. Snøen smelter - selv her oppe i skogkanten - og i morgen skal jeg spraye utendørs!

Hva har jeg så funnet på som denne månedens prosjekt? Inne på Freebootaz Forum står april måned i Fast Attack enhetenes tegn. Det er Land Speedere her og Deff Koptas der, men selv så måtte jeg sitte en god stund i tenkeboksen. Jeg har ikke planer om mer enn to til fire Raptors til og har ingen planer om en Bike Squadron. Chaos Spawn da? Sssærlig!

Så slo det meg: Ikke lenge etter at The Horus Heresy: Collected Visions ble utgitt første gang dukket det opp en rekke konverteringer basert på bildene av Imperial Jetbikes. Litt Google-Fu ledet meg til en meget oversiktlig gjennomgang på bloggen From the Warp. Nå hadde ikke jeg alle de anbefalte bitene for hånden, så jeg måtte improvisere. Her er i alle fall Huntmaster Kol Kharon. Regelteknisk ser jeg for meg noe sånt som en Chaos Lord med Mark of Slaanesh, Daemon Weapon, Personal Icon og Bike til 170 poeng.


+ + + 306010M3 + + +

Etter å ha kviet meg i en ukes tid, kom jeg til at jeg må få malt opp miniatyren nå og heller bytte våpenet (og muligens høyrearmen) senere. Jeg er absolutt ikke fornøyd med hvordan demonvåpenet ble, men vet hva jeg vil bytte det ut med!


+ + + 309010M3 + + +

Med unntak av litt Static Grass på basen nå, og i påvente av alternativt våpen, så er Huntmaster Kol Kharon ferdig. Legger på et par lag lakk i ettermiddag, og så får jeg sette opp et par armélister med ham... (hint-hint)

11 comments:

 1. Har veldig sansen for den chaosjetbiken. Har selv drømt om å gjøre noe av det samme, men jeg gikk for de ordinære syklene og har vel aldri brukt dem noe særlig. Men denne ser svært så lovende ut. Barsk faktisk, så barsk at jeg har et håp om at du ønsker å spille med dem og utvikle en fornuftig måte å spille med dem på.

  ReplyDelete
 2. Kuuul! Jeg har alltid syntes de ordinære Space Marine Bikene ser dølle ut! Tenk deg en diger Marine kjøre scoooter i år 40.000....... Men dette er noe annet. Flott positur og delvalg Jørn, virkelig.

  Og det verste er jo jeg vet at, når jeg legger meg i kveld, jeg kommer til å se over stat lines til Ultramars bike options. 6 avdeling neste....?

  Eneste innspillet jeg har er at du har sølt endel på basekanten, men som jeg antar du skraper av før videre arbeid :)

  Ørnulv

  ReplyDelete
 3. Takk skal dere ha, begge to.

  Jeg har allerede en idé eller to om hva hva jeg kan bruke ham til. Det krever natuligvis noe spilltesting for å raffinére taktikken, og for å se om han trenger støtte utover hva jeg kan tilby av modeller pr i dag. Uansett blir han nok å se på bordene fra tid til annen, så snart han er ferdig malt.

  Sølet på basekanten er kun superlim. Det skal files/rubbes ned til en matt og jevn finish før grunning.

  En ting jeg ikke er fornøyd med, er våpenet hans. Jeg har nå gjort flere forsøk på å konvertere samt å file til et passende Daemon Weapon, men jeg lurer mer og mer på om jeg ikke er bedre tjent med å sanke en håndfull bitz i stedet. Spesielt sverdet til WHFB Chaos Knights Championen ser lovende ut, men jeg må nesten teste før jeg kan si noe definitivt...

  Har dere andre forslag, er jeg lutter øre.

  ReplyDelete
 4. Jeg tenker jo stort med en eneste gang og ser for meg en hel unit. Å kjøre en Biker-Jens som Lord er jo selvsagt noe annet, men veldig spennende uansett. Hvem skal han være sammen med? Raptorene?

  Linus

  ReplyDelete
 5. Jeg har for så vidt en fem-seks Space Marine Bikes liggende, men jeg har ingen planer om noen Bike Squadron med det aller første i hvert fall.

  Det er nok Raptors om er mest nærliggende følge, da de er de eneste som kan holde følge. Ellers må det bli å bruke ruiner og kjøretøy for blokkere LoS tenker jeg.

  ReplyDelete
 6. Oppdatert med WIP-bilder tatt i løpet av uken.
  Det gjenstår ikke så mye nå, annet enn litt clean-up og detaljering...

  ReplyDelete
 7. De ble veldig kule! Spesielt han med flammene på skulderene så skummel ut:)

  ReplyDelete
 8. Modellen ble rå! Men jeg forstår at "den grønne stake" irriterer deg litt. Spennende å se hva du ender opp med til slutt, men for all del, "stakan" holder mål til løpende bruk :)

  Ørnulv

  ReplyDelete
 9. Dette ble virkelig bra. Rimelig unik modell, en modell jeg uansett synes er så bra at den burde hatt sin egen statline i codexen - som Lord med jetbike!

  ReplyDelete
 10. Hmm... Det kunne helt sikkert ha vært gøy som en opsjon i Apocalypse (eller som en Special Character i en kampanje), men sånn til vanlig tror jeg heller at jeg skal rasjonalisere det med "ustabil antityngdekraftfeltgenerator og mangel på høyoktan-prometheum med tilstrekkelig høy renhetsgrad." ;)

  Når jeg først er inne... Jeg foreløpig siste hånd på verket i går kveld, og tok et par bilder med det ordentlige kameraet i dag tidlig.
  Oppdaterer posten med endelige bilder nå straks...

  ReplyDelete
 11. Forresten: Under en 'samtale' (pr mail) med André her nå, så oppdaget jeg at arméen min rundet tre tusen poeng nå, med Kol Kharon.

  Det skal jeg jaggu ta meg en Whisky og sigar på i kveld!!!

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)