24 March 2010

Våtpalett / Wetpalette

Som nevnt i Marsprosjekt-artikkelen min, så har jeg oppdaget det geniale med en våtpalett.

Et raskt Google-søk gir en lang rekke artikler om våtpaletter og flere beskrivelser av hvordan man kan lage seg sin egen enn man strengt tatt trenger.

I sin enkleste form er det snakk om en vanntett beholder fylt vann og et lag bakepapir på toppen. Bakepapiret trekker til seg vann nedenfra, og slipper en begrenset mengde opp for å blande seg med malingen. Dermed holder malingen seg våt mye(!) lenger, men uten at den vannes ut til en wash.


De fleste pakker også i beholderen med en svamp, litt tørkepapir eller en oppklippet klut - både for å minke avdamping og for å gi paletten litt trykkmotstand.


For deluxe-versjonen kan man man passe på å bruke en beholder som har et passende lokk. Da har man mulighet til å avbryte midt i en sesjon og ha malingen ligge våt og klar på paletten neste dag om så er ønskelig.

- + - + -

Jeg har faktisk også funnet komersielt produserte våtpaletter Der Ute på det store internettet.
- Masterson's har våtpaletter til mellom $11 og $24.50.
- Privateer Press har en våtpallet til $18-25.

Det finnes muligens også flere produkter der ute, men med tanke på hvor lite som faktisk skal til for å lage sin egen så ser jeg ikke helt poenget. Avslutter med et bilde av min egen nylagede våtpalett for å understreke at man sannsynligvis allerede har de nødvendige materialene lettere tilgjengelig enn man kanskje tror.

1 comment:

 1. Bra innspill!

  Hvor mange ganger sitter vi ikke igjen med en "flis" full av maling.... (ikke minst i disse NIDS tider)?

  Skal forsøke lage med min egen.

  Mvh
  Ørnulv

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)