15 January 2010

Det skjedde i de dager...

10 dager tok det, før Hive Fleet Grendel var re-generert! Etter en pause med hobby mellom jul og nyttår, kjente The Hive Mind The Urge for å regenerere. NIDS var de første 40K figurer Marius og jeg malte (når Maccragge pakken kom). Når sant skal sies var ikke 40K mitt valg. Marius varlei av LOTR etter at hans far "tok helt av med sønnens hobby". Han ville ha noe eget....... Ferdighetene våre er nok bedre nå enn da, og når Marius nå skal bygge og male sine to jule-Fexer, ønsket vi å lage noe litt mer dystert og mørkt. Far måtte teste ut og Marius dømme. Utgangspunkt så slik ut:


For å gjøre dem mer onde, slimete og dystre, brukte jeg Army Painter - Dark Tone. Jeg påførte lakken med pensel over hele modellen. Uten å miste fargene ble de mørkere med litt glans, og konturer enda mer fremtredende. Jeg er overrasket over at de ikke ble enda mer "glossy", all den tid jeg var forberedt på å måtte matte dem ned med varnish spray. Basene stod plutselig ikke lenger i stil til modellene. Gress sletter passet ikke! Ødeleggelse måtte tydeligere frem. Mine Marines har i tillegg til gress, dotter av planter som gir basene detaljer og liv. Jeg ønsket å legge mer detaljer på de nye basene. Inspirert av Jørn sin arme kappet jeg opp en mengde messig rør, bygninsbiter, plaslister mv, og la en eller flere biter på hver base. Deretter blandet jeg grov sand fra vår tur til Kerringvik med min vanlig sandmix og la på nytt lag. Basene ble inket/washet med sort iblandet trelim. De ble så ower brushet med Scorched Brown. Bygningsrester og rør med Dark Flesh. Kriker og kroker med Catachan Green. Basen ble så drybrushet med Fortress Grey lett iblandet Bleached Bone. Bygningsrester ble drybrushet med Chain Mail. Basen ble deretter lett drybrushet med ren skull white. Bygningsrestene ble washet med tynnet svart og gitt en siste dry brush medChain Mail. Til slutt ble hele basen, inkl. bygningsrester, washet med en blanding av: Green Ink, Scorched Brown, Chaos Black, trelim og vann. Basekanten gjorde seg ikke brun, og ikke med matt svart. Jeg kjøpe Modell Color - Gloss Black (ikke så gloss som det høres ut), og den "plukket opp" skinnet fra "lakken". Pleasing! Resultatet ble:
Prossessen har gitt meg to nye gode bekjentskaper.Modell Color sin maling range og penslene til Winsor & Newton. Modell Color sin range er omfattende! Det finnes "henvisninger" til både "Tamya og GW farger". På gamle Modell Hobby i Skovveien koster hver "flaske" nå kr 29 og inneholder ca samme, eller mer, maling enn GW sine. Nylon penslene, som finnes i mange størrelser og former, fra Winsor & Newton - Azanta Black Series, kjøpte jeg på Andword. De har tålt møte med "sand" utrolig bra uten å miste sin form eller stivhet, og de er ganske rimelige. Mitt valg til slikt arbeid fremover.

Nå er det bare å kaste seg over den nye Codexen og finne nye modeller. Dessverre er Flying Hive Tyrants og Fexer nå så dyre at man bare kan glemme en "monster arme" med masse kraftige long range våpen (min påstand). Og mine Winged Warriors må bygges om... Jeg har allerde klippet av og montert nye våpen på mine Fexer. Det gjør vondt når GW skal tjene penger på salg av nye modeller, men nye modeller bringer tross alt - nye muligheter.... Det blir nok noen mnd med bygging og spill før dette blir "tunet". Uansett tap - Hive Fleet Grendel kommer alltid tilbake - smartere og sterkere enn fra gangen før... Skal hilse fra - The Hive Mind!

Ørnulv

2 comments:

  1. Du har vært uheldig og fått "uzoombare" bilder igjen, men ut i fra beskrivelsen din så virker dette veldig lovende.

    Jeg antar at SMurfene kanskje ikke blir å se så ofte på bordet nå fremover, nå som Hive Fleet Grendel igjen rører på seg.

    Kjenner jeg hurtigtoget Ørnulv-ekspressen rett så drøyer det vel ikke altfor lenge før de øvrige eksisterende monstrene dine har vært innom regenererings-brønnene og igjen er trenger biomasse for å kunne dyrke fram ny monstrositeter.

    ReplyDelete
  2. Gleder meg virkelig til å se "Nye Nids" på den andre siden av spillbordet. Eller kanskje blir det over alt på spillbordet heretter... Grøsse...

    ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)