28 November 2009

Rafenereum (nesten ferdig)

4 kommentarer
Slik ser den ut, etter diverse lag ink / wash, dry brushing og etter spray med warnish. Ikke optimalt på noen måte, men ok table piece. Basen gjenstår. Jeg har bestilt diverse ferdig skårne mdf plater (som også skal være nye baser for endel av mine gamle bygg hvor basen har warpet).

På "metall-ristene" på siden av inngangene er det plattformer hvor det skal stables endel tønner og kasser (under produksjon).

Bygget ble ca 6 etg høyt. Vi får håpe turboliften virker.... En Titan får nok cover. Og 1 eller 2 combat squads med lascannons kan jo stå releativt trygt for attack "from abowe".... eller.....?


Håper det hele faller i smak!

27 November 2009

Refenereum - angst....

1 kommentarer
Etter først å ha sett Jørn sitt flotte, og svært spillbare Shrine, og så Linus sitt mesterverk, får man angst for å prentere noe nytt! Slik er det bare.

Jeg har alltid hatt lyst til å lage et monementalt industribygg. Min gml "Manifacorum" er ett stort bygg, med jernbanelinje osv, men - det ruver ikke. Høye tanker og tårn tiltrekker hobbyinste i meg, og det var bakgrunnen for "Rafenereum".

Bygget vist seg greit å bygge, men materialvalget helv.. å male. Rørene i slik størrelse burde ha blitt malt med ear brush, men ettersom en utlånt kompressor ikke er blitt returnert (no honour), tenkte jeg at wash ville kunne gjøre sitt. Ikke før etter 5 runder med ulike ink kombo farger, og diverse dry brush for kontraster, er jeg nådd en "table standard" som er akseptabel. Uff av meg, mitt råd til dere - glatte store flater må man bruke air brush på!

Ørnulv

25 November 2009

Chickenstrike de luxe

6 kommentarer
Var det feber, snørr, gørr, hoste, nysing og en generelt elendig allmenntilstand som smittet over på Death Guard da Andre kom på besøk med Eldar en lørdag i november, vites ikke. Med to bastioner som objektiver på hver sin side av katedralruinen, standard Planetstrike-scanario og null stratagems, valgte uansett undertegnede å gå for det sikre mot 16 harlequins, 12 wraithguard, 2 wraithlords, Fire Dragons med mer.

7 firestorm-bomber og snipp, snapp, snute, alle de tre Vindicator-canonene er ute. Fanstastisk rullet av Andre. Burde jeg rullet Vindicatorene på fra vilkårlige bordsider isteden?

Plague Marines i hver sin bastion, der den nærmest midten av bordet til slutt måtte gi tapt. Da hadde ti terminatorer virkelig vist hvor lette de er å ta ut, bare skuddene på dem er mange og harde nok. En wraithlord og en unit wraithguard holdt det ene objektivet, men Linus hadde jo ikke noe problem med å holde det andre.

Bak den andre bastionen lurte nemlig både Ebolus og Vomitus lenge, veldig lenge. Planen var nemlig å avverge at Andre fosset inn der og overrumplet dem med fart, skyhøyt initiativ og sylskarpe tenner. Det klarte jeg, men samtidig førte det til at terminatorene og Plague Marines-uniten i den andre bastionen til slutt fikk for lite støtte. Dermed måtte det ende 1-1.

Dagens helter var uansett havocene (!) i katedralruinen som sto og sto og sto, helt til en full unit harlequins kravlet opp katedralveggene og stormet på den siste gjenlevende kanonbæreren iu runde fem eller seks.

Dette var kult, men neste gang skal jeg sette opp helt annerledes, naturligvis ha en litt annen hærliste og antakelig være enda mer offensiv. Neste gang...

Linus

Planetstrike Exploitation

3 kommentarer
Ja, kanskje var det nettopp det jeg gjorde da jeg tok tre busser og under en kjærkommen paraply i øsende regnvær møtte opp hos Jørn på toppen av fjellet en høstkveld i november. Ut av kofferten kom de vanlige demonprinsene Ebolus og Vomitus, men denne gangen hadde jeg funnet plass til enda én, nemlig Jørns egen Asmodeus, Daemon Prince of Slaanesh. Tre demonprinser. Jeg vet jo at jeg overhodet ikke hadde sett lyst på det om Jørn hadde stilt med det mot meg ;)

Med tre bastioner sentrert i midten, men likevel nær den ene langsiden, valgte Jørn strategemet Drop Zone Denial til 3 poeng og som som navnet sier tvang meg å velge en annen bordside enn den jeg valgte, nemlig langsiden nærmest bastionene. Jeg på min side valgte Dawn Assault til ett poeng med night fight helt til terningrull på 4+ fra og med runde to, og det strålende Supply Drop til to poeng som gir meg som angriper meltabombs og defensive granater til D3 units når jeg måtte ønske det etter runde 1.


Med tre dreadnoughts spredd rundt om kring, to defilere loffende inn på den ene kortsiden og resten inne i bastionene eller like ved, ga Jørn Plague Marines en skikkelig nøtt. Linus valgte å deepstrike alt utenom Vindicatorene, som på sin side rullet inn på den kortsiden som ble valgt som drop zone-side. Resten kom litt her og litt der. To demonprinser og deepstriking terminatorunit som telte 10 på den andre siden.9 firestormbomber klarte ikke å gjøre mye mot en landraider og tre bastioner. Selv dreadnoughtene sto støtt etter den første bombarderingen. Etter et par-tre runder hadde imidlertid de to Nurgle-demonprinsene og terminatorene tatt for seg fra den ene flanken. To bastioner og en space marines-unit lå i grus. Med hjelp av Asmodeus fra den andere flanken ble de to obliteratorene og terminator-lorden for lette. Da hadde deepstriking raptors med flaks på scatter-terningen, Asmodeus og en Plague Marines squad allerede fjernet berserkerne og en dreadnought på den andre kortsiden. Den siste Plague Marines uniten nærmet seg senter etter å ha smadret en dreadnought med meltaguns, powerfist og meltabombs. Den siste bastionen knakk og til slutt hadde Plague Marines kontroll over alle tre bastionene, objektivene.


Linus, altså undertegnede, var nok til tider litt heldig med terningrullene, men ikke så heldig at det var helt tullete å se på. Viktigst var nok uansett at både terminatorene og raptorene rullet hit på scatter-terningene da de deep striket. At jeg brukte alle tre HQ-slotene var nok også med på å bikke denne kampen i min favør. Det ble nok litt i overkant hardt. Samtidig følte jeg at jeg lykkes med strategien, armelisten satt som et blylodd (spesielt tre demonprinser, ti terminatorer og 20 plague marines) og valgene underveis var stort sett lure.

Du får få en skikkelig revansje, Jørn. Da blir det færre enn tre demonprinser. Det kan jeg love deg!


Linus

20 November 2009

"Rafenereum" - bygd ferdig

3 kommentarer
Da er "Rafenereum" bygd ferdig. Rørene viste seg vanskelig å lime, får håpe tilstrekkelig mengder superlim, husfix og trelim holder i kombinasjon med Tec-7......


Modulene er nå klare for spray.... Prøver denne gang ut svart først, og så grå undercoat spray på tankene før jeg skal washe. Rørene er så glatte at jeg håper flere lag gir en eller annen form for heft....

Tårnene er så høye at jump infantry ikke kommer opp..... Vel - godt bygget har turbolift!


Og nå - ned i Kjellern for spray, håper byggene blir klare til 05.12 (og at de faller i smak)!

18 November 2009

Ultramarines the movie

3 kommentarer

Dan Abnett blir screenwriter for denne filmen, som 40k-fansen over hele kloden trolig ser med skrekkblandet fryd fram til. Les mer og se intervjuer her.

"Refenereum" tar langsomt form...

2 kommentarer
Tankene til "Rafenereum" og rør montert på base. Jeg har denne gang valgt å bygge i seksjoner for så å sette ferdig malte enheter sammen. "Fuging" overgang tank / rør er et lite prosjekt i seg selv. Limer med TEC-7 for å sikre god og sterk liming kombinert med at den har "fugeevne" (silikon konsistens). Dette er ganske store greier (ja da IH - hu sa så brura å...) - tilsvarer ca en 7 etg bygning (vet ikke helt hvordan dette blir...?).


Måtte også forsøke lage "topp lokk" til tankene. Firkantede topper ble helt feil. Kjøpte div "Plasticard" (plater og strips), og monterte samme type jernbanebro som jeg brukte på "Tankum" for å oppnå konsistens mellom byggene (samt endel fra "bits boxen).

I kveld starter arbeidet med å lage "heis og ventilator tårn". Har bestemt meg for å lage det ganske "smalt" så det blir mer som en sjakt enn ett bygg (ville ikke ikke å lage en stor klump ved siden av de runde formene til tankene.

16 November 2009

BO-BOOOM!!!

4 kommentarer
Og så var de 2...


... og 3 Rhinos!

12 November 2009

Death from Above

2 kommentarer
Linus og jeg fant ut at det var på høy tid at vi fikk testet Planetstrike. Som sagt, så gjort. Det var ikke så farlig at ingen at oss hadde lest noe særlig i boken siden den var ny, for eventuelle spørsmål kunne vi sikkert ta underveis.

Da Jørn dukket opp på Hosle var det Trym fra Team Bolt Pistol som tok i mot, for Linus måtte ut en tur for å hente bastionene sine.

Kort tid etter dukket også Linus opp, og fikk satt opp terrenget mens Jørn bladde og leste høyt fra boken. Etter litt fram og tilbake fordi vi ikke hadde helt kontroll med rekkefølgen på forberedelsene kunne Jørn - som angriper - begynne første runde.

Firestorm'en tok ut en Vindicator og ett wound av Vomitus. D6 + Antall bastioner virket som et balansert antall skudd.


Spørsmålet om hva som skjer når kjøretøy 'feiler' Difficult Terrain tester dukket opp igjen. Her må vi enten finne noe offisielt eller lage oss en husregel.

Det vi stusset mest over, var likvel at bastioner som kollapser tilsynelatende etterlater alle okkupantene fullstendig uskadd. Om det faktisk stemmer at det skal være sånn så hadde det vært greit å få det ytterligere bekreftet. Om motsatt er tilfelle trenger vi tydeligvis hjelp til å finne frem i reglene.

Uansett så var hovedinntryket at Planetstrike var gøy! Her er det full action og 'in your face' fra første runde, så dette må gjentas så snart vi får til.

...og så har jeg lagt opp en liten videosnutt fra kampen på YouTube.

7 November 2009

Things that go BOOM in the night.

7 kommentarer
Gutrot rammed through the opening in the gates to Da Fort and walked unsteadily from his bike after careening to a halt against a pile of scrap metal. Woozily, he went over to the Warboss and his retinue as they came out to see what the noise was all about.
"Oi, Boss!" Gutrot said, before coughing phlegmingly.
"Wotz'a meening o' diz?" the Warboss exclaimed. "Wrekkin' me gate an' messin' wif da Mek'z gubbins."
"Iz dem red Beekies, Boss! Dey'z stinkin' up da rooinz reel bad and 'avin a fight wif doze blue Beekies wot we thumped reel good eerlier."
"A fight, yoo say?" The warboss straightened. "Mount up Ladz! I'z found uz a scrap." With that, the Boss ran off and barged straight through the gate and disappeared.


A mere seventeen seconds later, the rest of the orks had assimilated his longwinded speech and set off after him.

Strategic Mission: Advance and Secure
Attacker: Jørn (Wordbearers)
Defender: Inger Helene (Orks)
1750 points

- + - + -

Jeg har ikke spilt mot orker siden Pest Control i september i fjor. Siden da har det kommet nye regler og ny Orkecodex. I tillegg hadde jeg Ørnulvs forsmedelige nederlag mot orkene for litt siden i tankene. Jeg hadde liten idé om hva jeg kom til å møte, så jeg fant ut at det greieste å gjøre var å modifisere Invasion-listen min.

1 Dark Apostle Thanatos
5 Terminators
10 CSMs (Rhino)
10 CSMs (Rhino)
10 Berzerkers
1 Vindicator
1 Land Raider
1 Land Raider


1 Warboss
1 Mig Mek (Shokk Attakk Gun)
5 Tankbustas
10 Lootas
8 Nobz (Trukk)
30 Boyz
12 Trukk Boyz (Trukk)
12 Trukk Boyz (Trukk)
5 Deffkoptas
5 Warbikers
Føler at jeg har glemt noe i Inger Helenes liste her...

- + - + -

Inger Helene vant terningkastet for å få velge hvem som skulle starte, og valgte å sette opp først. Hun satte opp Big Mek, Tankbustas og Lootas i en ruin midt på bordsiden sin, Nob mobben i sin Trukk til venstre, en Trukk Boyz mob på den andre og den store mobben med warbossen helt ytterst på sin høyre flanke.
Den siste Trukk Boyz mobben var i reserve.

Jørn valgte å prøve å utnytte denne siste detaljen ved å sette opp på bortsiden av senter for Warbossen sin mob, slik at de skulle få langt å gå. Land Raideren med Terminators stod omtrent midt på bordsiden med Vindicatoren og den andre Land Raideren bortenfor. Lenger ute på flanken stod en CSM squad i sin Rhino, med Thanatos rett bak.
Den siste CSM squaden var i reserve.

- + - + -

Jørn klarte ikke å stjele initiativet, så Orkene rykket frem for å omringe Word Bearers. Så langt, så godt, men så skulle Orkene skyte. Det braket og smalt i lengre tid. Rhinoen vis-a-vis Nob mobben ble stukket i brann, men bortsett fra det var det ikke mulig å spore så mye som en skrape i lakken på den andre siden av bordet. I Assault-fasen gikk Deffkopta mobben løs på Terminatorenes Land Raider, selv om de visste at de umulig kunen skade den. Dessverre klarte de ikke initiativ-testen de trengte for å kunne bruke Hit and Run.

Chaos-arméen var noe mer avmålt i sin fremrykking, men hadde øynene på bakketoppen midt på bordet da denne var verdt 350 vp for den som holdt den mot slutten av runde tre. Den ene Land Raideren trakk seg faktisk bakover for å slippe ut Terminatorene. De tok seg raskt av Deffkoptaene ved å skyte ned to og slå ned de andre. CSM squaden ute på flanken rykket frem mot Nob mobben i Trukken sin sammen med Thanatos. Med hjelp fra den nærmeste Land Raideren ble Trukken sprengt, og squaden kunne assaulte Nobene etterpå. Vindicatoren skjøt på Loota mobben i ruinene, og drepte tre-fire stykker.

I orkenes andre runde rykket de videre frem og gjorde seg klar til slåsskamp neste runde. Bik Mek'en la igjen an med Shokk Attakk Gun'en, og rullet dobbelt én. Den følgende eksplosjonen (seks tommer radius, selvfølgelig) utslettet Tankbusta'ene og ytterligere fire Lootas. Jørn klarte alt av saves denne runden.

Med orkene på hælen etter kjempesmellet midt i egne rekker rykket Terminatorene og Berserkerne til Jørn frem mot den siste store trusselen, og klarte (såvidt, for Terminatorenes del) å assaulte Warbossens mob. Etter endt nærkamp var det bare Warbossen som stod igjen, mens Jørn hadde mistet usle tre Berserkere.

- + - + -

Resten av kampen ble mest en eksersis i å nekte Chaos victory points og ta/nekte så mange Table Quarters som mulig. Etter å ha blitt sviktet så grundig av egne terninger som hun ble, var det godt gjort av Inger Helene å fortsatt henge med i spillet til siste runde.
Neste gang har jeg nok ikke like mye flaks...

Jørn: 1573 vp + 350 vp + 1050 vp = 2973 vp
Inger Helene: 420 vp - og et løfte om blodig revansj.

Refractive index

5 kommentarer
As Thanatos uttered the concluding phrases of the ritual, the seven slaves was tossed wriggling onto the pyre. As their thrashing subsided the flames died down to sickly green embers, and a smoke the colour of pus started spreading along the ground.
The Dark Apostle strode purposefully to the Pulptit of Damnation, and as he climbed aboard the five vehicles parked around the clearing roared to life and moved toward the Ultramarines' position.


Strategic Mission: Priority Target
Attacker: Ørnulv (Ultramarines)
Defender: Jørn (Wordbearers)
2000 points


Så... Etter periode med fokus på terreng stakk Ørnulv en tur opp i skogen, for å spille og "kose vårs".
Det var avtalt at dette ville være et arrangment med aldersgrense. Ørnulv skulle ikke hjem før dagen etter..
Morten var forresten innom en stund og tittet på. Mer om ham senere - om ting går som vi håper. ;)

Ørnulv vant første terningkast, og valgte å bruke de fire midtre fotene på sin bordside. Med de fleste avenyer godt dekket av Lascannons valgte Jørn å sette opp helt ute på sin høyre flanke. Her skulle ikke Ultramarines få noen gratis "pot-shots" nei!


Jørn klarte ikke å stjele initiativet, så Ørnulv startet med å avansere sin høyre flanke, mens hans venstre flanke trakk mot midten. Linjene måtte trekkes opp på nytt om Jørns Word Bearers skulle kunne nektes å engasjere loyalistene en enhet eller to av gangen.
Med Ultramarines nærmeste flanke i skjul bak Shrine of the Aquilla, rykket Chaos mot senter. Imperialistene hadde kanskje dekning bak tempelruinene, men det betød også at det var begrenset hva de kunne engasjere neste runde.


Innen vi hadde kommet såpass langt hadde det samlet seg opp en del tomgods på sidebordet, så de neste par rundene er noe uklare. Begge styrkene fortsatte å prøve å komme i posisjon for å få inn et avgjørende slag uten å stilel seg åpne for et motangrep. Ørnulv rullet omtrent så godt som ham pleier hva Lascannons angår, så Jørn kunne like gjerne ha kjørt frem i åpent lende.

Det var noe annet med Jørns Vindicator som tok ut den blå Land Raideren relativt tidlig i kampen, og nektet Ørnulv sikt til mange av de rødmalte kjøretøyene. Jørn fikk derimot svi for å ha valgt å sette opp blant alle kratrene på høyreflanken da Land Raideren med Berserkernes ble immobilisert uten egentlig å ha kommet særlig mye nærmere Ørnulvs modeller. Dermed  brukte de resten av kampen på å løpe etter Ultramarines vikende venstre flanke.

Ørnulvs Assault Marines hadde heller ikke særlig hell med sin initielle assault. Først så klarte de ikke å ta ut så mange av Chaos Space Marines squaden som de burde, og dernest nådde Jørns Terminator squad dem i den neste assault fasen og slaktet alle så nær som sersjanten.Ørnulv prøvde å få sine egne Assault Terminators inn i kampen, men nådde bare frem med Cassius. Cassius gjorde desverre ikke stort men Jørns CSM Aspiring Champion gjorde ett wound på Chaplainen. Dermed tapte Ultramarines nærkampen, og Ørnulv valgte å falle tilbake. Han rullet tre (eller vare det fire?) på terningene og kom seg ikke langt nok unna til å kunne omgruppere.

I kampens siste runder prøvde Jørn å presse den lille fordelen han hadde, mens Ørnulv brukte det han hadde av manøvrerbarhet til å unngå skade. I siste runde sviktet omsider terningene Jørn på Difficult Terrain testene. Etter å ha rullet minst én sekser nesten hver eneste gang hele kampen var det nå to kast som ga akkurat én tomme for lite.

- + - + -

Etter seks runder var det over. Ørnulv avslørte at hans prioriterte mål var Jørns Vindicator. Tross masse Lascannon-ild stod den fortsatt, skjønt med ødelagt Demolisher cannon.

Ørnulv: 546,5 + 0 vp
Jørn: 750 vp - og seier, med 3,5 vp margin.

2 November 2009

Imperial Cathedral: Front section

4 kommentarer

Endelig noenlunde ferdig med denne frontseksjonen på det som kommer til å bli en katedrallignende sak for spillbordet. Den måler 6x19 tommer og skal få en base.

Ble ganske fornøyd med malingen til slutt. Brukte Anja Wettergrens oppskrift på å male gull, noe som ble ganske bra. Hadde kanskje vært mer riktig med noe enda mer "slitent" i uttrykket. Taket er jeg også fornøyd med. Rødfargen var i planene hele veien. Gulvene fikk en bra miks av bronse og brun, mens blåvasken over selve bygningen ga den rette finishen til slutt. Ble dystert. Lampene orker jeg rett og slett ikke gjøre mer med.

Det som gjenstår nå er et par-tre elementer som kan "kobles" til alt ettersom - enten med store rom i mellom - eller helt "tett".

Håper og tror bygningen er rimelig spillbar.

Sees over spillbordet snart.

Death to the false emperor!

Linus