7 November 2009

Things that go BOOM in the night.

Gutrot rammed through the opening in the gates to Da Fort and walked unsteadily from his bike after careening to a halt against a pile of scrap metal. Woozily, he went over to the Warboss and his retinue as they came out to see what the noise was all about.
"Oi, Boss!" Gutrot said, before coughing phlegmingly.
"Wotz'a meening o' diz?" the Warboss exclaimed. "Wrekkin' me gate an' messin' wif da Mek'z gubbins."
"Iz dem red Beekies, Boss! Dey'z stinkin' up da rooinz reel bad and 'avin a fight wif doze blue Beekies wot we thumped reel good eerlier."
"A fight, yoo say?" The warboss straightened. "Mount up Ladz! I'z found uz a scrap." With that, the Boss ran off and barged straight through the gate and disappeared.


A mere seventeen seconds later, the rest of the orks had assimilated his longwinded speech and set off after him.

Strategic Mission: Advance and Secure
Attacker: Jørn (Wordbearers)
Defender: Inger Helene (Orks)
1750 points

- + - + -

Jeg har ikke spilt mot orker siden Pest Control i september i fjor. Siden da har det kommet nye regler og ny Orkecodex. I tillegg hadde jeg Ørnulvs forsmedelige nederlag mot orkene for litt siden i tankene. Jeg hadde liten idé om hva jeg kom til å møte, så jeg fant ut at det greieste å gjøre var å modifisere Invasion-listen min.

1 Dark Apostle Thanatos
5 Terminators
10 CSMs (Rhino)
10 CSMs (Rhino)
10 Berzerkers
1 Vindicator
1 Land Raider
1 Land Raider


1 Warboss
1 Mig Mek (Shokk Attakk Gun)
5 Tankbustas
10 Lootas
8 Nobz (Trukk)
30 Boyz
12 Trukk Boyz (Trukk)
12 Trukk Boyz (Trukk)
5 Deffkoptas
5 Warbikers
Føler at jeg har glemt noe i Inger Helenes liste her...

- + - + -

Inger Helene vant terningkastet for å få velge hvem som skulle starte, og valgte å sette opp først. Hun satte opp Big Mek, Tankbustas og Lootas i en ruin midt på bordsiden sin, Nob mobben i sin Trukk til venstre, en Trukk Boyz mob på den andre og den store mobben med warbossen helt ytterst på sin høyre flanke.
Den siste Trukk Boyz mobben var i reserve.

Jørn valgte å prøve å utnytte denne siste detaljen ved å sette opp på bortsiden av senter for Warbossen sin mob, slik at de skulle få langt å gå. Land Raideren med Terminators stod omtrent midt på bordsiden med Vindicatoren og den andre Land Raideren bortenfor. Lenger ute på flanken stod en CSM squad i sin Rhino, med Thanatos rett bak.
Den siste CSM squaden var i reserve.

- + - + -

Jørn klarte ikke å stjele initiativet, så Orkene rykket frem for å omringe Word Bearers. Så langt, så godt, men så skulle Orkene skyte. Det braket og smalt i lengre tid. Rhinoen vis-a-vis Nob mobben ble stukket i brann, men bortsett fra det var det ikke mulig å spore så mye som en skrape i lakken på den andre siden av bordet. I Assault-fasen gikk Deffkopta mobben løs på Terminatorenes Land Raider, selv om de visste at de umulig kunen skade den. Dessverre klarte de ikke initiativ-testen de trengte for å kunne bruke Hit and Run.

Chaos-arméen var noe mer avmålt i sin fremrykking, men hadde øynene på bakketoppen midt på bordet da denne var verdt 350 vp for den som holdt den mot slutten av runde tre. Den ene Land Raideren trakk seg faktisk bakover for å slippe ut Terminatorene. De tok seg raskt av Deffkoptaene ved å skyte ned to og slå ned de andre. CSM squaden ute på flanken rykket frem mot Nob mobben i Trukken sin sammen med Thanatos. Med hjelp fra den nærmeste Land Raideren ble Trukken sprengt, og squaden kunne assaulte Nobene etterpå. Vindicatoren skjøt på Loota mobben i ruinene, og drepte tre-fire stykker.

I orkenes andre runde rykket de videre frem og gjorde seg klar til slåsskamp neste runde. Bik Mek'en la igjen an med Shokk Attakk Gun'en, og rullet dobbelt én. Den følgende eksplosjonen (seks tommer radius, selvfølgelig) utslettet Tankbusta'ene og ytterligere fire Lootas. Jørn klarte alt av saves denne runden.

Med orkene på hælen etter kjempesmellet midt i egne rekker rykket Terminatorene og Berserkerne til Jørn frem mot den siste store trusselen, og klarte (såvidt, for Terminatorenes del) å assaulte Warbossens mob. Etter endt nærkamp var det bare Warbossen som stod igjen, mens Jørn hadde mistet usle tre Berserkere.

- + - + -

Resten av kampen ble mest en eksersis i å nekte Chaos victory points og ta/nekte så mange Table Quarters som mulig. Etter å ha blitt sviktet så grundig av egne terninger som hun ble, var det godt gjort av Inger Helene å fortsatt henge med i spillet til siste runde.
Neste gang har jeg nok ikke like mye flaks...

Jørn: 1573 vp + 350 vp + 1050 vp = 2973 vp
Inger Helene: 420 vp - og et løfte om blodig revansj.

7 comments:

 1. Virket som en festlig kamp dette. Orker er gufne, mange og kan ofte være helt umulig å håndtere. Men...

  *Inger Helene: Er det mulig å ha sånn uflaks som med Big Mekken? Heldigvis bare et snodig spill, der terningene kan være venn eller fiende :D. Du må gjerne få revansje mot grønnskollingene mine ;)

  *Jørn, blir helt lamslått av språket ditt. Hvor henter du det fra. Humor og ordbruk jeg bare finner i Black Library-bøkene. Noen ganger litt komplisert, men det er jo bare på grunn av litt enkle meg ;)

  ReplyDelete
 2. Ja - hvor tar du det fra Jørn....?

  Virker som en morsom kamp dette her. Spillmessig litt dumt kansjke at Big Meken felte seg selv og sine egne så tidlig, men er jo uansett morsomt å spille med / mot en så vanvittig hær :)

  Kjenner jeg Inger Helene rett regrupperer hun, og jeg tror nok din konklusjon om at du nok kan vente deg en hevnlysten general i nærmeste fremtid er rett:)

  Kul rapport (igjen)!

  Ørnulv

  ReplyDelete
 3. Hyggelig at dere liker fluff-skribleriene mine! Jeg syns de er ordentlig morsomme å skrive.

  Tar gjerne kritikk på hvor du syns det blir tungt. Er det en språklig felle el.l jeg kan unngå å gå i fremover vil jeg gjerne gjøres oppmerksom på den.

  ReplyDelete
 4. Orker er jo ikke så nøye på hvem som dør, så lenge noen dør og blodet flyter! Så jeg og boyza mine må si oss strålende fornøyd med kampen. Vi sto jo tross alt for den største eksplosjonen ;)

  Klar for revansj ja, så tar gjerne et spill mot grønnskollingene:)

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 6. Ha ha! Du har helt reii IIIHHAAA! Du vinner per def så lenge gutta dine har en good fight! :) Og du vil nok ta revansje tenker jeg ;)

  Gleder meg til Lørdag!

  Håper Linus eller Jørn kan oppdatere linkene i "Battle Archive" på siden av bloggen vår, det er endel skrevne rapporter som ikke det er laget linker til oversikten.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 7. Inger Helene begynner vel nå for alvor prosessen med å lære seg arméen sin, slik som Ørnulv har gjort siden i våres.

  Jeg regner med IH og Ø allerede har vært gjennom denne prosessen før ifm LotR, slik som vi andre har i 40K, og derfor vet at er en prosess som gjerne tar litt tid og koster mye av arméens blod.

  Utover vinteren og våren regner jeg med at Orkene kommer til å bli hardere og hardere å få has på, etter som IH lærer våre triks og koker sammen sine egne.

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)