7 November 2009

Refractive index

As Thanatos uttered the concluding phrases of the ritual, the seven slaves was tossed wriggling onto the pyre. As their thrashing subsided the flames died down to sickly green embers, and a smoke the colour of pus started spreading along the ground.
The Dark Apostle strode purposefully to the Pulptit of Damnation, and as he climbed aboard the five vehicles parked around the clearing roared to life and moved toward the Ultramarines' position.


Strategic Mission: Priority Target
Attacker: Ørnulv (Ultramarines)
Defender: Jørn (Wordbearers)
2000 points


Så... Etter periode med fokus på terreng stakk Ørnulv en tur opp i skogen, for å spille og "kose vårs".
Det var avtalt at dette ville være et arrangment med aldersgrense. Ørnulv skulle ikke hjem før dagen etter..
Morten var forresten innom en stund og tittet på. Mer om ham senere - om ting går som vi håper. ;)

Ørnulv vant første terningkast, og valgte å bruke de fire midtre fotene på sin bordside. Med de fleste avenyer godt dekket av Lascannons valgte Jørn å sette opp helt ute på sin høyre flanke. Her skulle ikke Ultramarines få noen gratis "pot-shots" nei!


Jørn klarte ikke å stjele initiativet, så Ørnulv startet med å avansere sin høyre flanke, mens hans venstre flanke trakk mot midten. Linjene måtte trekkes opp på nytt om Jørns Word Bearers skulle kunne nektes å engasjere loyalistene en enhet eller to av gangen.
Med Ultramarines nærmeste flanke i skjul bak Shrine of the Aquilla, rykket Chaos mot senter. Imperialistene hadde kanskje dekning bak tempelruinene, men det betød også at det var begrenset hva de kunne engasjere neste runde.


Innen vi hadde kommet såpass langt hadde det samlet seg opp en del tomgods på sidebordet, så de neste par rundene er noe uklare. Begge styrkene fortsatte å prøve å komme i posisjon for å få inn et avgjørende slag uten å stilel seg åpne for et motangrep. Ørnulv rullet omtrent så godt som ham pleier hva Lascannons angår, så Jørn kunne like gjerne ha kjørt frem i åpent lende.

Det var noe annet med Jørns Vindicator som tok ut den blå Land Raideren relativt tidlig i kampen, og nektet Ørnulv sikt til mange av de rødmalte kjøretøyene. Jørn fikk derimot svi for å ha valgt å sette opp blant alle kratrene på høyreflanken da Land Raideren med Berserkernes ble immobilisert uten egentlig å ha kommet særlig mye nærmere Ørnulvs modeller. Dermed  brukte de resten av kampen på å løpe etter Ultramarines vikende venstre flanke.

Ørnulvs Assault Marines hadde heller ikke særlig hell med sin initielle assault. Først så klarte de ikke å ta ut så mange av Chaos Space Marines squaden som de burde, og dernest nådde Jørns Terminator squad dem i den neste assault fasen og slaktet alle så nær som sersjanten.Ørnulv prøvde å få sine egne Assault Terminators inn i kampen, men nådde bare frem med Cassius. Cassius gjorde desverre ikke stort men Jørns CSM Aspiring Champion gjorde ett wound på Chaplainen. Dermed tapte Ultramarines nærkampen, og Ørnulv valgte å falle tilbake. Han rullet tre (eller vare det fire?) på terningene og kom seg ikke langt nok unna til å kunne omgruppere.

I kampens siste runder prøvde Jørn å presse den lille fordelen han hadde, mens Ørnulv brukte det han hadde av manøvrerbarhet til å unngå skade. I siste runde sviktet omsider terningene Jørn på Difficult Terrain testene. Etter å ha rullet minst én sekser nesten hver eneste gang hele kampen var det nå to kast som ga akkurat én tomme for lite.

- + - + -

Etter seks runder var det over. Ørnulv avslørte at hans prioriterte mål var Jørns Vindicator. Tross masse Lascannon-ild stod den fortsatt, skjønt med ødelagt Demolisher cannon.

Ørnulv: 546,5 + 0 vp
Jørn: 750 vp - og seier, med 3,5 vp margin.

5 comments:

 1. 1) Stilig "kort-rapport Jørn", bildene av hærene og bordet er virkelig flott og bringer en ny dimensjon til "spill rapportene"!
  2) Tusen takk for en svært hyggelig kveld (jeg kan vil ikke skrive natt..... ;) og som jeg håper vi kan gjenta om ikke så altfor lenge.

  Så mange 1 og 2 på "damage table" og 2 og 3 på "Difficult terreng" jeg rullet gjorde utvilsomt sitt, men uansett spilte du taktisk veldig bra - og fortjente seier (selv om den ikke var helt overlegen da....)! Gøy å spille på bordet med nytt terreng. Og "Demonene" funket veldig bra, de binder opp styrker så dine "hard hitting units" får velge sine mål. Eneste jeg har å utsette er at blodsukkeret morgenen etter (når vi spilte ferdig) kunne ha hatt godt av en brødskive ;)

  Utrolig at en Vindicator kan tåle så mye julig! Hvor mange skudd fikk den ikke mot seg i hele 6 runder uten å gå i luften? Og ditt counter charge når Cassius og hans Assault Terminators ikke kom frem tror jeg tok hjem seieren for deg.

  Alt i alt - nok en hyggelig kveld, flotte modeller, spillbord, terreng og selskap. Gleder meg til neste spill :) Takk for meg!

  Ørnulv

  ReplyDelete
 2. Ja du, det slo meg (med håndflaten i pannebrasken) at jeg helt hadde svktet som vert hva frokosten angikk. :(

  Jeg trenger åpenbart trening der, så du (eller noen av dere andre) kunne tenke dere å være prøvekluter så må du (dere) ikke nøle med å si fra. ;)

  ReplyDelete
 3. Gratulerer med seieren, Jørn, godt for chaos å få has på de fisefine blåtassene som er blitt rimelig godt vant de siste månedene. ;)

  Likte veldig godt Photoshop-bildene (eller Gimp), det ble nesten litt White Dwarf.

  Virker ellers som dere hadde en veldig trivelig aften, med noe attåt. Slikt er gjerne vellykket og må prøves oftere ;)

  ReplyDelete
 4. "Fisefine blåtasser" ?! Enveiskjøring....? ;)

  Desticado sverger hevn - over dere begge!) Han må bare få opp blodsukkeret først ;)

  PS! Vindicator og Rhino bygget, grunnet og får farge i løpet av uken / helgen!

  Jørn, når passer det jeg kan komme på "overnatting" igjen? Passer det helg om 14 dager?

  Ørnulv

  ReplyDelete
 5. De to siste helgene denne måneden ser det dessverre dårlig ut. Da er det allerede booket inn pepperkakebakelag og nabofest/julebord og lignende.
  det ser ut for at det er en mulighet nå førstkommende helg, og deretter først om en måned.

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)