25 November 2009

Chickenstrike de luxe

Var det feber, snørr, gørr, hoste, nysing og en generelt elendig allmenntilstand som smittet over på Death Guard da Andre kom på besøk med Eldar en lørdag i november, vites ikke. Med to bastioner som objektiver på hver sin side av katedralruinen, standard Planetstrike-scanario og null stratagems, valgte uansett undertegnede å gå for det sikre mot 16 harlequins, 12 wraithguard, 2 wraithlords, Fire Dragons med mer.

7 firestorm-bomber og snipp, snapp, snute, alle de tre Vindicator-canonene er ute. Fanstastisk rullet av Andre. Burde jeg rullet Vindicatorene på fra vilkårlige bordsider isteden?

Plague Marines i hver sin bastion, der den nærmest midten av bordet til slutt måtte gi tapt. Da hadde ti terminatorer virkelig vist hvor lette de er å ta ut, bare skuddene på dem er mange og harde nok. En wraithlord og en unit wraithguard holdt det ene objektivet, men Linus hadde jo ikke noe problem med å holde det andre.

Bak den andre bastionen lurte nemlig både Ebolus og Vomitus lenge, veldig lenge. Planen var nemlig å avverge at Andre fosset inn der og overrumplet dem med fart, skyhøyt initiativ og sylskarpe tenner. Det klarte jeg, men samtidig førte det til at terminatorene og Plague Marines-uniten i den andre bastionen til slutt fikk for lite støtte. Dermed måtte det ende 1-1.

Dagens helter var uansett havocene (!) i katedralruinen som sto og sto og sto, helt til en full unit harlequins kravlet opp katedralveggene og stormet på den siste gjenlevende kanonbæreren iu runde fem eller seks.

Dette var kult, men neste gang skal jeg sette opp helt annerledes, naturligvis ha en litt annen hærliste og antakelig være enda mer offensiv. Neste gang...

Linus

6 comments:

 1. Jeg har ikke hørt noe fra Andre siden lørdag. Håper selvsagt det ikke betyr at du har fått snørr og gørr som det jeg hadde. Men kanskje en liten smak av Nurgle bare er til det gode, hehe.

  ReplyDelete
 2. Han overlevde sikkert :)

  Virker som en morsom kamp, og Planet Strike som et morsomt spill (scenarie).

  Jeg (og Linus) har jo tidligere tatt opp om man skulle endre litt på victory conditions på MM Controll Mission 1 for å komme videre. Med 3 av TSB spillerne igang med Planet Strike, og uten at noen har fulgt opp våre forslag, betyr vel det at fokusen fremover går dit.

  Jørn - jeg kjøper meg boken til helgen, men vil bruke litt tid til å lese meg opp. Foreslår vi tar en vanlig kamp til helgen om OK for deg.

  Alle - i morgen er malere, snekkere og vaskere ute av huset, og jeg er igjen klar til hjemmespill om noen skulle ønske en ettermiddags kamp neste uke.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 3. Ørnulv, går an å ta et Planetstrike-spill, slik jeg og Andre gjorde. Uten stratagems. Det du da bør huske på er svært lite:

  1. Velg attacker/defender. Den som arrangerer er som regel Defender.
  2. Velg armé - husk defender kan ta tre ekstra Heavy, to ekstra Troops og en ekstra HQ. Attacker kan ta tre ekstra Elite, tre ekstra Fast og en ekstra HQ.
  3. Velg mission. Ta det første og enkleste (Planetfall s. 14).
  4. Defender setter opp terrenget.
  5. Defender velger hva som skal telle som objektiver. Bastioner og fortresses er det greieste.
  6. Attacker velger den bordsiden som skal være nærmest sin "drop zone".
  Attackeren skriver opp på sin armeliste hvilke units som skal komme fra Deep Strike og hvilke som skal komme som reserve fra bordkanten som er valgt som nærmest "drop zone". Husk at i Planetstrike kommer unitene på i runde 1 på 3+, runde 2 2+, runde 3 autmatisk.
  7. Velg stratagems.(Glem det de første kampene, men morsomt er det :D)
  8. Defender setter opp styrkene sine.
  9. Attacker setter i verk Firestorm: d6+x (=antall objektiver) store blast markers, Str 9, Ap 3, Ordnance 1, Barrage, full scatter.
  10. Spill Planetstrike. Attacker går først.

  *Husk at cover save bak Aegis Defence Lines er 4+. 2+ hvis unitene velger å Go to Ground.

  *Du trenger bare komme i basekontakt med en Aegis Defence Line for "engasjere i assault" med units som er bak forsvarslinjen på den andre siden.

  *Defenders units som kommer i reserve må rulle terning for å se fra hvilken bordside. 1-2: Motsatt fra Attackers. 3-4: En hver bordside som toucher Attackers. 5-6: Fra Attackers bordside.

  *Defender vinner dersom de har en hver form for unit alene nær ett objektiv mer enn Attacker. Attacker trenger ikke å ha units alene nær objektivene. Attacker tar seieren selv om også units fra Defender er nær objektivet.

  *Bastioner er 14-14-14-14 og med én utgang.

  *Fire automated Heavy Boltere skyter med BS2 innenfor en 45 graders ark.

  På toppen ab bastionene kan man f.eks ha en lascannon med 96 tommers rekkevidde. Denne skyter med BS2 om ikke du har en modell innenfor 2 tommer. Da bruker du denne modellens BS. Denne lascannonen kan faktisk skyte ned ting som deep striker allerede etter Attackers movement phase. Da får den imidlertid ikke skutt i sin egen skytefase.

  Vel, det ble kanskje litt mye? Egentlig ikke. Les dette to ganger, så har du grunnprinsippene :D

  PS - jeg spiller gjerne neste uke.

  ReplyDelete
 4. Planetstrike har vært en morsom digresjon, og grunnen til at Mesa Minos har stagnert er nok at det er for lett for Defender å 'sabotere' i Control Mission én.

  Ingen av oss har foreslått noe alternativt eller modifisert scenario siden problemet ble oppdaget, så kanskje vi like gjerne skal avslutte kampanjen her og heller frispille en stund?

  Jeg setter opp terreng til et generisk scenario på lørdag Ørnulv, og går ut fra at du har med deg et par tusen poeng igjen.

  ReplyDelete
 5. Ahem, ser jo nå at innlegget mitt sikkert bryter med GWs egen legal poliuy. Det får så være. Dukker de opp får vi heller bøye oss. Men de snakker da ikke norsk? ;)

  ReplyDelete
 6. Takk for innspil Linus, men din beskrivelse gjør nok jeg like gjerne kan lese boken i samråd med siste artikkel i WD som gir hver arme nye valg :) Og som du vet liker jeg å forberedede meg... (selv om ikke det alltid hjelper)....

  Jørn - bra met et terreng vi kan enes om og at vi komme frem til ett scenarie vi trives med. Antar det er greit jeg ankommer ca 19.00 med 2000p?

  Hva MM angår er det ikke riktig at forslag til løsning av Scenarie 1 ikke er fremsatt (se blogg til MM). Jeg er dog enig i at man tar en pause til man er enig, men jer er ikke sikker på om Planet Strike skal avgjøre, gitt at disse scenariene favoriserer dem som har spilt dem endel og føere har lagt energi inn mot MM.

  Synes derfor man skal vurdere en løsning på scenarie nr 1 istedenfor. De resterende scenarie 2 - 4 ser jo kule ut. En pause er kanskje å foretrekke - uansett:)

  Ørnulv

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)