10 October 2009

Always young Marius - to Cassius!


Ørnulv - Ultramarines
Andre - Eldar
2.000p - avtalt - helaften+
Mesa Minos, Strategic - Priority Target

DEPLOYMENT

Ortan Cassius speidet utover området som snart ville være fylt av de fryktede Eldar på vei ned fra sine "Strike Cruisers"! Den ene delen av området dekket av spredte skogklynger med noen åser i utkanten, den andre delen en forstad til en større by, som hadde vært gjenstand for orbital bombardment. "At de våger - young Marius!"

Ultramarines; I ly av bygg og skog, mot senter, tar 3 Predatorer stilling, på hver side flankert av en Razorback og en Rhino. Tactical Squadene deles i Combat Squads. Enhetene med Heavy våpen tar stilling i 2. og 3. etg i byggene samt i en skog i senter. Bak senter bygget tar Cassius og hans 7 Assault Terminators stilling sammen med Assault Marines. "Await my Command - young Marius!"

Eldar; Det summer lavt mens 3 Wave Serpants med hhv 2 Units Wraithguard og 1 unit Dire Awangers kommer til syne bak skoger og åser i området diagonalt overfor Cassius. I front lander en Bike Squad og bak dem 2 Units Warp Spiders. I senter av bordet, bak en skog, ruver 3 groteske skikkelser - Wraithlords!

RUNDE 1

Ultramarines; Predatorene i senter og Razorbacken på høyre flanke i skogområdet justerer sin stilling for å kunne avgi ild. Predatoren i byen likeledes, men den har ikke annet å skyte på enn Wraithlordene. Alt er i cover. "Open fire - young Marius!" 1 Jetbike blir skutt ned av Razorbacken, en Waveserpant blir truffet og besetningen må områ seg. Plasma Cannon er utenfor range, det samme er Razorbacken i byen. Laser Cannon i byen og Predators wounder en Wraithlord 2 ganger. Til tross for både treff, penetrering og wounds reddes Eldar stort sett av cover.

Eldar; Armeen rykker frem på Ultramarines høyre flanke, i ly av skog og høyder. Waveserpantene raser frem over landskapet. Med ett brak går Predatoren i senter i luften etter intens ildgivning fra Wraithlordene! Bikes åpner ild mot Heavy Combat Squaden i skogen, men Eldar lyktes ikke å ta ut en eneste Marine! "Emperors paint! - young Marius".

RUNDE 2

Ultramarines; Eldar har gått raskt frem og er godt på vei inn mot Ultramarines høyre flanke. Ildgivningen kan ikke bli effektiv denne runden. Det må vinnes tid for å kunne om-gruppere. Det som kan skyte må utrette noe, om ikke flanken skal rulles opp og alt panzer i senter ødelegges neste runde! Rhinoen i byen raser frem på venstre flanke over kratere og bygningsrester for å lage plass for manøvrering i senter. Predatoren i byen kjører frem. "Young Marius" treffer Waveserpanten med Wraithguard i senter høyre og forhindrer den fra å skyte neste runde. Gjenværende Predator på høyre flanke justerer sin stilling på stedet og immobiliserer Waveserpanten med Wraithguard uniten på høyre flanke! Razorbacken på høyre flanke senter rykker frem, tar ut en Jetbike til, og Combat Squaden i den rykker ut og feller Warp Spidere. Plasma Cannonen rekker ikke frem. Razorback i senter traverserer mot høyre og tar ut 3 Jetbikes av 3 mulige!. "Good shooting - young Marius!" Laser Cannons avgir på ny ild mot Wraith Lordene, men reddes av cover. Terminators og Assaultmarines rykket frem i senter av byen. Jetbikes feiler sin Ld og flyr mot egen bordkant. Det samme gjør den ene Warp Spider uniten. Re-grupperingen med det mål å møte Eldar i bredden er halveis over, men høyre flanke er svært svak og vil være gjenstand for kraftig ild når Eldar skal hevne sine falne.

Eldar; Bikes flyr av bordet. Warp Spiders som falt tilbake områr seg. På Ultramarines høyre flanke går Wraithguarden ut av sin immobiliserte Waveserpant bak en høyde og åpner ild mot Razorbacken på den utsatte flanken. Utrolig nok overlever den, men besetningen vil kjempe en runde for å få kontroll over sine våpen og kjøretøyet. Waveserpant med Dire Avengers tar stilling overfor Combat Squaden til samme Razorback, og uniten går ut flankert av Warp Spider unit 2. Sammen utlsetter de Combat Squaden. Wave Serpant med Wraith Guard i senter rykker frem overfor Heavy Combat Squaden i skogen i senter, og dreper 2 Marines, men de holder sin stilling. Wrath Lordene avgir ild mot Predatoren i byen, men bommer!

RUNDE 3

Ultramarines; Eldar ønsker tydeligvis ikke nærkamp med Cassius, hans Assault Terminators eller hans Assault Marines, som alle tar cover bak "Sanctum" på venstre flanke for å ikke å ta tap og fremdeles kunne rykke frem om Eldar skulle gå inn i byen. Razorbacken i senter justerer sin stiling og feller 2 Warpspidere. Heavy Bolters - Yeah! Plasma Cannonen i 2 etg på "Terminatum" gjør seg klar for å avgi ild. "Young Marius" tar sikte og feller 3 Wraith Guards! Det går en skjelving gjennom Eldars rekker..... Predatoren på høyre flanke avgir ild mot Waveserpanten til Wraithguarden i senter, som innhylles i et flammehav! Laser Cannons fra Predatoren i byen og Laser Cannonen til Heavy Combat Squaden i 3 etg på "Sanctum" avgir ild mot Wrathlordene og lykkes felle den skadede Wrathlorden! "You show promisse for the future - Young Marius!" Rhinoen i senter dundrer inn i byen vekk fra Eldar i ly av røyk, og Rhinoen på venstre flanke fortsetter sin ferd gjennom byens gater over i Eldars Deployment sone i ly av "Platformum". Regrupperingen er gjennomført! Kun Razorbacken på høyre flanke er innenfor Eldars Wraithguards rekkevidde, resten av armeen trukket tilbake for å avgi ild med Heavy Weapons. Combat Squadene som holdt flanken sammen med Razorbacken og Predatoren "Will long be rememberd!"

Eldar; Dire Avengers går inn i sitt kjøretøy og flyr i dekning bak en skog utenfor range av Ultramarines long range Hevy Weapons. Wraith Guard uniten i senter går delvis i cover bak skog i senter klar for å gjøre ende på Razorbacken på høyre flanke. Sammen med Wraith Guard uniten som har avansert fra sin ødelagte Wave Serpant sprenger sde omsider Razorbacken, Warp Spderne dreper de siste fra Heavy Combat Squaden i skogen. Wraithlordene justerer sin stilling og avgir ild mot Predatoren på høyre flanke senter. Denne gang treffer de, og Predatoren eksploderer!

RUNDE 4

Ultramarines; Igjen tar "young Marius" sikte med Plasma Cannonen mot Wraith Guard uniten i senter. Treff, 2 Guards faller, en igjen! Laser Cannonen i 3 etg på "Terminatum" tar sikte og feller ham! "You have learned much - young Marius!". Razorbacken i senter går mot høyre og feller 2 Warpspiders. Gjenværende Predator i byen tar ett wound av en Wraithlord. Rhinoene i Eldars Deployment sone i byen går i dekning ved siden av hverandre bak "Platformum". Ingen lette poeng skal gis! Assault Terminators og Assault Marines rykker frem mot senter klare til å angripe Warp Spiders om de skulle komme for nære, men er fremdeles godt ute av syne for dem.

Eldar; Wraithlordene avgir ild mot Predatoren i byen, ett treff, som reddes av cover. De 2 Warp Spider unitene rykker frem langs Ultramarines bordkant og åpner ild mot Razorbacken, men greier ikke ødelegge den. Wraith Guarden på Ultramarines Høyre flanke rykker frem i ly av skog mot senter bak Warp Spiderne. Wave Serpanten med Dire Avengers holdes i skjul for gjenværende Predator.

RUNDE 5

Ultramarines; Predatoren i byen står utsatt til og har dårlig sikt til alt den kan nå. Den rygger nedover gaten i senter mot Ultramarines bordkant for å støtte den truede Razorbacken i senter. Igjen tar "young Marius" sikte med Plasma Cannonen, som til tross for scatter, dreper 2 Warp Spidere. Laser Canonen i 3 etg på "Terminatum" avgir ild mot Wraith Lordene, men bommer. Assault Marines rykker frem bak Predatoren, klare for å nærme seg Warpspiderne.

Eldar; Warpsiderne åpner ild mot Razorbacken på høyre flanke senter, men greier ikke ødelegge den. Wraith Guarden rykker frem for å støtte dem men er ute av range. Wraithlordene har lite å skyte på. De går "uventet" bakover og får sikt bak skogen til bakparten på den ene Rhinoen bak "Platformum". De immobiliserer den. Wave Serpanten med Dire Avengers holder seg fortsatt i ly av skogen på motsatt kortside av bordet fra Ultramarines for å unngå ild fra Laser Cannons.

RUNDE 6

Ultramarines; Razorbacken bakker og åpner skytefelt for Predatoren som snur seg med retning mot Warp Spidere. Det avgis ild fra Plasma Cannon, Razorback og Predator mot de to Warp Spider Unitene, som nå står tilbake med 2 mann i hver Squad. De holder fast.

Eldar; Warp Spiderne avgir ild uten resultat. Wraith Lordene prøver på ny å avgi ild mot Rhinoen bak "Platformum" men greier ikke skade den ytterligere.

RESULTAT:

Ultramarines greide ikke ødelegge den største av de 2 Warp Spider Unitene som var "Priority Target", og får ikke ekstra poeng.

Ultramarines; 892,5 WP (Win)
Eldar; 567,5 WP

Kommentar: Frykten for å få 2 units Wraith Guard inn i egen linje medførte at en stor poengsum ble dedikert til Terminators med god inv save (Storm Shields). Det samme medførte peong brukt på Assault Marines for å møte Warp Spiders. Selv om det de ikke kom i kamp gjorde de nok "ubevist jobben sin", for dette ble et "skytespill" som "young Marius" vant! Flanke manøvren til Eldar så ut til å kunne fungere i de første runder, men offeret av 2 små Combat Squads og en tank greide å ta brodden av tyngden i angrepet! Utrolig hva 10 Marines tåler. Det kunne gått meget annerledes om Wraithlordene med en unit Wraith Guard, backet av Warpspiders, hadde gått rett inn i senter og "delt bordet".

Nok en hyggelig og harmonisk kveld, med mye vin, øl og god mat! Velkommen igjen Andre! Moro for undertegnede at "young Marius" virkelig fikk teften på hobby og spill igjen, kanskje neste generasjon "TSB" er rekruttert?

3 comments:

 1. Nok en fin og detaljert rapport Ørnulv! Jeg satt og leste den mens Tonje fløy inn og ut av prøverommet på M&S i Oxford Street.

  Det eneste jeg har å utsette er egentlig at når du spesifiserer hvit tekstfarge, så må jeg markere teksten i RSS-huben på mobilen for å kunne se noe som helst, så det er fint om du lar den være default/uspesifisert.

  Cheers, fra London.

  ReplyDelete
 2. Takk!

  Jeg hadde problemer med visningen av en eller annen grunn og måtte velge farge får at det skulle vises på bloggen.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 3. Virket som nok et bevis på at Ultramarines er vanskelige å få has på denne kampen her. Tight og veldig oversiktlig battlereport. Lett å skjønne hva som faktisk skjer. Også morsomt med små "stikkere" ;)

  Hadde også problemer med å lese rapporten da den deiset inn i innboksen med hvit skrift. Men det er jo ikke så farlig når jeg kan gå rett inn på TS. Verre selvsagt med e-post- og rss-løsninger på mobiltelefoner...

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)