17 August 2009

Å ta hobby´n på alvor....!

På oppfordring fra Jørn kommenteres Ørn´s Ørn!

Jeg var vokst opp med at tattoo var forbeholdt harry sjømenn, og at selve tattoone ofte besto av glorete grønne damer og ankere. Men det er jo ikke 70 - tallet lengre, og gjennom bekjente og venner får man se og høre om et yrke med stort kunstneriskt preg. Og siden jeg er en mann i 40 årene og midt i midlivskrisen, bestemte jeg meg for ikke lenger å sjokere venner og familie med at jeg tenkte på det - men heller sjokere dem med at jeg hadde gjort det - hadde skaffet meg en tattis!

Motiver er ikke tilfeldig. Jeg ville ha en tattoo som var et symbol for noe kraftfult - noe jeg syntes en Imperial Eagle er. Jeg besøkte småskeptisk en tattoo sallong i Sandefjord. De ansatte, kundene og lokalene gav meg en så stor trygghet på hygiene og kunstneriske evner, at jeg valgte å bestille en time der og da.  

Med regelboka under armen besøkte jeg dem en ettermiddag uken etter. De kopierte fra regelboken og overførte Ørnen til min skulder i passe størrelse for å kunne være sikre på at detaljene kunne gjengis. De ba meg ta stilling til farger. Gammelt metall ønsker jeg meg og pekte å forsiden av regelboken. Prisen økte fra kr 2.000 til kr. 4.000!

Risset rundt gjorde vondt. Det er som noen drar en tykk synål hardt langs hunden samme sted gjentatte ganger. Fyllet var bedre. Det blør, vesker og renner. Det tok 1,5t. Det tar ca 14d - 30d før såret er grodd ordentlig og fargene kommer helt frem. Og jeg må smøre 10 ganger per dag!

Jeg trenger litt mer etterfylling av farge, men må vente 1 mnd. Jeg er fornøyd (og det er vel viktigst), og familie og venner synes stort sett den er veldig kuul :) Ønsker noen mer info er det bare å ta kontakt.

2 comments:

 1. Poeng til gammer'n for dedikasjon!
  Takket guttungen nei? ;)

  Må innrømme at gamle og nesten glemte idéer og tanker dukker fram igjen fra hjernebarkens dypere folder. Jeg er ikke typen til å hoppe i det, men må innrømme at det frister litt igjen å 'legge seg under nålen' nå...

  ReplyDelete
 2. Var faktisk i ferd med å be deg utdype dette Ørnulv, da det plutselig var gjort. Throne, så bra!

  Hvem er nestemann (eller -kvinne) ut?

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)