Pages

3 July 2009

Planetstrike: Prisjakt


De av dere som kjenner meg best, vet at når jeg først blir fascinert av noe, så er frøet sådd og det spirer rimelig fort. Kanskje ikke så rart jeg er besatt av Nurgle...

Så også når det gjelder Planetstrike. Jeg ser overhodet ikke for meg Planetstrike som en erstatning for normal 40K, men mer som en etterlengtet oppdatering av scenarioene i hovedboka, altså spilltyper som gir 40K nytt liv, ikke minst ved å innføre nye FOC, klare distinksjoner mellom forsvarer og angriper, og selvsagt noen artige spesialregler. Derfor synes jeg også vi skal forsøke å implementere Planetstrike i Mesa Minos-kampanjen, som ligger an til å bli ganske langvarig, kanskje vi først er ferdige utpå vinteren...

Spare eller ikke spare?
Så til poenget med dette innlegget. Ekstremt prisbevisst som jeg er, fant jeg fort ut at Maelstrom Games med sin gratis frakt nok en gang er rimelig. £16,2 for Imperial Bastion mot 245 kroner i Norge og £10,8 for Aegis defence Line mot 160 kroner i Norge. Planetstrike-boka koster 205 kroner her hjemme, men ikke mer enn £13 på Maelstrom Games. Det blir derfor fort mye å spare ved å bestille enkeltpakker fra min engelske favorittbutikk.

Men er det så enkelt? Nei, det er noen skjær i sjøen.

1. For det første oppdaget jeg plutselig at Maelstrom Games hadde slått sammen alle mine forhåndsbestillinger til én pakke, med én samlet pris. Det var jo ikke planen, 25 prosent MVA og postbehandlingsavgift er jeg slett ikke interessert i. Da handler jeg like hjerne (kjempe-) i Møllergata.

Etter litt e-postkorrespondanse fikk jeg lagt fram problemstillingen og Maelstrom Games hjelper meg heldigvis, slik at de sender flere pakker, med pålydende under £18,50, slik det jo skal være. Dette synes jeg er meget bra service. Ikke er det ulovlig heller.

2. Men så til poeng nummer to. De norske prisene jeg gikk ut ifra var oppgitt i WD 355. Her sto også Imperial Strongpoint oppført, med en norsk pris på 730 kroner. I denne får man 3 Aegis Defence Lines og 2 Imperial Strongpoints. Kjøpt separat koster disse 970 kroner. Kjøpt separat hos Maelstrom Games koster disse 677 kroner etter dagens kurs. Altså en drøy femtilapp å spare, men antakelig ikke nok til at jeg ville handlet enkeltbokser hos MG hadde jeg vært oppmerksom på den marginale prisdifferansen.

Men når jeg hos GW Oslo i tillegg får høre at prisene i WD er feil, at Imperial Strongpoint faktisk koster bare 685 kroner, er det plutselig ikke så mye som en liten saftis å spare på å handle på internett. Det har nå jeg gjort, men for dem som vurderer å handle Planetstrike-bokser, anbefaler jeg heller å vente til Imperial Strongpoint slippes 18. juli. Releasedato for enkeltboksene er 4. juli, men en ulempe med Maelstrom Games er jo nettopp leveringstiden som fort kommer opp i 14 dager...

Spillbord og terrengbygging
Undertegnedes plan er nå å bruke den første uka til å få ferdig det meste i Chaos-armeen. Deretter planlegger jeg å gyve løs på terreng igjen. Terreng som både kan brukes i Planetstrike og normal 40K.

Spillbord er da et interessant spørsmål. Jeg funderer mer og mer på om jeg skal forsøke å lure meg til Citadel Gameboard. Prisen på 2.300 kroner i Norge er imidlertid dobbelt så høy som det jeg kan være villig til å gi. Men med tanke på at GW kommer til å slippe enkeltplater, både flate og med elver osv., så er jeg veldig fristet dersom vi får ordnet på prisen...

Og til dere som mener det må være penger å spare på kombinasjonspakkene med spillbord og Planetstrike-bokser. Glem det. Den billigste koster snaut 3.000 kroner. Her får du to Imperial Bastions og tre Aegis Defence Lines, men sparer ikke mer enn en femtilapp hvis du kjøper dem separat her hjemme. Det er selvsagt prisen på spillbordet som er problemet.

Gode ideer mottas med takk i kommentarfeltet.

Linus

1 comment:

 1. Litt endrede norske priser:

  Imperial Bastion: 230 kroner
  Aegis Defence Line: 150 kroner
  Imperial Strongpoint: 685 kroner.

  Maelstromgames:
  Imperial Bastion: 16,2 pund
  Aegis Defence Line: 10,8 pund
  Imperial Strongpoint: 49,5 pund.

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)