Pages

4 May 2009

Sommerkampanje?

Jeg har sittet i noen kjedelige møter de siste par ukene, og har da drodlet litt uten mål og mening bakerst i notatblokken min. Én ting som slo meg her i forrige uke, da jeg så på hvilke arméer vi har tilgjengelig internt i gruppa, var at det kunne grovfordeles i fire faksjoner. (Jeg vet jeg da har ignorert Tyranids og Necrons, men med det jeg har i tankene er det hensiktsmessig om hver faksjon kan representeres av mer enn én spiller.)

Vi har såvidt luktet på muligheten for å kjøre en kampanje i gruppen tidligere. Om ikke annet så for å linke kampene vi spiller, og for å skape felles historie for arméene våre og deres ledere. Jeg fant nylig et regelsett som ikke krever noe fast skjema eller begrenser hvem som kan (eller ikke kan) spille mot hvem. Den styrer til en viss grad hvor mange poeng man spiller med, men størrelsen på kampene er noe man 'bygger opp' gjennom poengsystemet i kampanjen.

Uansett så tenkte jeg at jeg skulle begynne med å lodde stemningen, og har derfor satt opp en meningsmåling i høyre kolonne. Responsen på denne og idéer/kommentarer under denne artikkelen vil i stor grad avgjøre om det er noe poeng å prøve å gjennomføre dette.

La meg bare avslutte med å presisere at jeg ikke ser noe problem dersom noen har lyst til å spille for mer enn én faksjon, og at det derfor er meningen at man skal kunne stemmer på flere.

10 comments:

 1. Litt mål, men ganske mye mening må det da ha vært baki notatblokken ;)
  Endelig er kampanjeideen offisiell og kanskje får vi sparket den i gang.

  Dette synes jeg vi skal dra i gang. Jeg har i alle fall lyst. For meg er det også viktig at vi kjører på med spesielle og gjerne hjemmesnekrede scenarier. Se for eksempel det første scenariet i WD353, der Necrons omringer en ruin inne i jungelen. Kan utvikles og med spesialregler for reserver osv, blir scenariet unikt.

  Personlig ser jeg for meg en hovedtyngde av Plahue Marines, med hjelp fra gode venner under de andre gudemerkene, mens Traitor Guard får komme som dem kommer. Kanskje har jeg malt opp 500 poeng i løpet av forsommeren...

  Men, så var det Necrons. Kjekke å ha i bakhånd...

  ReplyDelete
 2. Dette synes jeg var et meget godt initiativ. Jeg er så absolutt med. Jeg får dessverre ikke lest meg opp denne uke, men skal se i helgen.

  En kampanje skaper litt flytt i spillingen vår, tematiserer og bringer ulike spillere sammen.

  Sist helg var vi 5 spillere som spilte 1000p kamper på 2 bord, det ble 8 fine kamper med mye hygge som seg hør å bør:) Nå ble 1000p valgt for å få til flest mulig kamper, men det hadde vært gøy å gjøre noe tilsvarende under en kampanje, dvs sette opp noen bord og spille flere.

  En siste ting, djeg har fremdeles ikke hørt fra alle hva angår Kjerringvik og håper folk melder fra om det passer eller ikke passer.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 3. Kampanje-regelsettet jeg har sett på inkluderer hele tretten scenarier, så dere trenger ikke bekymre dere for det. Man må dessuten gjerne mikse inn egne scenarier, eller scenarier fra f.eks Planetstrike når det kommer, der det er naturlig.

  Ser forresten at vi har tre stemmer på Chaos. Har du stemt både hjemmefra og fra jobben Linus, eller er det en 'påmelding' fra noen jeg ikke har regnet med?

  Sånn sett er det fint om man poster en (liten) kommentar i tillegg til å stemme. Det er hyggelig å høre fra folket, og så er det lettere å se om det er Inger Helene eller Trond som har meldt seg på orkefaksjonen.

  ReplyDelete
 4. Only one wote here

  Tror dette blir gøy. Nok et prosjekt som skal kunne få litt fart på malingen ;)

  ReplyDelete
 5. Høres gøy ut:)
  Hvor kan jeg lese mer om dette?

  Jeg har meldt meg på som ork.

  ReplyDelete
 6. Vel, vel, vel... Seks stemmer på en uke. Jeg må innrømme at jeg ikke var trygg på at alle kom til å stikke innom før avstemmingen var over, men jeg er glad for at jeg tyeligvis tok feil.

  Uansett ser jeg nå for meg et scenarie med en større Chaos-koalisjon under angrep fra tre separate styrker, som sikkert også kommer til å sloss seg imellom om sjansen byr seg. Jeg har litt skriving å gjøre, men hører gjerne fra den som måtte ha ønsker/idéer/strøtanker rundt scenariet.

  I mellomtiden skal dere få litt lesestoff. På sidene til 'The D6 Generation' fant jeg X-Cam kampanjesystem. Det er tilstrekkelig løselig organisert til at jeg tror det kan passe for vårt første reelle forsøk på en kampanje. Jeg har lastet opp de to PDF-filen på min SkyDrive.Er det noen som ikke kommer inn, så send meg en mail!

  ReplyDelete
 7. ...og fungerer det forsatt ikke, så kan dere jo ta en titt på D6gen's egne sider.

  ReplyDelete
 8. Da er juni her. Jeg synes vi skal lansere dette snart. Hva med en liten lanseringsspillkveld, med så mange som mulig på plass? Jørn, jeg spiller ballen over til deg. Denne uka har jeg en del ledige kvelder.

  ReplyDelete
 9. Jeg er enig, og har drodlet litt i helgen.
  Regner med å poste en artikkel i ettermiddag/kveld.

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)