Pages

22 May 2009

Meeting of Minds

Jørns Word Bearers:
Aphistasthai (Chaos Sorcerer)
Terminators x8
Chaos Space Marines x10 (Rhino)
Chaos Space Marines x10 (Rhino)
Berzerkers x10
Raptors x6
Defiler
Defiler
Land Raider
Tronds Eldar
Farseer
Fire Dragons x6 (Wave Serpent)
Banshees x9 (Wave Serpent)
Jetbikes x6
Jetbikes x6
Dire Avengers x10 (Wave Serpent)
Warp Spiders x8
Wraith Lord
Wraith Lord

2000 poeng
Capture and Control, Spearhead.

Deployment
Word Bearers setter opp med Berserkere i Landraider på vestre flanke. (Midt på egen bordside.) CSM-squadene starter i Rhinoene sine på hver sin side av eget objektiv, med Aphistasthai bak den ene. Defilerne setter opp på østre flanke, med fri sikt mellom orke-ruinene og inn i Eldars deploymentsone.
Terminators og Raptors starter i reserve.

Eldar setter opp tre Wave Serpents på vestre flanke, opp mot midtlinjen på langs av bordet. Jetbikes starter nord for eget objektiv, langs egen bordkant, mens Wraithlordene og Farseeren inntar det de finner av dekning sentralt i egen sone.
Warp Spiders starter i reserve.

Kampen
Som den juksemakeren han er ;) avslutter Trond oppsettet med å rulle en sekser for å stjele initiativet - med mine terninger til og med.

Wave Serpents og Jetbikes raser frem på hver sin flanke i noe som ser farlig ut som en knipetangsmanøver, og Land Raideren får ikke så mye som startet motoren engang før kampen er over for dens del. I det minste etterlater det Berserkerne i dekning, for de må plutselig revurdere planene sine for kvelden. Resten av Chaos-styrken står han av, og kontrer med generell avansering så snart det blir deres tur.

Begge styrkene utnytter dekningen som er på bordet i så stor grad som mulig, så det er relativt få tap de neste par rundene. Unntaket er kanskje Terminatorene som teleporterer inn rett ved objektivet i Eldars oppmarsjområde, og skyter ned samtlige Harlequins før de rekker å reagere. De neste par rundene tar de ut en Wraithlord og halvparten av Bansheene før de bukker under slik at Eldar-styrken igjen får kontroll over eget objektiv. Raptorene lander i utkanten av skogen på nordenden av bordet og halverer den ene Jetbike-skvadronen der, men blir stående de neste tre rundene i nærkamp med den andre Wraithlorden.

Warp Spider-enheten teleporterer ned bak den ene Defileren, og ødelegger både kanonen og bena på den. Demonmaskinen blir stående impotent resten av kampen og spraye brennende Promethium etter Eldar-styrker som er alt for langt unna, og finner neppe særlig stor trøst i at den nærmeste CSM-enheten skyter og dreper hele Spider-enheten i løpet av de neste to rundene. Den andre Defileren bruker tre runder på å løpe opp langs den østre flanken bak skogen med Raptorene, men blir nok minst like skuffet som makkeren sin når også den immobiliseres - av den fulltallige Jetbike skvadronen - kun fire-fem tommer unna Wraithlorden som er i ferd med å gjøre seg ferdig med Raptorene. På vestre flanke skyter Eldars Dire Avengers ned alle Berserkerne så nær som lederen, men får smake samme medisin fra CSM-enheten som har holdt seg i nærheten av eget objektiv for å kunne kontre uansett hvor strømpebukseoffensiven skulle bli satt inn.

Mot slutten av kampen begge sidene igjen kontroll i egne oppmarsjområder, men Eldar har fordelen av overlegen mobilitet og sender to Waveserpents (én med Banshees) inn i Chaos' oppmarsjområde. CSM-enhetene er ikke langt unna, og gjør kort prosess med Meltavåpen. Apostelen bruker Doombolt på den uskadde Jetbike-skvadronen, og sender dem av bordet etter en feilet Morale check. (Jetbikene hadde posisjonert seg for å bestride Chaos-styrkenes kontroll over eget objektiv, så her reddet nok Apostelen uavgjort.)

Med dette ville ikke terningene mer, og kampen sluttet etter fem runder.

Sluttresultat
Jørn 1
Trond 1

Konklusjon
Jørn: En sjette runde kunne ha blitt spennende. Trond hadde riktignok Bansheene satt på bakken, men Fire Dragon enheten stod klar til å rykke inn, og om jeg ikk husker feil kunne Bansheene ha hoppet over i den andre Wave Serpenten og nådd opp til objektivet mitt.

No comments:

Post a Comment

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)