Pages

10 April 2009

Blood on the dance floor

Eldar mot Plague Marines, 1-1 og ingen seierherre. Bestefar Nurgle var nok mest fornøyd med det...

1500 poeng, Seize Ground, Spearhead.
Noen ruiner/bygninger, trær, steiner, en liten og en stor bakketopp.
Trond tar initiativet.

Eldar:

*Farseer. Flink til å kaste doom både hit og dit, men virket det egentlig noe særlig? Det som virkelig virket var jo Runes of Warding. Både demopnprins Vomitus og Ebolus, som denne gangen kom i form av en greater daemon, fikk føle smerten. Det var imidlertid en annen trollkaill som dreit seg loddrett ut...

*2x6 styggeffektive guardians i ruinene sine før de var nødt til å karre seg opp og fram mot objektiver. Skjøt og traff som noen guder, men de fleste skuddene prellet av. En unit holdt objektivet i en table quarter til slutt.

*6 Jetbikes. Smart unit, som kanskje hadde vært enda smartere dersom Trond ikke hadde tatt initiativet. I runde 6 tok Vindicatoren sykkel nummer 3, og med like mange igjen, valgte de forlate det ene midtobjektivet nærmest Tronds table quarter og å fly 9 tommer hjemover.

*6 Fire Dragons. Smart unit, som avventet og var svært farlige og effektive da de listet seg framover mot slutten.

*10 Harlequins, som nær ble skutt i stykker av 12 Plague Marines, før de forsvant i nærkamp.

*2 Wraithlords. Som alltid ekstremt vonde å få has på. Ørten meltaguns prellet av. Et par Vindicator-bomber tok vel et par wounds. Når nærkampråtassen fra immaterien snubler i egne føtter, får Eldars enorme krigskostruksjoner stå for lenge i fred...

*2x8 Warp Spyders. Trond never leaves home without them, men i dag var det ikke bare fryd og gammen. De skjøt som noen blinde aper. En unit klarte genialt nok å hindre en Plague Marines-unit å hoppe ut av et ødelagt kjøretøy. Dagens smarteste? Den andre var ikke like smart da den valgte å deep strike inni rhoen til Thousand Sons som sto godt planta ved Chaos' "eget" objektiv. Utrolig nok rullet Trond 5 på mishap-tabellen, og spyderne fikk lov til å utsette ankomsten. Men mot Thousand Sons falt 15 av de 16 spyderne som fluer. Skal heller ikke undervurdere en twin-linked bolter på toppen av en rhino...

CSM: Plague Marines

*Demonprins Vomitus. Tok kjapt to wounds, sto imot de fire neste ved å rulle 5-6-6-6. Hoppet inn i nærkamp med en Wraithlord, men da var det slutt.

*Greater Daemon Ebolus. Eksploderte seg ut av en Plague Champion allerede i runde 2. Fomlet seg såvidt framover, men var død før han virkelig fikk ferten av blod (wraithlord).

*2x5 Plague Marines med meltaguns og rhino. Rykket umiddelbart fram på den ene flanken. En unit bidro til å kveste Harlequins med bolterskudd, men begge unitene bommet stygt med meltavåpnene mot Wraithlords.

*6 Plague Marines med flamer, champion og rhino. Ebolus moste seg tidlig ut av champen. Uniten truet svært lenge det ene midtobjektivet nærmest Tronds table quarter, men ble til slutt offer for Eldars meltaunit of death. Da lå til gjengjeld objektivet øde.

*7 Plague Marines med flamere, champion med fist og rhino. Spydspissen ved midtobjektivet nærmest Linus' table quarter. Gjorde beundringsverdig stor skade på Harlequinene. Deretter heltemodig (eller hodeløst?) valgte champen å styrte hodestups inn i nærkamp med en wraithlord i den tro at han ville få hjelp fra den store demonen. Men demonen rullet 1-2-2 på terrengtesten i angrepsfasen og dermed ble den litte Nurgle-krigeren lett match for wraithlordens enorme never.

*9 Thousand Sons. Ble noen runder uten mye aktivitet ved "eget" objektiv. Aspiring Scorceror smatt tidlig opp av rhinoluka, siktet seg inn på en wraithlord på midten av bordet. Men poff. Han rakk bare å tenke tanken før han brått ble offer for perils of the warp. Festligere ble det da warp spyderne først dukket opp. 15 av 16 offer for inferno-bolterne. Den siste sto ikke imot bolterskuddene fra en rhino. Dermed sikret Thousand Sons objektivet og 1-1.

*Vindicator. Nok en gang et veldig smart valg. Durer fram, lemper fæle bomber og står imot en del skudd. Enheten som tvang jetbikene til å flykte fra det ene midtobjektivet nærmest Tronds table quarter og sørget derfor for at Trond aldri fikk det andre objektivet og seieren.

Linus

3 comments:

 1. Er vel feil å si at Ebolus fikk føle smerten av runes of warding, all den tid han ikke var noen scorceror i denne kampen og derfor ikke tok noen psychic-tester. Men han var svak, og det var kanskje det jeg følte da jeg skrev rapporten ;).
  Uansett morsomt på begge sider av bordet!

  ReplyDelete
 2. Ser man det! Er dette begynnelsen på slutten for Strømpebukseveldet i TSB? ;)

  Ikke direkte overraskende at dere to rottet dere sammen en kveld nå som man har litt fri og sånn.

  Det er koselig på fjellet også, men det er ikke fritt for at jeg kunne tenkt meg å ha tilgang på litt mer 'produktive' kveldssysler enn Yatzy og Amerikaner...


  Jørn.mob

  ReplyDelete
 3. Time vill sjåvv. En fin kamp dette, med en litt ny tvist på chaoslista. Thousand Sons lkan være geniale. Kan også være døde før man vet ordet sv det. Tror ikke Greater Daemon er tingen i framtiden...

  Trond Eldar som vanlig svært vanskelig å spille mot. De er i alle fall forutsigbare - forutsigbart kloke.

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)