Pages

9 March 2009

Meatgrinder

Ørnulv og Inger Helene: Tyranid
Jørn: Word Bearers (C:CSM)
2000 poeng
Secure and Control, Pitched Battle.

Deployment
Hive Fleet Grendel vinner roll-off, og velger å starte. De setter opp over nesten hele bordets bredde, med god spredning både på Synapse og monstrositeter. Hovedvekten av Troops settes opp i nærheten av Tyranidenes objektiv på søndre flanke.
Word Bearers konsentrerer troppene sine rundt eget objektiv, med kun Raptors godt gjemt på søndre flanke og Defilerne og Aphistasthai på nordre.

Kampen
Tyranidene avanserer -forutsigbart nok- på bred front mot Chaosstyrkene, og velger i stor grad å løpe fremfor å skyte. Land Raideren mister likevel en Lascannon, og kan ikke skyte i sin runde, så den avanserer mot ruinen midt på bordet. Defilerne rykker opp bak og ved siden av ruinen på sin flanke Apostelen flyr opp og slår ihjel Gargoylene etter at de først reduseres til halvparten av sitt opprinnelige antall i skytefasen. Aphistasthai fortsetter å herje på nordre flanke, før en Carnifex endelig får et wound gjennom i runde fire.
Igjen glemmes Warp Time flere ganger i løpet av kampen. Dette forlenget levetiden til Tyranidene på den siden av bordet betraktelig.
Ravener-brooden Deep Strike'er midt mellom enhetene nord for Word Bearer objektivet, og skyter et par Raptors før de skal 'tas hånd om'. Resten av Raptorene forsvinner i løpet av to runder i nærkamp. Med fem angrep pr Ravener -når de blir assaulted- er de ikke en enhet å undervurdere!
Terminatorene er ikke like heldige med Deep strike rullen når de prøver å lande bak Tyranidenes objektiv. Elleve tommer tar dem av bordet, og en firer på Deep Strike Mishap Table lar Ørnulv sette dem opp i et krater i stikk motsatt hjørne av bordet. I det minste så dør kun én, men enheten kunne like gjerne aldri ha dukket opp.
Med det forsvinner den siste sjansen til å ta Tyranidenes objektiv, så kampen avsluttes med et par All In trekk bare for å kunne søle litt mer blod.

Sluttresultat
Ø&IH 1
Jørn 1

Konklusjon
Ørnulv har masse fiiine terninger til salgs for en billig penge nå! De er ikke å anbefale til Armour/Cover Save rulling, men skal være fin-fine til Difficult Terrain tester...
3+ Armour Saves fungerte enn anelse bedre enn sannsynlighetsberegning ville forutsett, og bidro nok til at jeg hadde greit med Boltere å mate Tyranidene med også etter runde tre. Defilerne gjorde også greit vei i vellingen i dag. Battle Cannon og Dreadnought Close Combat Weapon på ett og samme kjøretøy kom virkelig til sin rett i denne kampen. Hadde jeg bare satt opp en av dem på den andre flanken, hadde jeg hatt en enhet der som ikke behøver å bekymre seg (nevneverdig) for Genestealers.

4 comments:

 1. Terninger til besvær! Men en hyggelig og lærerik kamp uansett:)

  Føler meg ganske bekvem med det nye NIDS hæroppsettet selv om jeg sterkt vurderer å droppe Gargoyler til fordel for enda raskere og mer hardslående fast attack (selv om antall modeller vil gå ned).

  Mine nye Heavy Fexer fikk ikke vist alt de er designet til. Jeg satte dem for langt ut på flankene, en feil jeg ikke gjør igjen.

  Ørnulv

  ReplyDelete
 2. Å jo da! Jeg gjør alltid masse feil, så noen feil må jo motstanderne mine få anledning til å gjøre også. :D

  ReplyDelete
 3. Hehe... Vi gjør alle feil fra tid til annen. Noen ganger lærer vi til og med av dem, men ikke alltid med én gang.

  Hvor mange bevingede Warriors får du om du bytter ut Gargoylene da Ørnulv? Fire-fem? Uansett må du bare si fra om du vil teste ny konfigurasjon.

  Jeg har forresten en idé til et fredagsball også, men må oppgradere facilitetene før det kan gjennomføres...

  ReplyDelete
 4. Fredagsball høres bra ut, uu får melde tilbake :)

  Gargoyler koster 12p per stk, mine Winged Warriors ca 40p. Og så var det Raveners da..... De kan være enda verre enn bevingede Warriors har jeg erfart....

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)