20 June 2008

Architecture of Aggression - I

1 kommentarer
Jeg er i gang!!!

Satte meg ned i går - etter at ungene var i seng og Quindfolket hadde strøket på dør - og fant frem en CSM sprue, avbiter, fil, skalpell, etc. Jeg merket fort at det var en stund siden sist jeg monterte Chaos Space Marines, for jeg rakk ikke mer enn å preparere fem sett ben og torso før klokka ble mange.

Nå har jeg riktignok plukket litt på Defileren tidligere, men venter på noen deler fra Battlewagon Bits før jeg kommer skikkelig i gang der. Har ikke noen bilde å by på ennå, men jeg har armélisten jeg planlegger å playteste etter hvert...Aphistasthai
Dark Apostle
(Chaos Sorcerer)
Bolt Pistol, Frag & Krak grenades
Warp-Vision (Mark of Tzeentch)
Accursed Crozius (Force Weapon)
Pulpit of Doom (Steed of Tzeentch)
Psychic Power: Warptime
185
1 Aspiring Champion
9 Chaos Space Marines
Bolt Pistol, Power Weapon, Bolter.
Bolt Pistol, CCWpn, Bolter.
Frag & Krak grenades.
Icon of Chaos Glory, Plasma gun x2
220
1 Aspiring Champion
9 Chaos Space Marines
Bolt Pistol, Power Weapon, Bolter.
Bolt Pistol, CCWpn, Bolter.
Frag & Krak grenades.
Icon of Chaos Glory, Plasma gun x2
220
1 Skull Champion
7 Berzerkers
Power Fist, B. Pistol.
Close Combat Weapon, Bolt Pistol.
Frag & Krak grenades,
Mark of Khorne, Furious Charge.
208
Rhino (Berzerkers)Tank. Twin-linked Bolter x2.
Smoke Launchers, Searchlight,
Daemonic Possession.
60
1 Skull Champion
7 Berzerkers
Power Fist, B. Pistol.
Close Combat Weapon, Bolt Pistol.
Frag & Krak grenades,
Mark of Khorne, Furious Charge.
208
Rhino (Berzerkers)Tank. Twin-linked Bolter x2.
Smoke Launchers, Searchlight,
Daemonic Possession.
60
1 Aspiring Champion
5 Raptors
Bolt Pistol, Power Weapon,
Meltabombs.
Bolt Pistol, CCWpn,
2 Flamers, Icon of Slaanesh.
Frag & Krak grenades
185
2 ObliteratorsObliterator Weapons
150
2 ObliteratorsObliterator Weapons
150
DefilerWalker.
Battle Cannon, Dreadnought CCWpn x4
150

"Men hvor er demonene?" har det blitt ropt tidligere. For å være helt ærlig, så ser jeg ikke Minor Daemons fra C:CSM som fryktelig attraktive. Kanskje jeg forandrer mening (og dermed arméliste) etter litt testing av 5th ed, men inntil videre er dette listen jeg bygger modeller ut i fra.
JørnN

17 June 2008

Lt. Warras' Escape

2 kommentarer
Fredag kveld ble til slutt langt utpå lørdag morgen. Ørnulv hadde satt opp et helt strålende spillbord med by i midten og land på de to flankene. 4x12 fot, ble det vel. Men ikke for mye for 8000 poeng med miniatyrer. Målet var å ta to broer som ga 5 poeng hver, eller enten sikre eller drepe løytnant Warras og sikre seg kofferten hans og 5 poeng. Kofferten over egen bordside ville gitt 10.

Spillrapport:

Av det jeg kan huske (korriger meg om jeg tar feil):

Runde 1 og 2:
Lojalistene åpner ballet, men får ikke skutt allverdens. Linus redder det som er av saves i 1. runde, mister noen flere i neste, men nesten alle står opp. Necrons fokuserer på predatorer og en vindicator og immobiliserer, ødelegger og/eller tar hovedvåpen fra de aller fleste. Wraiths sniker seg opp på den ene flanken.

På den andre flanken er Per litt mer spredt, men blir holdt litt tilbake av sidemannen. Noen Necrons faller, men sniker seg i krabbefart mot midtbordet der to Drop Pods venter. Det ser stygt ut med fem reserver inn i runde to for lojalistene, ingen for Necrons. Det bygger seg opp til et skikkelig oppgjør på broen på Pers side.

Runde 3 og 4:

Fokusert gauss-ild fra Pers side tar knekken på det meste. Pers Monolitt lander i runde 3, men får problemer med kanskje 40 fiendlige lojalister like ved. 20 Necron Warriors velter ut av portalen og hamrer løs på en stor squad Black Templars assault squad. 40 rapid fire-skudd, ett wound, null død... De blir angrepet fra alle kanter, men er faktisk veldig overlevelsesdyktige selv. Monolitten rullet faktisk kun 1-ere og 2-ere på D6 hits på alle unitene innenfor 12 tommer. Helt utrolig dårlig rullet av Per, som må sies å ha hatt dårlig hell med terningkastene også denne kvelden.

På den andre siden av elva, ved den andre broen, dundrer lojalistene fram, med tre Terminator-squads, en 20 manns Templar-squad og en vanlig unit med Ultramarines. De ser ut til å nå broen ganske greit. I runde 3 har keiserens trofaste faktisk hånd om alle tre objektivene, to broer og løytnant Warras. Wraithene knerter en Predator bak skogen, men blir raskt bare skrotrester selv når Havoc-ene på fjellet like bak dundrer løs med Krak-missiler.

I runde 4 kommer endelig Linus sin monolitt ned fra oven og lander like ved den andre broen. Alle deep strike-ruller gikk helt galt i dag og det så vi med flayed ones som (etter å ha valgt nytt landingssted for å la den dumme løytnanten få lov til å flytte seg likevel) rullet 7 tommer og dermed dundret rett inn i en havoc-squad og poff, ut av spillet.

Bedre gikk det med monolitten. Noen 5-ere og en 6-er på terningrullene for hits på unitene rundt, og Andre svarte med å rulle en hel haug med 1-ere som tynnet ut terminatorene. Fokusert ild fra Immortals, Destroyerrs og Necrons gjorde også vei i vellinga, mens 20-mannssquaden som dundret ut av Linus sin monolitt sikret den ene broen. Samtidig var den andre broen fullstendig tømt for lojalister etter massiv skyting fra Pers Destroyere, noe uttynnede Immorttals, Warriors og Heavy Destroyers.

Konklusjon:

Det så litt mørkt ut for Necrons lenge og Space Marinene virket å ha god kontroll. Men så kom endelig monolittene og de onde og universets eldste, snudde det hele til en Draw. Kunne det gått riktig ille for The Emperors faithful dersom vi hadde fullført?

Fakta:
Dato: Fredag 13. juni. Kl 19-03. Chili con carne, cola, øl, vin.
Poeng: 2x2000 per side
Armeer: Necrons (Per og Linus) - Ultramarines (Ørnulv)/Black Templars (Andre)
Resultat: Draw 5-5 - 1 objektiv hver (etter 4. runde). Lt. Warras var i trygge hender hos lojalistene, mens en bro var tatt av en horde på 20 Necrons.
Merknader: Med 5th edition nært forestående forsøkte vi ren "line of sight" og droppet alt som heter "size" og "area terrain". Fungerte helt strålende. Ellers Alpha, Deep Strike, Infiltrate, Scouts.