Pages

15 December 2008

Kortrapport: -They are everywhere!

Ørnulv tok med seg 2000 poeng tyranider, nøysomt nedpakket i kofferter og isbokser med bobleplast. Fire gufne superfexer og en bevinget tuetyrann, 20 genestjelere, tre units med gaunts, samt Raveners, Warriors og Zoanthropes. Æsj...

Capture and Control, to objektiver, ett i hver deploymentzone, et sted på en terralignende liten måne i Lunax-systemet...

Defensivt
Bestefar Nurgles utvalgte plasserte seg solid og trygt i og på siden av en svær ruin der deres objektiv var plassert. Tyranidene svarte med å holde igjen en unit med genestjelere, gaunts, et par fexer og tyetyrannen. Demonprinsene Ebolus og Osiris vurderte en stund om de skulle fosse over bakketoppen for å gjøre skade ved tyranidenes eget objektiv, men fant ut at deres kjempekrefter var nødt til å fokuseres mot trusselen mot eget objektiv, der røkla hadde plassert seg.

Chaoskrigerne åpnet ballet med elendig skyting og mistet vindicatoren umiddelbart da en superfex lobbet av gårde en stor styrke 8-kake som traff så godt at hele demonvogna ble utslettet.

Neste unit av bordet var havocene på toppen av objektivbygningen.

Etter hvert som rundene gikk forsvant noen flere Plague Marines, men ikke på langt nær mange nok for at eget objektiv skulle være truet. Tyranidene klarte aldri å hamle opp mot demonprinsenes nærkampevner og Nurgles Rot, selv om begge hadde bare ett wound igjen da runde 4 var avsluttet. Da sto også raptorchampionen alene igjen.

Tøffe-tøff
Men objektivet var trygt i bestefars hender. Genestjelerne, raveners, warriors og gaunts fikk det til slutt for tøft, bokstavelig talt. I nærkammp var utvilsomt T5 avgjørende, mens omtrent alt av Feel no pain var noe pest- og plagesoldatene hadde lagt igjen på loftet.

Morsomt oppgjør der jeg tror tyranidene virkelig kunne truet chaosobjektivet dersom de hadde fokusert enda mer på dette objektivet fra runde 1. Nurgles utvalgte var til gjengjeld litt feige og holdt seg ved eget objektiv, noe jeg tror var lurt. Litt mindre å stå imot med og tyranidene hadde trolig spist opp Nurgle-ruinen.

Takk for kampen!

Stats:
Date: 14.12.2008
Mission: Capture and Control (2 objectives)
Deployment: Pitched Battle
Points: 2000
Result: 1-1 (after turn 4)

2 comments:

 1. Først av alt - takk for en hyggelig kamp!

  Ja, mine "små" greide ikke å hamre seg gjenom til ditt objektiv, men en en Venomfex og 2 Zoanthropes var jo på vei.... (hadde ikke greid det uten at jeg hadde omdirigert mine egne beskyttende enheter langt tidligere, som du rett påpeker i rapporten, men jeg viste jo ikke hvor du ville deep strike eller fly med demonene).

  Det er første gang jeg har spilt med en så spesialisert NIDS hær! Det var gøy og jeg vil prøve igjen! Lærte mye. Tror denne hæren kan tunes til å slå hardt og veldig fort fra seg.

  Synes du beskrev slaget kort og bra, en liten tin, din Raptor Champion røk siste runde ;)

  Ser frem til neste møte. Pakke systemet og endret konfigurasjon på hæren gjør at jeg kan ta med NIDSENE rundt :)

  Hungry for more - på nyåret!

  Vi snakkes, hils din kone og takk for meg, Ørnulv

  ReplyDelete
 2. Hehe, var gøy. Hilser også tilbake fra min bedre halvdel.

  Er sikker på at med alle 20 genestjelere rushende inn i rekkene mine så ville det sett stygt ut, selv med T5...

  Raptorene var jeg lite fornøyd med og ille å se at havocene forsvant så fort. At Vindicatoren eksploderte allerede i runde 1 er sånt som skjer. Enda en grunn til å kanskje spare den til apocalypse...

  Linus

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)