Pages

13 November 2008

Minirapport: Even more Eldar in the system!

Å hei hvor det går. Ikke før hadde røyken lettet etter siste møte med universets eldste, så var plutselig Tronds djevelsk snikete Eldar på besøk. Annihilation og Dawn of War, 2000 poeng.
Hvordan går nå dette? To Troops og en HQ settes opp først. To runder uten at noen verdens ting skjer, annet enn at Eldar kun får støtte fra én unit fra reserve, Nurgles utvalgte får på alle bortsett fra smådemonene.

-Jeg går hjem
-Jeg kan like gjerne pakke sammen og dra. Dette går aldri i verden. Jeg har ikke fått på en dritt og du får på alt! utbrøt en hoderystende Trond.

Grrrr. Snerr. Dette har jeg hørt før, tenkte Linus høyt og med et høflig smil om munnen, men ikke uten en synlig grad av vennskapelig irritasjon. I løpet av seks og et halvt år i bransjen kan nemlig Linus' seirer over Trond telles på én hånd, om det i det hele tatt har vært noen seirer mot Team Stormbolters desidert vanskeligste motstander.

Riktignok var det elendig rulla når reservene skulle inn i runde to, men samme hvor dårlig Trond ruller i runde en og to, og samme hvor bra Linus ruller, så snur flaksen og uflaksen. Linus gjør dårlige taktiske valg og blir alltid ubønnhørlig straffet for det - når Tronds Eldar står på den andre siden av bordet.

Veisperring
Denne kvelden på Lunax klarte for eksempel fire obliterators å havne helt isolert midt i egen forsvarslinje, og det skulle ikke mer enn noen utspekulrerte Warp Spiders og en Falcon til, så var chaos' friskeste våpensamlere forduftet, etter å ha fomlet noe voldsomt med både navigering og våpensikte. Dette burde vi da visst, fullstendig hodeløst og overhodet ikke i tråd med egen plan på forhånd. Tre kjappe og lettkjøpte kill points til Eldar.

To rhinoer med hver sin Plague Marines-squad freste tidlig opp bak bakken, med støtte av en demonprins. En solid enhet utvalgte meltagun-soldater snek seg inn fra siden og i bakkant rullet enda en rhino med Plague Marines og enda en demonprins opp over bakketoppen, et par runder for seint ute.

I den trange korridoren som de usedvanlig korttenkte chaossoldatene hadde valgt, sto to Wraithlords og ventet som en enorm veisperring. Harlequins like bak. Først i runde fem tvang endelig avataren seg inn i kampen. Avataren døde til slutt i kamp mot 15 smådemoner og ti chosen. Wraithlordene holdt ut lenge, men den ene måtte også gi tapt til slutt, etter bokstavelig talt å ha veivet i vilden sky med sine steinharde never. Harlequin-squaden gjorde vei i vellinga og sto selvfølgelig igjen med en mann til slutt. Også den siste Wraithlorden klarte å holde seg oppegående, men var alvorlig svekket med bare ett wound igjen.

Rhinoene falt en etter en. Og med 128 fokuserte skudd fra 20 Dire Avengers i runde fem og sju og til sist Falcon-kanoner, ble også siste Plague Marines-squad utslettet.

Rulletull
Som vanlig var det helt vanvittig mye rar rulling, for eksempel toere på vanskelig terreng-tester fra demonprinser og Eldar-skyting av en annen verden. Avataren på den annen side famlet nærmest i blinde de to rundene han fikk være med på leken.

Som mot André sist begynte de grå terningene med heroisk høye resultater, for så å rulle 90 prosent enere, toere og treere resten av kampen. Til gjengjeld tok de gule terningene over leveringen av femmere og seksere "i henhold". Kjapp konklusjon:

-Dette er helt uforutsigbart og typisk 40k.

-Lover
Forutsigbart er det imidlertid at chaos alltid taper mot Tronds Eldar. Da røyken hadde lettet etter runde sju, sto Linus igjen med én demonprins og to skadeskutte units med Plague Marines og chosen. Trond var nærmest urørt, men burde ha mistet alle harlequinene og begge wraithlordene.

-Jeg lover at jeg aldri skal si at "dette taper jeg" igjen i begynnelsen av kampen, lovte Trond etter å ha storkost seg i fem runder.

Det bør han holde. For vi veit jo hva som skjer...

Neste gang, Trond...

Neste gang!
...Stats:
Date: 12.11.2008
Mission: Annihilation
Deployment: Dawn of War
Points: 2000
Result: 3-10 (after turn 7)

Edit: Litt rusk. Lagt til Fakta.

7 comments:

 1. 1 - 10 er vel litt flaterende. Du drepte Avataren, 1 Wraithlord, og en farseer. Det blir 3 pts. Når det gjelder håpløshetene i runde 1 og 2.... 19 s 6 skudd og 4 s 8 skudd mot rhino..... = 1 weapon destroyed..... akkurat da tenkte jeg at dette går til.... nurgle... men ja jeg lover at jeg ikke skal gi meg over etter runde 2 ;)

  ReplyDelete
 2. Hehe... Hadde Trond på telefonen da jeg leste over denne første gang, så jeg fikk litt supplementerende informasjon 'on the fly'.

  Ellers artig å se at terningovertroen lever i beste velgående, og at Linus rykker stadig nærmere et definerbart ortodoks Credo *host* for hvilke terninger som fungerer til hvile type kast i de forskjellige faser, runder og situasjoner i løpet av kampen.

  Jeg har forøvrig liten tro på at manifestasjonene av Tronds psykiske nedtur rundt runde tre skal opphøre sånn helt uten videre bare fordi han sier det. ;) Han oppdager nemlig fort nok at om han ikke messer og sverter litt over terningene sånn omtrent midtveis i kampen, så snur ikke flaksen heller.

  ReplyDelete
 3. Så hjalp det altså ikke at jeg ba til terning guden, krysset fingrene, og tok en extra havana Club med hyllest til deg og dine Linus ;) Jeg har ikke annet enn opplevd å bli sablet ned av den mannen og hans Eldar, uansett hvor mye han selv underveis har dømt seg selv nedeom ;)

  Det er lenge siden jeg har spilt mot ham. de gangene jeg gjør det lærer jeg meget.

  Men en dag skal jeg slå ham....

  Ørnulv

  ReplyDelete
 4. Trond, ja du har jo helt rett. Ble jo tre poeng. Ikke så ille!

  Stemmer det med rhinoen, hadde glemt den. Var jo helt udugelig skyting, en hel haug med hits, men kun maksimalt firere på penetration og dermed null og niks. Det ble jo bedre etter hvert ;-)

  Vil ellers si det var interessant å se hvor helt vanvittig mange S4-skudd en unit med Plague Marines kan stå imot. Det var først med gode treffer med slemme AP-skudd fra Falconen at de måtte gi opp...

  Ørnulv, jeg føler også at jeg lærter litt hver gang jeg spiller mot Trond, men så detter det ut igjen til neste gang. Alltid nye scenarier, alltid nye terreng og spillbord, alltid nye oppsett. Derfor blir jeg alltid like forvirra og glemmer mine helt enkleste planer og strategier...

  Men, Trond, en ting skal du ha, det er alltid veldig gøy å spille mot deg, uansett hvordan det går.

  Jørn, ja terninger er merkelig. Både Trond og jeg så at de nyinnkjøpte terningene oppførte seg mer enn rart. De grå åpnet bra, som mot Andre sist, for så å falle helt igjennom fra runde tre. DE gule rullet stort sett i henhold, noen ganger litt bedre - noen ganger litt dårligere - men aldri helt håpløst.

  ReplyDelete
 5. Gjør som Erik gjorde... bit hardt i terningen, kast de langt fanden i vold, å kjøp nye :)

  ReplyDelete
 6. Neste gang jeg spiller skal jeg notere meg alle resultater på terningrullene mine. Så får vi komme med en vitenskapelig konklusjon, eventuelt også etter et par-tre kamper til. Viser det seg da at de grå terningene virkelig ruller under snittet, så er det fare for at jeg blir en smule overtroisk...

  ReplyDelete
 7. Jeg syns jeg ser det... :D

  Linus står med diktafonen og mumler over terningene: "Grå 6 2 1 4 6 4 2 3 og 1. Gul 5 2 og 4."

  ...eller skal du ha med notatblokk?

  ---

  Og når det gjelder å gjøre som Erik, så skal man passe seg!
  Før du vet ordet av det så biter ett eller annet deg, og så drar du langt pokker i vold for å utdanne deg på nytt.

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)