Pages

28 October 2008

Minirapport: Don't mess with the believers of Nurgle

Jørn på den andre siden av bordet, denne gang med en gjeng totalt umalte modeller fra den nye, spennende Word Bearers-lista. 20 chaossoldater, 8 berserkere, 26 smådemoner, en spawn, en fæl scorceror, en defiler og en demonprins med lash så uhyggelig tøft ut i utgangspunktet. Men mon tro om straffen for å stille med utelukkende umalte modeller var et realt tap.

Linus stilte som vanlig med Plague Marines, denne gang med to squads samt demonprins Ebolus som kjernen. Ytterligere en nurglete demonprins var med denne gangen som støtte for Ebolus mens en timanns Havocs-squad med meltaguns var med for forsøkets skyld. To obliterators hang seg også på i siste liten.

Vi rakk bare tre runder denne lørdagskvelden. Og greit var det. Pizza og slarv er vel like viktig som spilleffektivitet.

Linus fikk fokusert styrkene sine på den ene flanken der slaneshprinsen kom tuslende med sin frekke hentepisk. Uansett ble det for mye å stå imot for demonprinsen og ordbærerne selv om alle 26 demoner kom ut samtidig i runde to. En runde for tidlig og i overkant uforutsigbart, mente Jørn og Linus nikket anerkjennende.

18 Plague Marines og 10 Havocs og begge de to demonprinsene tok ut unit etter unit. Obliteratorene klarte allerede i første runde et lucky shot i hodet på den usedvanlig tøffe defileren, som hadde lusket fram bak en ruin, og som jeg inderlig håper jeg får se igjen - med maling på.

Sluttkommentaren får vel ellers være at Ebolus er fornøyd, men merket ganske raskt at chaoskrigerne på den andre siden verken var spesielt godt sammensatt eller hadde en spesielt god plan. Mye ble levnet til tilfeldighetene, i motsetning til når Tau Empire har vært på plass. Men strategien og taktikk for de enkelte kampene blir vel flere lysår mer strømlinjeformet etter hvert, tenker jeg.

Uansett godt for motivasjonen å slå Jørn, må det bare ikke bli så lenge til neste gang...

Stats:
Date: 25.10.2008
Mission: Annihilation
Deployment: Pitched Battle
Points: 1500
Result: 7-3 (after turn 3)

5 comments:

 1. Ja, det ble litt på lykke og fromme det her. Uten en klar Plan og relativt defensivt spilt så lot jeg Linus beholde initiativet gjennom hele kampen.

  Likevel oppnådde jeg det jeg kom for, siden jeg fikk observert hvordan enhetene oppførte seg da de ble løftet fra papiret armélisten er skrevet på og plassert på bordet.

  Redesign av listen er underveis, og jeg trenger visst en Defiler (eller to) til!!!

  ReplyDelete
 2. Spilte dere 2000p eller 1500p (det står litt forskjellig)?

  Chaos, lurer på hva skal jeg stille opp med, 1000 gaunts ;)

  Ørnulv

  ReplyDelete
 3. Det var nok bare 1500, så i oppsummeringen på slutten har et nok gått litt for fort for Linus.

  ReplyDelete
 4. Jepp, var litt kjapp i svingen ;-)
  Men moro var det lell

  Linus

  ReplyDelete
 5. 1000 gaunts, kom med dem - da blir det lite tid til spilling framover i alle fall ;-)

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)