Pages

12 September 2008

Evacuate the genetor!

Demonprins Ebolus føler seg trygg. Om bare noen timer vil hans lille elitestyrke ha klart det en stor Ultramarines-styrke ikke klarte - å sende genefrø fra keiserens blå superkrigere vekk fra planeten Lunax. Men disse genefrøene skal langt inn i immaterien. En hel horde grønnhuder kan imidlertid stikke kjepper i hjulene for Ebolus' plan.
Dato:11.09.2008
Mission:Evacuation (Annihilation - kill points, 3 kill points for killing/bringing the servitor to the elevator leading down to Lunax Space Port)
Deployment:Defender: Minimum 18" from table edges/Attacker: Maximum 8" from own short table edge.
Special rules: Low gravity, Vacuum (Rending!)

1000 poeng
OrksWarboss w/lotsa stuff
Nob w/Power Claw. Boyz Mob (1+19) Rokkit Launcha (2)
Nob w/Power Claw. Boyz Mob (1+19) Rokkit Launcha (2)
Nob w/Power Claw. Trukk Boyz Mob (1+11) Rokkit Lancha (1)
Meganobz w/shoota, 2+ save and lotsa stuff. Trukk.
Chaos Space MarinesDemon Prins Ebolus, Mark og Nurgle, Wings, Nurgles Rot
Plague Marines (7), 1 plasmagun
Champion w/Fist, Plague Marines (1+6), 1 plasmagun
Champion w/Fist, Plague Marines (1+8), 2 plasmagun
Obliterator
Obliterator/td>


Terrenget er lagt. Defender må sørge for at genetoren kommer fram til heis i det ene hjørnet av spillbordet. Med tanke på scenariet der alle wounds fra skyting og nærkamp gir rending, ligger det an til å bli svært tøft for Plague Marines. Chaoskrigerne ruller terning og blir defenders. Orks er attackers.

Runde 1
Plague Marines-uniten uten champion tar seg av servitoren og bruker første runde til å rulle 6 på difficult terrain test og deretter 3 på run for å nå fram til heishuset før orkene kommer oss i forkjøpet. Det ser ut til å kunne gå tre-fire runder med over middels rulling før genetoren er trygg for grønnhudene. Ni fotsoldater og to obliterators fjerner fem-seks Boys i fremste rekke (selv om de bakerste i uniten plukkes, jf. 5th ed-reglene), men det ser ikke ut til å være nok.

Alle orkeenheter rykker framover. Litt morsomt når Trond ruller to femmere på run-movet på den ene uniten og dermed må ta dangerous terrain-test på hele uniten på grunn av den rare atmosfæren. To orker dør. Trukks holder seg litt på flanken. En chaosmarine tilintetgjøres.
Stilling: 0-0

Runde 2:
Servitoren nærmer seg heishuset ytterligere. Demonprinsen assaulter nærmeste boys-squad, mens den største Plague Marines-uniten angriper en annen. Assault først og fremst for å hindre orkene i å assaulte og dermed bruke furious charge og øke sjansene for å treffe, wounde og ikke minst en hel haug med rendingwounds... Demonprinsen tar ett wound fra en powerfist, et wound som blir til to på grunn av vakumatmosfæren på Lunax. Noen boys dør, men slett ikke nok. Også Plague Marines-uniten får lide for Tronds fantastiske treffrull og obligatoriske rendingtreff.

Flere boys inn i nærkamp med Plague Marines. En boys-squad forsvinner. Demonprinsen holder ut. Trukkboys inn i nærkamp med både obliterators og en Plague Marines-squad på en liten høyde midt på bordet.
Stilling: 1-0

Runde 3:
Servitoren rykker nærmere målet og er bare drøye 8 tommer fra heisdøra og 3 livsviktige kill points. Demonprinsen bruker Nurgles Rot, treffer 22 orker, dreper 6-7-8 stykker, men er det nok??? Plague Marines-uniten ved siden av tynnes ut. En obliterator forsvinner på høyden. Både den andre obliteratoren og demonprinsen har hellet med seg på 5+-savene.

Demonprinsen skytes i filler, mens Plague Marines-squaden ved siden av ikke klarer å stå i mot rendingangrepene lenger. Warbossen hopper ut av en trukk og går i nærkamp med den siste gjenværende obliteratoren. Trukken fosser videre i retning heishuset.
Stilling: 1-3

Runde 4:
En sekser og en firer og servitoren sikrer tre kill points til Plague Marines. Det tynnes ordentlig ut. Rendingangrepene til orkene feier bort alt som er av Plague Marines og obliteratoren på høyden.
Tre Meganobs hopper ut av trukken i fart og går til angrep på den siste Plague Marines-squaden som mister fire av sju.
Stilling: 4-5

Runde 5:
Siste chaoskrigere forsvinner.
Sluttresultat: CSM: 4 Orks: 6

Festlig scenario, men svært gunstig å ha mange titall angrep når det er rending som gjelder og motstanderen er så få som 23-poengsmodellene med Nurgle-merke.
Finnes det egentlig noe verre enn en hel orkearme med rendingskyting og rendingangrep?
Hadde Nurgle-tilbederne vært attackers frykter jeg at dette hadde blitt rått parti for orkene...

No comments:

Post a Comment

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)