Pages

20 September 2008

Entrapment

"Brother Chaplain, Scout-Sergeant Latesco signals. The Tau are approacing his position."
Veteran Sergeant Evangelis was standing just inside the entrance to the launch bay chapel.
"Let us be on our way then." came the response from the hooded figure rising in front of the statue of Guilliman. "The trap i set, but it is vital the xenos does not recover the data their spy was carrying.


Dato:11.09.2008
Mission:Capture and Control
Deployment:Dawn of War
2000 poeng
UltramarinesReclusiarch Jump Pack
Terminator Squad (5) Hvy.Flamer x2
Terminator Squad (5) Assault Cannon
Veteran Squad (10) P-Fist, Flamer, Drop pod
Tactical Squad (10) P.Fist, Flamer, Drop pod
Tactical Squad (10) Missile Launcher
Tactical Squad (5) Lascannon
Scout Squad (5) Hvy.Bolter, Teleport Homer
Assault Squad (7) P.Fist, Flamer
Devastator Squad (8) Missile Launcher x4
Predator Annihilator Hvy.Bolters
Predator Anihilator Lascannons
Tau EmpireShas'el Fusion Blaster, Plasma Rifle
Crisis Suit Team (2) Twin-linked Missile Pod, Plasma Rifle
Stealth Suit Team (5)
Stealth Suit Team (5)
Fire Warrior Team (12) Devilfish SMS
Fire Warrior Team (12) Devilfish SMS
Kroot (15) & Kroot Hounds (5)
Pathfinders (8) Devilfish SMS, Seeker Missile x2
Sniper Drone Team (4x2)
Hammerhead Railgun, SMS
Hammerhead Railgun, SMS

Ørnulv vinner initiativet, og setter opp Scouts og fem Tactical Marines i en sentralt plassert ruin med god oversikt.
Jørn setter opp en squad Fire Warriors og Devilfishen deres drøyt 18" fra nevnte ruin, og infiltrerer Krootene i en ruin helt ute på østre flanke. Shas'el'en stiller seg opp bak et kondenstårn midt i mellom.Runde 1
Ultramarines bakkestyrker rykker inn fra oppmarsjområdet nord for ruinene rett før Tau-styrken rykker inn fra sør. Dagen var i ferd med å gry, men foreløpig er skyggene for lange til effektiv ildgiving. Unntaket er Tau-styrken sine mange Smart Missile System, som skal høres mye denne dagen.

Runde 2 og 3
Den første Drop Pod'en hamrer ned i rett bak en Fire Warrior enhet i en kapellruin, og Chaplainen og Assault Marines flyr opp for å støtte dette angrepet på den vestre flanken. Den andre Drop Pod'en lander nordøst for den første. Søylene og sandsekkene i kapellet gir ikke i nærheten av nok dekning, så samtlige Fire Warriors kuttes raskt ned av Bolter og Flamer. Objektivet de holdt faller i Ultramarines sine hender.
Tau svarer med å konsentrere ilden mot Tactical squadene ved vestre og sentrale objektiv, mens Kroot'ene på østre flanke trekker dypere inn i ruinen etter en treffsikker serie Frag fra en Devastator Squad. Det tynnes ut med Tactical Marines rundt objektivene, og den siste Scout'en er plukket av bordet. Smart Missile'ene finner de blåkledde uansett hvor de skjuler seg.

Runde 4 og 5
Terminator Squad'ene teleporterer treffsikkert ned på målkoordinatene sine, og truer med å knuse motangrepet fra Tau. Begge spillerne må revurdere hvilke objektiver de nå har muligheten til å kontrollere, og hvilke fiendlige enheter de ikke kan la overleve. Ørnulf feiler en Break Test med den siste Tactical Marine'en på vestre flanke, slik at han trekker vekk fra objektivet der. Han stopper innefor seks tommer av en Hammerhead, slik at han ikke vil kunne omgruppere neste runde. Men så flytter Jørn Hammerhead'en for langt vekk etterpå, og Marinen MÅ dø for å nekte Ørnulv objektivet. Både Tactical og Scout Squad'en som holdt det sentrale objektivet er borte, men med en grei spurt klarer den siste Tactical Squad'en å gjenvinne det. Kroot'ene løper ut av ruinen de har gjemt seg i for å ta det østre objektivet, mens den siste Fire Warrior squad'en flytter opp mot senter for å ta objektivet mellom det sentrale og det østre. I kampens hete sluttminutter glemmer Ørnulv seg, og skyter Kroot med en Terminator Squad i stedet for å løpe med dem. Kroot'ene klarer sin andre(!) Ld-test for dagen og kan sikre objektivet, og 2 - 1

Shas'el D'yanoi Shi'va was re-examinig the informatio recovered from the Pathfinder Mon'at and his drone escort. The Water Caste cryptologists had only managed to decode a little of the data, but it was enough to tell him that the situation would definitely get worse before it got better. The courier ship had left the system already, but it would take a while before any help could be expected. He would have to gather what resources he did have, and pre-empt the Imperial offensive before their reinforcements could link up with their main force. The cadre moved south and east. Time was short.

7 comments:

 1. Godt lesestoff, Jørn. Virket som en bra match dette, og veldig close. Men du skriver jo som en BL-forfatter - nydelig!

  Spillrapporten var ellers kvikk, konsis og frisk. Akkurat sånn de bør være. Savnet selvsagt noen bilder. Tror personlig jeg skal begynne å ta notere mer underveis...

  Linus

  ReplyDelete
 2. Mulig du har blingsa med datoen. Skal vel være 10.?

  ReplyDelete
 3. Det fungerer kanskje bedre sånn som her enn med runde-for-runde som jeg skrev opp kampen ot Trond. Skjønt, kanskje det har mer med størrelsen på kampen å gjøre...

  Bilder kommer! Jeg har akkurat fått lastet dem over fra kameraet, men må sakse vekk noen umalte kjøretøy som tar seg så dårlig ut med de malte modellene.

  Jeg sjekket datostempelet på bildene, så 11.09 er nok korrekt.

  Ellers må jeg jo takke for komplimentet. Håper bare Ørnulv syns det er greit at jeg ga Scout-sersjanten hans navn sånn uten videre. Det er latin for å gjemme/skjule, så jeg syns det passet.

  ReplyDelete
 4. ...og så syns jeg det gir en hel masse ekstra til spillrapporter generelt med litt 'fluff' før og etter.

  ReplyDelete
 5. Underholdende og fin rapport! Barehyggelig du gav min Scout Sgt navn :)

  Gleder meg til du legger inn bilder. Igjen lærte jeg noe svært viktig - HOLD FOKUS PÅ OBJEKTIVENE :)

  Har forresten sendt ut forespørsel om spill kveld med øl og shilli 10.10! Har ekstra seng om noen vil sove over. Har ikke hørt fra deg Jørn?!

  Ørnulv

  ReplyDelete
 6. Det eneste jeg er hundre prosent sikker på er at Ørnulv og jeg ikke spilte på fredag den 12... Sikker på at bildene ikke er tatt natt til torsdag?

  Ellers: Fluff er gull!

  Gleder meg til bildene!

  ReplyDelete
 7. Sånn! Da var det et par bilder på plass også!

  Jeg må innrømme at det ikke var så morsomt å ta bilder da vi spilte, for det kom stadig en umalt Devilfish og stilte seg i veien. Jeg får se om jeg ikke kan klare å få gjort noe med de to før neste tur ut.

  ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)