Pages

6 September 2008

The Battle for Lunax

En ganske betydelig styrke Ultramarines har nylig landet på Lunax, denne lille og mystisk frodige, men samtidig månelignende planeten som ligger ikke mer enn 40 dagers interplanetarisk reise fra Cypra Mundi i Segmentum Obscurus. Oppgaven er enkel: Hente hjem noen gamle og verdifulle Ultramarines-artifakter som hadde blitt liggende igjen på Lunax etter et kort men brutalt slag i 975.M39, der nær seks millioner kultister var blitt utslettet. Spørsmålet er om det virkelig kan være etterlatt genefrø fra nedslaktede Ultramarines som ligger igjen og som må sikres for enhver pris.

Med The Eye of Terror i samme sektor var det ikke en veldig stor overraskelse
da Master AdlerWolff så de første tegnene på at noe sykt og kaotisk holdt til på Lunax allerede...

SPILLRAPPORT
Capture and control og pitched battle. 2000 poeng. Ultramarines mot i hovedsak Nurgle Chaos Space Marines.

Ultramarines var allerede i posisjon og lot ikke fienden ta initiativet. Objektivet bak den største ruinen var nærmest sikret med to Space Marine-units, en devastator-squad og en Sqout-squad. Predator Annihilator og en Razorback med lascannon stilte seg opp for å sikre ildbanen ved siden av bygningen, mens en Vindicator, støttet av Assault Marines og en squad vanlige marines beveget seg framover fra flanken, for å true det andre objektivet bak en gresslagt høyde.

Istedenfor å ta det sikre for det usikre og kjøre trygt for å sikre uavgjort, valgte Linus å kjøre fram to PM-units og demonprins Ebolus i ruinene for å se om det i det hele tatt ville være mulig å true objektivet til den falske keiserens menn. De ville bli møtt med en kanonade av skudd, men de er tøffe, har nesten omkast på rullen, eller cover og frykter i alle fall ikke døden... Den tredje PM-squaden stilte seg opp bak en Vindicator og tre obliterators for å holde objektivet ved gresshøyden så lenge som mulig.
Runde 1
SM: Assault Marines og fotsoldater beveger seg framover. Ultramarines' store kanon sikter inn på sin motpart og immobiliserer, men en firer på coversaven er nok til at det demonifiserte kjøretøyet bare rister treffet av seg. Verre går det med de to rhinoene i ruinene. Den ene blir immobilisert og uniten inni velger å krabbe ut. Den andre etterlater bare et krater og en Plague Marine forsvinner tilbake til immaterien.

CSM: Begge unitene velger å traske og tusle/løpe i retning av ruinen der Ultramarines har tatt posisjon. Ebolus flyr inn i den lille ruinen midt mellom de to skansene, klarer farlig terreng-testen. Nurgle-Vindicatoren stiller inn kanonen, men klarer ikke å skade sin motpart. Obliteratorene forsøker seg på samme mål, men bare laserkanonskuddet som gir cover save treffer. Ingen skade skjedd. Havocene på toppen av en ruin fjerner fire scouts på motsatt side.
Stilling: 1-1

Runde 2
SM: Alle reserver kommer. Det skriker fra himmelen og jorden skjelver når to Drop Pods lander med kort mellomrom på toppen av gresshøyden. Ti space marines og åtte veteraner velter ut og øser på med bolterskudd og flammekastere. En Plague Marine eller to tar kvelden. Terminatorene guides ned til demonprinsen og bidrar til ildgivningen mot Ebolus som tar ett wound.

SM:
Plague Marines i ruinene beveger seg framover, og når til slutt fram til nærkamp med terminatorene som har mistet en til skyting. Også Ebolus går i nærkamp. Obliteratorene treffer ikke Vindicatoren, chaosvarianten dreper fem-seks Space Marines på gresshøyden. Også Plague Marine-uniten bidrar og Space Marinene velger å vende snuta hjemover.
Stilling: 1-1
Klokka er mye og dette blir en lynrask runde.
Runde 3
SM:Terminatorene har ikke mye å stille opp med og taper close combat, selv om Ebolus tar et nytt wound. To obliterators faller fra. Space Marinene på gresshøyden går i nærkamp med Plague Marines, men taper og chaossoldatene holder objektivet.

CSM: Nurgles soldater i ruinen kommer seg opp i den store bygningen, men det er demonprins Ebolus som virkelig gjør vei i vellinga. Han flyr inn i Ultramarines' bastion, og løper fram og nekter Ultramarines sitt eget objektiv.
Stilling: 0-1

Ultramarines har mislyktes, men mye tyder på at de ikke vil gi opp jakten på artifaktene. Fortsatt vet de ikke om det er virkelig er genefrø fra deres eget hellige chapter på Lunax...

ARMELISTER:
CSM:
HQ: Demon Prince Ebolus, Wings, MoN, NR - 165
ELITE: 5 Terminators, incl. champion Tuberculos, IoN, 2 combimeltas, hvy flamer, fist - 225
TROOPS: 3x10 Plague Marines, incl. champions Draconculos, Rhabdos og Morbillus, 3x2 plasmaguns, 3 fists, 3 rhinos - 1005
HEAVY: Vindicator, DP - 145; Obliterators Syphos, Vomitus og Bothulos - 225; 7xHavocs, IoN, 4xAC - 235

Ultramarines:
HQ: ???
ELITE: 5xTerminators, 8xVeterans, flamer, Drop Pod
TROOPS: 6xScouts, 10xSM, flamer, Drop Pod, 5xSM, Plasmacannon, 2x10 SM.
FAST ATTACK: 10xAssault Marines, incl. sergeant, fist, 2xflamers
HEAVY: 8xDevastators, 4xML; Predator annihilator, TL Lascannon, Lascannon sponsons, Vindicator.

No comments:

Post a Comment

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)