Pages

12 August 2008

Spillrapport

Invasion nærmer seg og i oppkjøringen til høstens turnering i Kristiansand kom Jørn slentrende med sine gode gamle Tau-arme for å teste ut 5th edition mot min Nurgle-arme. This is how it went:

Sett fra Chaos' side: Jørn velger bordside og må plassere hele sin arme først, mens jeg tar en skikkelig spansk en, velger å la Jørn starte, bare for å seize the initiative ved å rulle 6 og dermed få starte selv. Det er jeg glad for. Ikke sikkert Rhinoene ville kommet 12 tommer fram en gang dersom vi ikke hadde startet. Lærdom: Start alltid dersom du vil rushe forover med bussene.

Glemte flere vesentlige ting i dag igjen, blant annet smoke, og ikke minst ta cover save på den ene rhinoen som ble annihilert. Hadde ikke det skjedd kunne chaosgutta kanskje klart å holde eget objektiv til slutt.

Forover dundret uansett berserkerne og to units med plague marines. Rhinoene ble effektivt stoppet av haugevis med skudd, men etter flere runder hvor etter hvert var khornekrigerne borte, takket være solig skyting fra en haug av rapidfireskudd fra firewarriorene og mye, mye mer, klarte til slutt fem plague marines å kontrollere Taus objektiv. To plasmakanoner fra obliterators overrasket nok Jørn nesten like mye som meg i runde fem. Muligheten for å fjerne Taus eneste scoring unit på Tau-objektivet ble plutselig stor i siste runde, det som ble den siste. Plasmakanonene tok fire, mens plague marinene plaffet ned like mange.

Jørn: Er du helt sikker på at ikke Stealth Suits-uniten din sto innenfor 3 tommer av senter av ditt eget objektiv til slutt? I så fall ble dette en Draw - 0-0.

Den andre uniten med Plague Marines ble sittende fast i skogen. Da kollegenes Rhino raste tilbake for å plukke dem opp, presterte de faktisk å rulle snakeeyes to runder på rad på difficult terrain-testen, før Rhinoen kjørte seg fast. Helt utrolig.

Nurgledemonprinsen mistet wounds jevnt og trutt, blant annet fra Jørns infiltrerende Kroots' til sammen 60 skudd, og var to ganger i nærkamp med en hammerhead, bare for å klare stunned-resultater. Til slutt var det over også for prinsen, mens Kroot-uniten begynte marsjen mot chaosobjektivet. En runde eller to til så ville kanskje Krootene fjernet de tre siste obliteratorene og tatt objektivet.

Fakta:Dato: 11.08.2008Fredag 13. juni. Kl 19-03. Chili con carne, cola, øl, vin.Poeng: 1800
Armeer: Chaos Space Marines (Linus) - Tau (Jørn)
Resultat:
Linus 1 (?) - Jørn - 0
Mission: Capture and control
Deployment: Pitched Battle

1 comment:

  1. Vet du... Du jammen rett i at det Stealth Suit Team'et stod der. De er ikke noen Scoring Unit, så jeg ignorerte dem bare da vi var ferdige.
    Devilfish'en til Fire Warrior Team'et stod også praktisk talt parkert på markøren min, men jeg må sjekke nærmere om dedikerte transportkjøretøy også kan Conteste...

    ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)