17 June 2008

Lt. Warras' Escape

Fredag kveld ble til slutt langt utpå lørdag morgen. Ørnulv hadde satt opp et helt strålende spillbord med by i midten og land på de to flankene. 4x12 fot, ble det vel. Men ikke for mye for 8000 poeng med miniatyrer. Målet var å ta to broer som ga 5 poeng hver, eller enten sikre eller drepe løytnant Warras og sikre seg kofferten hans og 5 poeng. Kofferten over egen bordside ville gitt 10.

Spillrapport:

Av det jeg kan huske (korriger meg om jeg tar feil):

Runde 1 og 2:
Lojalistene åpner ballet, men får ikke skutt allverdens. Linus redder det som er av saves i 1. runde, mister noen flere i neste, men nesten alle står opp. Necrons fokuserer på predatorer og en vindicator og immobiliserer, ødelegger og/eller tar hovedvåpen fra de aller fleste. Wraiths sniker seg opp på den ene flanken.

På den andre flanken er Per litt mer spredt, men blir holdt litt tilbake av sidemannen. Noen Necrons faller, men sniker seg i krabbefart mot midtbordet der to Drop Pods venter. Det ser stygt ut med fem reserver inn i runde to for lojalistene, ingen for Necrons. Det bygger seg opp til et skikkelig oppgjør på broen på Pers side.

Runde 3 og 4:

Fokusert gauss-ild fra Pers side tar knekken på det meste. Pers Monolitt lander i runde 3, men får problemer med kanskje 40 fiendlige lojalister like ved. 20 Necron Warriors velter ut av portalen og hamrer løs på en stor squad Black Templars assault squad. 40 rapid fire-skudd, ett wound, null død... De blir angrepet fra alle kanter, men er faktisk veldig overlevelsesdyktige selv. Monolitten rullet faktisk kun 1-ere og 2-ere på D6 hits på alle unitene innenfor 12 tommer. Helt utrolig dårlig rullet av Per, som må sies å ha hatt dårlig hell med terningkastene også denne kvelden.

På den andre siden av elva, ved den andre broen, dundrer lojalistene fram, med tre Terminator-squads, en 20 manns Templar-squad og en vanlig unit med Ultramarines. De ser ut til å nå broen ganske greit. I runde 3 har keiserens trofaste faktisk hånd om alle tre objektivene, to broer og løytnant Warras. Wraithene knerter en Predator bak skogen, men blir raskt bare skrotrester selv når Havoc-ene på fjellet like bak dundrer løs med Krak-missiler.

I runde 4 kommer endelig Linus sin monolitt ned fra oven og lander like ved den andre broen. Alle deep strike-ruller gikk helt galt i dag og det så vi med flayed ones som (etter å ha valgt nytt landingssted for å la den dumme løytnanten få lov til å flytte seg likevel) rullet 7 tommer og dermed dundret rett inn i en havoc-squad og poff, ut av spillet.

Bedre gikk det med monolitten. Noen 5-ere og en 6-er på terningrullene for hits på unitene rundt, og Andre svarte med å rulle en hel haug med 1-ere som tynnet ut terminatorene. Fokusert ild fra Immortals, Destroyerrs og Necrons gjorde også vei i vellinga, mens 20-mannssquaden som dundret ut av Linus sin monolitt sikret den ene broen. Samtidig var den andre broen fullstendig tømt for lojalister etter massiv skyting fra Pers Destroyere, noe uttynnede Immorttals, Warriors og Heavy Destroyers.

Konklusjon:

Det så litt mørkt ut for Necrons lenge og Space Marinene virket å ha god kontroll. Men så kom endelig monolittene og de onde og universets eldste, snudde det hele til en Draw. Kunne det gått riktig ille for The Emperors faithful dersom vi hadde fullført?

Fakta:
Dato: Fredag 13. juni. Kl 19-03. Chili con carne, cola, øl, vin.
Poeng: 2x2000 per side
Armeer: Necrons (Per og Linus) - Ultramarines (Ørnulv)/Black Templars (Andre)
Resultat: Draw 5-5 - 1 objektiv hver (etter 4. runde). Lt. Warras var i trygge hender hos lojalistene, mens en bro var tatt av en horde på 20 Necrons.
Merknader: Med 5th edition nært forestående forsøkte vi ren "line of sight" og droppet alt som heter "size" og "area terrain". Fungerte helt strålende. Ellers Alpha, Deep Strike, Infiltrate, Scouts.

2 comments:

  1. Strålende, Linus! Dette er akkurat sånt jeg håpet på å få se her.

    Nå må vi bare får resten av banden med på notene, så skal du se dette kommer til å ta av!

    (Trond og André... Sjekk mail!)

    ReplyDelete
  2. Ser at spillrapporten kanskje er litt farget, men den ble jo sett fra én side av bordet. Uansett noe vi må prøve igjen - 4000 per side altså...

    ReplyDelete

Please feel free to comment...
Your feedback fuels our passion! ;)